La Forêt – Review

από Shadow
0 σχολιο 2.377 προβολές

Γενικά τα τελευταία χρόνια δηλώνω fan των ευρωπαϊκών παραγωγών, κυρίως όταν αυτές είναι τηλεοπτικές σειρές. Έτσι λοιπόν μετά από τις αρκετά έως πολύ πετυχημένες Ισπανικές σειρές είπα να δω και μία Γαλλική αστυνομική σειρά, παραγωγής Netflix.

Η σειρά λέγετε La Foret ( The Forest ) και προβλήθηκε το 2017 όπου μάλιστα γράφτηκαν και καλά λόγια. Το σενάριό της αρκετά γνωστό μιας και πρόκειται για μία εξαφάνιση και δολοφονία ενός κοριτσιού σε μία μικρή ήρεμη πόλη της Γαλλίας. Η ιστορία εστιάζει μεν στην εύρεση του κατά συρροή δολοφόνου αλλά και στην λύση της ιστορίας μία εκ των πρωταγωνιστριών.

spoilers

Η σειρά ξεκινά με την δολοφονία και τον βιασμό ενός κοριτσιού 16 ετών όπου ταράζει την τοπική κοινωνία. Βέβαια πριν αρκετά χρόνια στο ίδιο δάσος που γίνετε η δολοφονία είχαν εξαφανιστεί άλλα δύο κορίτσια που δεν βρέθηκαν ποτέ, πράγμα που σημαίνει πως ίσως ο δολοφόνος να “ξαναχτύπησε” μετά από χρόνια στην πόλη τους. Η τοπική αστυνομία δεν δείχνει αμέσως ενδιαφέρον για την εξαφάνιση του κοριτσιού αλλά για καλή τύχη των γονιών της εκεί βρίσκεται ο νέος “ξένος” διοικητής Gaspard Decker που ξεκινάει την διαδικασία εύρεσης της Jennifer Lenoir.

Όπως σε πολλές μικρές πόλεις οι αστυνομικοί δείχνουν ανοχή σε πολλά στους ντόπιους μιας και γνωρίζονται, αλλά είναι κάτι που ο Gaspard δεν θα το αφήσει έτσι καθώς ψάχνοντας βρίσκει πως αρκετοί από αυτούς όλο και κάτι κρύβουν. Βέβαια δεν σημαίνει πως είναι και σχετικό με την υπόθεση αλλά όλα παίζουν το ρόλο τους.

Όσο οι έρευνες προχωρούν εξαφανίζονται άλλα δύο κορίτσια και φίλες της Jennifer εκ των οποίων η μία είναι και η θετή κόρη της αστυνομικού Virginie Musso. Βρίσκοντας το πτώμα της Jennifer το μυαλό όλων σκέφτεται πως και τα άλλα δύο κορίτσια θα έχουν την ίδια κατάληξη, μιας και οι κινήσεις τους μέχρι την εξαφάνισή τους ταιριάζουν με της Jennifer. Ο Gaspard δεν βγάζει εκτός από την υπόθεση την Virginie, αλλά τώρα πια έχουν να λύσουν την δολοφονία του κοριτσιού αλλά και την εύρεση των άλλων δύο.

Στην αναζήτηση αυτή ενεργό ρόλο έχει μία δασκάλα των κοριτσιών η Eve Mendel όπου μέσα από κάποια σημάδια και την βοήθεια κάποιου αγνώστου δίνει στην αστυνομία σημαντικά στοιχεία για την βοήθεια. Η Eve δεν είναι ντόπια αλλά την βρήκαν όταν ήταν μικρή στο δάσος χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι, πως βρέθηκε εκεί αλλά και πόσο καιρό ήταν μόνη της στο δάσος. Για καλή της τύχη ο γιατρός της περιοχής την είχε πάρει υπό την προστασία του όπου και την μεγάλωσε.

Η ιστορία της Eve αλλά και των κοριτσιών με κάποιο τρόπο συνδέονται, οπότε η σειρά στο τέλος μας απαντά και στα τρία ερωτήματα για την δολοφονία της Jennifer, την τύχη των άλλων δύο κοριτσιών αλλά και το παρελθόν της Eve.

Πριν την ξεκινήσω είχα ακούσει καλά λόγια και εφόσον σαν είδος θεωρείται αστυνομική σειρά είπα να την ξεκινήσω. Η αλήθεια είναι πως στα πρώτα επεισόδια πήγαινε πάρα πολύ καλά και με κρατούσε σε αγωνία αλλά από την στιγμή που έφτασαν στην αποκάλυψη του δολοφόνου αλλά και η πορεία προς αυτή κάπου μου φάνηκαν λίγο πρόχειρα τα πράγματα. Δεν θα πω πως είδα κάτι άσχημο αλλά σίγουρα όταν τελείωσε ένιωσα πως κάτι έλειπε που δεν μου έδωσε η σειρά, χωρίς όμως να προσδιορίσω το τι ακριβώς. Στα θετικά πάντως ξεχώρισα την υποκριτική του Samuel Labarthe που υποδυόταν τον Gaspard Decker.

Σε γενικές γραμμές θα σας έλεγα να την δείτε καθώς δεν είναι άσχημη παραγωγή, αλλά αν σας αρέσουν τέτοιου είδους σειρές θα σας πρότεινα πρώτα να δείτε Broadchurch, The Missing και La Caza. Monteperdido που έχουν παρόμοιο σενάριο και είναι ανώτερες.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια