Jessica Jones : Review Seasons 1-2-3

από Frini
309 προβολές

Ναι με έχει πιάσει νοσταλγία για την Marvel , ναι δεν μπορώ να περιμένω να μάθω τι θα απογίνουν οι ήρωες της ,όλοι αυτοί οι νέοι χαρακτήρες και βασικά η ένταση μου είναι οι ηθοποιοί . Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια άλλη να παίζει την Jessica εκτός από την Κρίστεν Ρίτερ . Τόσο πάνω της ο ρόλος που νομίζεις ότι στην πραγματικότητα είναι η Jessica Jones .

spoilers

Σεζόν 1

Η Jessica Jones είναι υπέρ ήρωας αλλά με το ένα πόδι μέσα και το άλλο να πατάει στο αντί ήρωας . Θα το καταλάβεις αυτό από την ευγένεια που δεν κατέχει , το σκληροτράχηλο χαρακτήρα με μεγάλες δόσεις ρεαλισμού και σοβαρά θέματα εμπιστοσύνης . Απόμακρη , μοναχική και αρκετά κυνική . Για μένα ότι καλύτερο πραγματικά . Ιδιωτική ντετέκτιβ στο επάγγελμα και στην καθημερινή της ζωή σχεδόν κάνει ότι ένας κοινός άνθρωπος , πάει για δουλειά , πίνει αλκοόλ πολύ σχεδόν αντί για νερό και στον ελεύθερο χρόνο περιστασιακές ερωτικές σχέσεις . Υιοθετημένη από μια μονογονεϊκη οικογένεια με μια θετή μήτρα και θετή αδερφή ,η Ντόροθι και η Πάτσι ή Πάτς ή Τρις. Οι γονείς της και ο αδερφός της σκοτώθηκαν σε ένα τροχαίο στην εφηβεία σχεδόν της Jessica . Εκείνη μοναδική επιζών μεταφέρεται σε περίεργες εγκαταστάσεις που διεξάγονται διαφορά παράνομα πειράματα από έναν φιλόδοξο γιατρό .

Dorothy

Η υπερδύναμη της Jessica είναι εξωπραγματική της δύναμη ,μεγάλο και μακρύ άλμα και ένας ταχύτερος ρυθμός επούλωσης σε περίπτωση τραυματισμού . Έξυπνη , δυναμική αποφασίζει να γίνει ιδιωτική ντετέκτιβ και οι πρώτες σκηνές είναι εν ώρα δουλειάς , παρακολουθήσεις , φωτογραφίες , υπόθεσης που δεν πήγαν καλά και φέρθηκαν πελάτες με το κεφάλι έξω από την πόρτα της . Υπάρχει ένας άντρας που παρακολουθεί από μακρυά και τραβάει φωτογραφίες του σχεδόν σε κάθε του κίνηση . Ιδιοκτήτης ενός μπαρ ,σύντομα θα τον πλησιάσει και θα καταλάβουμε ότι μας συστήνει τον Luke Gage .

πο την άλλη αρκετά συχνά μας δείχνει την αδερφή της Τρις , ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοφιλής από μια παιδική της επιτυχία στην τηλεόραση με ονομασία Πάτσι. Ένα όνομα και μια ιστορία που προσπαθούν να ξεχάσουν . Μια δεσποτική μάνα που καταστρέφει το παιδί της στον βωμό του ότι δεν πέτυχα εγώ θα το κανείς εσύ καλύτερα . Οι δυο τους χαμένες για αρκετό καιρό με απόφαση της Jessica . Στην πόλη κυκλοφορούσε ένας από το είδος της ο Κιλγκρέιβ με την δύναμη να ελέγχει τους υπόλοιπους με μια του απλή κουβέντα ,φάση πες και έγινε . Παλιός γνώριμος της Jessica . Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα την είχε υπό τον έλεγχο του κάνοντας την τον προσωπικό του μπράβο . Όταν η Jessica απελευθερώθηκε από εκείνον τραβήχτηκε μακρυά από όλους στην προσπάθεια της να προστατέψει τα ένα δυο άτομα που νοιαζόταν .

Τρίς-Jessica

Luke και Jessica έρχονται κοντά και φαίνεται ότι κάτι του κρύβει όμως συνεχίζει να βρίσκεται μαζί του κάποιες φορές . Δημιουργεί ένα πανικό και υποψιάζεται και εκείνος ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά . Όταν ο Κιλγκέιβ εμφανιστεί ξανά στην πόλη εκείνη φεύγει μακρυά από τον Luke . Μια υπόθεση φτάνει σε εκείνη για μια εξαφάνιση μιας κοπέλας και την οδηγεί στον Κιλγκέιβ . Η κοπέλα έχει πέσει στα χέρια του και εκείνος στέλνει την οικογένεια της στην Jessica . Είναι ο δικός του τρόπος να την φέρει πίσω . Εκείνη τρέχει στην Τρίς για να πάρει κάποια χρήματα και να φύγει από την πόλη , η αδερφή της την πείθει να μείνει να σώσει έστω την κοπέλα και μετά να φύγει αν και εκείνη θα ήθελε να τον πολεμήσουν . Από τα πρώτα επεισόδια φαίνεται η δίψα της Τρίς για δύναμη και θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοώ .

Η κοπέλα θα επιστρέψει πίσω στους γονείς της αφού την ανακαλύψει η Jessica και μόλις είναι όλοι έτοιμοι ακόμα και η Jessica να φύγουν από την πόλη η κοπέλα θα κάνει το αναπάντεχο , πυροβολεί και σκοτώνει τους γονείς της εν ψυχρό . Ναι ναι φυσικά και της το είπε αυτός ……φυσικά και ήξερε ότι θα την βρει η Jessica . Η Jessica αποφασίζει να μείνει και να σώσει την κοπέλα από την φυλακή και να πιάσει τον Κιλγκρέιβ. Δείχνει όμως να ξέρει καλά τι κάνει ο τύπος και είναι πάντα ένα βήμα από εκείνη . Ανακαλύπτει πως ένας γείτονας της την παρακολουθεί και δίνει υλικό από φωτό της σε εκείνον το όνομα του Μάλκομ . Ζητάει βοήθεια για την κοπέλα προκειμένου να βγει από την φυλακή από μια μεγαλοδικηγόρο την Τζεέρι Χόλγκαρθ (Respect αγαπημένος χαρακτήρας , θέα ). Οι δυο τους έχουν μια περίεργη σχέση μεταξύ τους , δείχνουν να μην συμπαθούν η μια την άλλη όμως ξέρεις ότι δεν ισχύει . Εκείνη αναλαμβάνει την υπόθεση και δίνει ένα προσωπικό της πρόβλημα στην Jessica να λύσει , να χειριστεί την πρώην γυναίκα της προκειμένου να πάρει διαζύγιο χωρίς να χάσει την περιουσία της .

Τζέρι- Jessica

Η Τρίς έχει δίκη της ιδέα πως να βοηθήσει και παρά τα όχι και μη της Jessica εκείνη βγαίνει δημόσια στην ραδιοφωνική της εκπομπή και αρχίζει ένα μανιφέστο κατά του Κιλγκέιβ. Η απάντηση ήρθε άμεσα και σχεδόν σίγουρο ότι θα την σκοτώσει . Ένας αστυνομικός εμφανίζεται στην πόρτα της και σχεδόν την σκοτώνει . Η Jessica της κάνει μια ένεση για να κοιμηθεί και του λέει ότι εκείνη πέθανε τελείωσε έκανε αυτό που του είπε ο Κιλγκέιβ και έτσι ο ψυχαναγκασμός του σταματά . Λίγο μετά η Τρίς θα βγει να ζητήσει συγνώμη δημόσια για όσα είπε και η Jessica θα καταστρώσει νέο σχέδιο . Ο Μαλκομ θα σωθεί από τον Κιλγκέιβ και θα γίνει το δεξί χέρι της Jessica .

Ένας γείτονας θα πεθάνει στο σπίτι της μέσα για να ενοχοποιηθεί εκείνη από τον Κιλγκρέιβ και όλα θα καταλήξουν να πάει τελικά εθελοντικά να μείνει μαζί του στο σπίτι όπου μεγάλωσε εκείνη σαν παιδί με τους γονείς της . Εκείνος το αγόρασε και το έφτιαξε ακριβώς όπως ήταν το σπίτι της . Δείχνει μια απίστευτη εμμονή μαζί της . Η ίδια καταφέρνει κάποια στιγμή να τον εγκλωβίσει και να φέρει τους γονείς του οι οποίοι οφείλονται όπως θα μάθουμε για την κατάσταση του . Μια εγκεφαλική βλάβη ως παιδί και ένας ιός που θα του εμφυτεύσουν οι γονείς του τον κάνουν αυτό που είναι σήμερα . Η Jessica πλέον έχει ανοσία στην δύναμη του και το χρησιμοποιεί για να τον νικήσει . Λίγα επεισόδια παρακάτω συνεχίζει να τον αφήνει να πιστεύει πως ακόμα εκείνος ασκεί την ίδια δύναμη όπως και με τους υπόλοιπους πάνω της . Καταφέρνει να τον πλησιάσει αρκετά και τελικά τον σκοτώνει .

Σεζόν 2

Στην δεύτερη σεζόν θα ανακαλύψουμε πολλά ωραία πράγματα . Η Τρίς για παράδειγμα αλλάζει προς χειρότερο . Την βλέπουμε πλέον να προσπαθεί να κάνει πολλά πράγματα για τα οποία δεν είναι ικανή αρκετά και ο εθισμός της γίνεται χειρότερος . Αυτή η ακαταμάχητη και αδάμαστη δίψα της να αποκτήσει δύναμη πλέον είναι ολοφάνερη . Η Jessica πλέον έχει βυθιστεί σε θλίψη και ενοχές για τον θάνατο του Κιλγκρέιβ , η πόλη την θεωρεί ήρωα και εκείνη απλά θέλει να εξαφανιστεί .

Μια νέα υπόθεση θα πέσει στα χέρια της και η Jessica θα έρθει αντιμέτωπη με μια γυναίκα που έχει δυο φορές την δίκη της δύναμη και από ότι καταλαβαίνει προφανώς είναι δολοφόνος . Πολλά στοιχεία που πρέπει να ακολουθήσει για να ξεμπλέξει το κουβάρι . Στο μεταξύ ο Μάλκομ θα φύγει από το γραφείο της Jessica και θα τσακωθούν πολλές φορές μεταξύ τους . Η Τρίς κάνει ότι μπορεί για να σπρώχνει όλες τις καταστάσεις στα άκρα . Συνωμοτεί με τον Μάλκομ τον οποίο συχνά μπλέκει σε διάφορες περίεργες καταστάσεις και η ίδια ξεκινά τις ουσίες , διαφορά σκευάσματα που σου προκαλούν μια υπερδιέγερση για κάποιες ώρες και εξαιρετική δύναμη . Το κρατάει κρυφό εννοείται και κλέβει στοιχεία σχετικά με την τελευταία υπόθεση της Jessica .

Αρκετά γρήγορα η Jessica καταλαβαίνει πως κυνηγάει έναν γιατρό που ίσως οφείλεται για ότι της συμβαίνει και λογικά έχει δημιουργήσει και την γυναίκα που κυνηγά η Jessica με τις δύναμης και την δολοφονική τάση . Βρίσκει στοιχεία και προσπαθεί να τον πλησιάσει αρκετά για να τον ανακρίνει . Επιβεβαιώνει ότι εκείνος και η μυστηριώδης γυναίκα έχουν σχέσεις και κάτι παραπάνω από αυτό , οι δυο τους φαίνεται να είναι ζευγάρι . Ο Μάλκομ και η Τρίς επίσης τον έχουν πλησιάσει . Η Τρίς όμως θα κάνει το μεγάλο λάθος να προδώσει τον Μάλκομ και να δράσει για τον εαυτό της . Όταν η Jessica φτάσει στο σπίτι του γιατρού ανακαλύπτει πως συζεί με την γυναίκα και προσπαθεί να τους πιάσει . Εκεί γρήγορα θα καταλάβει πως η γυναίκα αυτή είναι η μητέρα της η Alisa .

Marvel’s Jessica Jones

Ο γιατρός και η Alisa προσπαθούν να εξηγήσουν πως και γιατί επέζησε η μητέρα της , τι ρόλο έπαιξε εκείνος σε αυτό ,γιατί ήταν σημαντικό να μείνει μακρυά της όλα αυτά τα χρόνια . Η Alisa ήταν ένα πείραμα που απέτυχε στην ουσία με δολοφονικές τάσεις γιατί δεν μπορεί να ελέγξει τον θυμό της καθόλου . Σε κάθε ευκαιρία που θα νευριάσει θα βγει εντελώς εκτός ελέγχου και την βασανίζουν φρικτοί εφιάλτες . Η Jessica θα αποφασίσει να προσπαθήσει να σώσει την μητέρα της μα διάφορους τρόπους . Αρχικά θα την καταδώσει και θα προσπαθήσει να της μειώσει ποινή με την Χόλγκαρθ . Η Τρίς από την άλλη έχει ξεφύγει εντελώς κυνηγώντας τον γιατρό για προσωπικό της όφελος. Όταν τον πιάσει θα τον πείσει να της κάνει πείραμα προκειμένου να αποκτήσει και εκείνη υπέρ δυνάμεις . Εκείνος φυσικά και θα το κάνει αλλά λίγο αργότερα η Jessica θα τους βρει λίγο πριν πεθάνει η Τρίς ο ίδιος αυτοκτονεί και παίζει πα τους τις ειδήσεις .

η Alisa θα βγει εκτός ελέγχου όταν δει πως πέθανε ο άνθρωπος που αγαπούσε και σπάει την φυλακή για να αποδράσει . Η Τρίς βρίσκεται στην εντατική και η Alisa προσπαθεί να την σκοτώσει γιατί ξέρει στο μυαλό της ότι ευθύνεται κατά κάποιο τρόπο για τον θάνατο του . Η Jessica θα συγκρουστεί με όλους κυριολεκτικά , με Μάλκομ ,Ντόροθι , Χόλγκαρθ και Θα προσπαθήσει να εξαφανιστεί με την μητέρα της όταν την πιάνει να προσπαθεί να σκοτώσει την Τρίς . Το σκάει μαζί της και θέλει να ξεκινήσει μια ένα ζωή . Στον δρόμο τους πέφτουν πάνω σε ένα τροχαίο και μια οικογένεια που βρίσκεται σε κίνδυνο και είναι η πρώτη καλή πράξη της Alisa να προσπαθήσει να τους σώσει μαζί με την κόρη της . Η Jessica για πρώτη φορά αποφασίζει να αφήσει πίσω της τα πάντα και να ζήσει πλέον με την μητέρα της που έχει αρχίσει να δένεται .

Η αστυνομία κάνει μπλόκα και ψάχνουν την δολοφόνο ενώ η Τρίς συνέρχεται και προσπαθεί και εκείνη να πείσει την Jessica να κάνει αυτό που πρέπει δηλαδή να παραδώσει την Μητέρα της στην αστυνομία και να μην μπλεχτεί σε αυτό . Η Jessica που φυσικά είχε απωθημένο να ζήσει με την μαμά της αφού την βρήκε μετά από τόσα χρόνια που την θεωρούσε νεκρή αποφεύγει όλους όσους της λένε κάτι αντίθετο από αυτό που νιώθει σαν ανάγκη . Λίγα επεισόδια περνούν μαζί μαμά και κόρη και όλα καταλήγουν στην σκηνή με το λούνα πάρκ και την ρόδα ,οι δυο τους μπαίνουν μέσα στην ρόδα όπως την ιστορία που λέγανε με την μικρή Jessica και την μαμά της . Η ρόδα ξεκινά και η Alisa αρχίζει ένα τεράστιο μονόλογο για το ποσό περήφανη είναι για την Jessica και ποσό πολύ την αγαπά αλλά θα πρέπει οι δρόμοι τους να χωρίσουν γιατί δεν θέλει να την παρασύρει σε τέτοια ζωή .H Jessica διαφωνεί και την στιγμή που η Alisa πάει να της εξηγήσει μια σφαίρα στο κεφάλι την αφήνει νεκρή.

Η Jessica πηδά από την ρόδα και βρίσκει την Τρίς με το όπλο κάτω , αρχίζει να της εξηγεί γιατί έπρεπε να το κάνει και η Jessica της φωνάζει απλά run ….το επόμενο πλάνο δείχνει την Τρίς να τρέχει να σωθεί και την Jessica κατεστραμμένη εντελώς να κλαίει πάνω από την νεκρή μαμά της . Η αστυνομία φτάνει και θεωρεί πως η Jessica έχει κάνει το σωστό και δεν συλλαμβάνει . Εκεί τελειώνει και η σεζόν .


Σεζόν 3

Η 3 και τελευταία σεζόν ξεκαθαρίζει τα πάντα και κλείνει όλες τις υποθέσεις . Ο Μάλκομ είναι πλέον ερευνητής για το δικηγορικό γραφείο Χόλγκαρθ και μάλιστα από τους κάλλους ερευνητές μιας και η δασκάλα του ήταν η Jessica , η Τρίς προσπαθεί να επανορθώσει σε ότι αφορά την Jessica με μεγάλη αποτυχία και επίσης πλέον έχει υπέρ δυνάμεις και η ίδια . Η Jessica έχει νέα βοηθό στην θέση του Μάλκομ την οποία δεν συμπαθεί ….. εξηγεί πως τη κρατάει γιατί ακριβώς επειδή δεν την συμπαθεί δεν θα δεθεί κιόλας μαζί της .

Όσα έγιναν με την μητέρα της της έχει στοιχίσει πολύ ψυχολογικά . Έχει ακόμα λιγότερους φίλους και δεν θέλει να δεθεί με κανένα. Μια νέα γνωριμία όμως που είναι από αυτές τις περιστασιακές που δημιουργεί θα έρθει να την βάλει σε νέες περιπέτειες . O Erik είναι ας άγνωστος που ψάρεψε η Jessica σε ένα μπαρ τυχαία . Καιροσκόπος και επιδέξιος στις άπατες . Το βράδυ που βρίσκεται σπίτι της χτυπά η πόρτα της και ένας άντρας την μαχαιρώνει . Χρειάστηκε να νοσηλευτεί και τελικά να χάσει την σπλήνα της από το συμβάν . Μια χούφτα χάπια και πολύ νερό η λύση για να ζει όσο πιο φυσιολογικά μπορεί .

Βγαίνει και αρχίζει την έρευνα να βρει τον άντρα που της το έκανε αυτό . Γρήγορα καταλαβαίνει πως δεν ήταν για εκείνη αλλά για τον Erick , ο Erik έχει και αυτός μια υπέρ δύναμη αυτή του να διαισθάνεται ποιος άνθρωπος είναι κακός και ποιος καλός . Έτσι πλησιάζει όσους είναι κακοί και τους εκβιάζει για να τους αποσπάσει χρήματα . Συγκεντρώνουν σε ένα πίνακα τους τελευταίους ανθρώπους που εκείνος εκβίασε και ξεκινούν να βρουν τον δράστη απορρίπτοντας στόχους φτάνουν στον τελευταίο τον Gregory .

Στο μεταξύ η σχέση της με την Τρίς έχει αποκατασταθεί εν μέρη και έτσι όταν μάθει για τον Gregory συνεργάζονται για να τον πιάσουν . Η Τρίς όμως ξεφεύγει συχνά και δείχνει να έχει άλλες τάσεις . Δεν την ενοχλεί να σκοτώσει αν όπως λέει θεωρείτε αναγκαίο και εφόσον η Jessica δεν μπορεί δεν έχει πρόβλημα να αναλάβει εκείνη …..! Η Τρίς και η Ντόροθι έχουν κοντά το τελευταίο διάστημα αρκετά και αυτό Χάρης της Ντόροθι που προσπαθεί πια όσο τίποτα άλλο .

Ο Gregory όμως είναι έξυπνος αρκετά έξυπνος με ότι έχει πιαστεί στην ζωή του να κάνει το κάνει τέλειο και καλύτερα από τον καθένα . Δεν είναι εύκολο να πιαστεί και κυρίως χωρίς να δώσει μάχη . Όσο η μάχη ξεκινά τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα η αστυνομία πλέκει στην μέση φυσικά και η αδερφή του Erik που παρακολουθείτε από τον ψυχοπαθή . Αφού ενώσουν δυνάμεις καταφέρνουν να τον πιάσουν επί το έργο Τρίς και Jessica για τους ξεφύγει στο επόμενο δευτερόλεπτο με ύπουλο τρόπο . Τον ακολουθούν να πηγαίνει να ξεφορτωθεί ένα κομμένο χέρι και ανακαλύπτουν την κρυψώνα του . Η Jessica εγκλωβίζεται σε μια δεξαμενή με πτώματα και η Τρίς σταματά την καταδίωξη του για να την σώσει .

Εκείνος ξεκάθαρα δεν θα σταματήσει και έτσι μετά από μια συμπλοκή που είχαν και μια αποτυχημένη σύλληψη το γραφείο Χόλγκαρθ αναλαμβάνει την υπεράσπιση του πηγαίνοντας κόντρα στην Jessica . Όλη η πόλη τους βλέπει τηλεοπτικά να κατηγορούν τους υπέρ ήρωες και συγκεκριμένα μια γυναίκα με μαύρα νέα στην πόλη που συνεργάζεται με την Jessica δηλαδή την Tρίς. Ο Gregory ξέρει ποια είναι και το χρησιμοποιεί σαν μοχλό πίεσης απέναντι τους . Όταν τα πράγματα ανάμεσα τους ξεφύγουν εκείνος θα παίξει ένα τελευταίο χαρτί που έχει και πιστεύει ότι θα τις καταστρέψει σκοτώνει την Ντόροθι . Αφήνει πίσω μια φωτογραφία της την ώρα του βασανισμού της τη οποία βρίσκει η Τρίς και της στρίβει εντελώς το χάνει . Οι δυο κοπέλες καταλήγουν σε ένα φτηνό ξενοδοχείο να προσπαθούν να κρυφτούν και να ηρεμήσουν .

Ο Μάλκομ επιστρέφει και τις βοηθά με την υπόθεση όπως και ο Erik . Η κηδεία της Ντόροθι θα γίνει λίγο παρακάτω και στο μεταξύ η Jessica θα ανακαλύψει και θα ξεσπάει το πρώτο θύμα του Gregory για να μπορέσει να τον συλλάβει για αυτό τον φόνο ισχυριζόμενη πως όλοι ξεκινούν με κοντινούς ανθρώπους να δολοφονούν και συνήθως κάνουν πολλά λάθη . Έτσι και γίνεται ο Gregory συλλαμβάνεται και λίγο παρακάτω η Τρίς που είναι εδώ και καιρό εκτός ελέγχου τον σκοτώνει . Παρέα με τον Erik σκοτώνει και αλλά άτομα , άτομα από την λίστα του τους κακούς . Η Jessica ξέρει πως πρέπει να βάλει ένα τέλος στην τρελή πορεία της αλλά δεν μπορεί να το αποφασίσει . Έτσι η σειρά επιστρατεύει τον Luke Gage ξανά που έρχεται για μια τυπική επίσκεψη , λέει τα νέα του και μετά την παροτρύνει να κάνει το σωστό . Η Jessica τελικά αφήνει την αδερφή της στα χέρια της αστυνομίας και ξέρει πως θα μεταφερθεί στην πλωτή φυλακή που κανένας δεν μπορεί να αποδράσει . Έτσι την μέρα που θα την μεταφέρουν πάει για να Χαιρετήσει από Μακρυά την Τρίς.


Τα τελευταία πλάνα είναι της Jessica να αφήνει πίσω το σπίτι της και την πόλη και να φεύγει για Μεξικό αλλά αλλάζει γνώμη και τελικά μένει και τελικά εκεί τελειώνει η σεζόν .

Η σειρά γενικά έχει έναν δικό της χαρακτήρα , λίγο βαρύ , λίγο Dark αλλά με έξυπνες ατάκες . Δεν είναι μια κλασική ηρωίδα που θα περίμενε ο καθένας , φωτεινή , χαμογελαστή , ευχάριστη , είναι όμως ξεχωριστή και ιδιαίτερη πολύ . Για μένα άξιζε η σειρά και ο χαρακτήρας σε όλο το διάστημα .

Η σειρά έχει κοπεί προς το παρόν και περιμένουμε να δούμε τι θα απογίνει ο χαρακτήρας με την Ντίσνεϊ . Είναι οκ να την παρακολουθήσει κάποιος γιατί το τέλος της θα μπορούσε να είναι και οριστικό τέλος χωρίς να σου αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς και υποθέσεις .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
2 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια
Νικος
LotS
Νικος
27 Αυγούστου 2020 23:58

“Μονογονεϊκη οικογενεια” όχι μονογαμική

Frini
LotS
Frini
28 Αυγούστου 2020 00:18
Απάντηση σε  Νικος

Autocorrect ξεφεύγει το άτιμο. Σε ευχαριστούμε πολύ!

Last edited 11 months ago by Shadow

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα