LOTR:The Rings of Power-Review 4ου επ.-Ο “πατέρας” των Orks, η συμφωνία της Galadriel & το μυστικό των Νάνων

από nikos vel
1 σχολιο 2.1k προβολές

Ήρθε αυτή η όμορφη στιγμή της εβδομάδας που ερχόμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το νέο επεισόδιο του LOTR: The Rings of Power και συγκεκριμένα το 4ο. Χωρίς να το έχουμε καν καταλάβει βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου (η 1η σεζόν διαθέτει 8 επεισόδια), δηλαδή σε ένα σημείο κομβικό για την εξέλιξη της πλοκής. Πάμε να δούμε παρακάτω όλα όσα συνέβησαν στο “The Great Wave”.

spoilers

Το μυστικό των νάνων

2022.07.22 10.10 boundingintocomics 62db2068dc9fd

Όσο o Elrond θαυμάζει τα σχέδια του Celebrimbor να παίρνουν σάρκα και οστά, ο Άρχοντας των ξωτικών φαίνεται ανήσυχος διότι θεωρεί πως ο Durin τους κρύβει κάτι. Ο Elrond θα επισκεφτεί και πάλι το Khazad-dûm για να ακούσει από τη αγαπημένη του Durin, Disa, πως ο άντρας της απουσιάζει για μια δουλειά. Επειδή όμως είναι δύσκολο να ξεγελάσεις τον Elrond, εκείνος καταφέρνει να εντοπίσει τον φίλο του σε ένα ορυχείο. Γρήγορα ο Elrond θα ανακαλύψει πως στα ορυχεία του βασιλείου των νάνων κρύβεται κάτι μοναδικό: ένα πολύτιμο μετάλλευμα, το Mithril.

durin iv 1661966886847

Αυτό φυσικά θα είναι ένα μυστικό που θα πρέπει να πάρει μαζί του. Μια κατολίσθηση στο βουνό θα διακόψει τον ενθουσιασμό τους, ευτυχώς όμως δεν θα υπάρξουν νεκροί. Η απόφαση του Βασιλιά και πατέρα του Durin, είναι πως το ορυχείο θα κλείσει μια και καλή. Ο θυμός του Durin προς τον πατέρα του καταπραΐνεται από τα λόγια του του Elrond, που θα ήθελε να ζούσε ο πατέρας του. Πατέρας και γιος τα βρίσκουν και συμφωνούν πως ο Elrond και τα ξωτικά κάτι “μαγειρεύουν”. Γι’ αυτό και ο Durin θα πάει στο Lindon ώστε να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Ακούστε σε όποια από τα παρακάτω όσα είπαμε για το 4ο επεισόδιο της σειράς στο παρακάτω podcast!

Apple Podcasts
spotify podcast badge blk wht 660x160 1
Listen on Google Podcasts

Ο “πατέρας” των Orks

FcxCTAvX0AEzmKU

O Arondir βρίσκεται περικυκλωμένος από τα Orks, ενώ από δίπλα τους περνάει ο ηγέτης τους, Adar. Αφότου απαλλάξει από τον πόνο του ένα Ork σκοτώνοντας το, ο Adar θα μιλήσει στον Arondir στη γλώσσα των ξωτικών. Μπορεί να ήταν κάποτε ένα ξωτικό, αλλά πλέον ηγείται των Orks και μιλάει για έναν νέο κόσμο, δίνοντας ένα μήνυμα στον Arondir ώστε να το παραδώσει στους ανθρώπους. Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι έχουν βρει προσωρινή στέγη στο παρατηρητήριο ενώ παράλληλα, ο γιος της Bronwyn, Theo, και ένας συνομίληκος του, αναζητούν τροφή στο διπλανό εγκαταλελειμμένο χωριό.

The Rings of Power Theos Sword

Όσο ο Theo ψάχνει για τροφή, δέχεται την “επίσκεψη” ενός Ork που αναζητάει αυτό που εκείνος έχει: το ξίφος του Sauron! Ο Theo θα την βγάλει στο πυγάδι, μέχρι να προσπαθήσει να το σκάσει αλλά ανεπιτυχώς. Ένα Ork τον εντοπίζει, ετοιμάζεται να του κόψει το χέρι αλλά…ο Arondir τον σώζει και φεύγουν μακριά. Σε μία αλληλουχία όμορφων σκηνών, ο Arondir μαζί με την Bronwyn και τον Theo τρέχουν να σωθούν από τα Orks και δέχονται την ευπρόσδεκτη βοήθεια του ήλιου, που είναι εχθρός των Orks. Έχοντας επιστρέψει στην ασφάλεια του παρατηρητηρίου, ο Arondir μεταφέρει το μήνυμα του Adar στην Bronwyn ενώ ο Theo δέχεται το απειλητικό μήνυμα ενός ντόπιου, στον οποίο ανήκει το σπαθί του Sauron, πως ο μεγάλος κακός θα επιστρέψει!

Η συμφωνία της Galadriel

U5WYHYn5UXEkZAc6BT6HJ9 1200 80

Η Βασίλισσα Míriel του Númenor βλέπει ένα όραμα με την καταστροφή του τόπο της, την ώρα που ο λαός βρίσκεται σε εξέγερση σε βάρος εκείνης και της Galadriel. Βέβαια, ο σύμβουλος της Βασίλισσας, Pharazôn, θα παίξει τον ρόλο του “πυροσβέστη” δίνοντας την εγγύηση στους πάντες πως το Númenor θα παραμείνει ένα Βασίλειο ανθρώπων και όχι ξωτικών. Παράλληλα, η Galadriel θα προσπαθήσει να πείσει την Βασίλισσα να αποφυλακίσει τον Halbrand και να την υποστηρίξει στον επερχόμενο πόλεμο με τον Sauron αλλά θα καταλήξει στο διπλανό κελί με τον Halbrand.

Rings of Power

Την ίδια ώρα, ο Isildur σκέφτεται κάποια άλλη μέρη μακριά του Númenor, κάτι που θα τον οδηγήσει σε λάθος κατά τη διάρκεια μιας ναυτικής άσκησης και κατ’επέκταση θα φέρει την απομάκρυνση εκείνου και δύο φίλων του από το σώμα των δόκιμων ναυτικών. Η Galadriel θα το σκάσει από το κελί της για να συναντήσει την Βασίλισσα και τον άρρωστο πατέρα της και θα δει και εκείνη, μέσω του Palantír, την “σκοτεινή” μοίρα του Βασιλείου. Η έκκληση της για βοήθεια στον πόλεμο θα πέσει και πάλι στο κενό.

ezgif.com gif maker 1 3

Η Βασίλισσα, την ώρα που συνοδεύει την Galadriel στον αποχώρηση της από το Βασίλειο, βλέπει και πάλι ένα δυσοίωνο όραμα για την καταστροφή του Númenor και αλλάζει την απόφαση της. Σε μία ομιλία στον λαό της, ανακοινώνει πως θα συνοδέψει η ίδια την Galadriel στη Μέση Γη και θα συνδράμει στον πόλεμο που έρχεται. Το επεισόδιο κλείνει με τον λαό να δέχεται να επανδρώσει τον στρατό του Βασιλείου, που θα αποχωρήσει σε 10 ημέρες.

apopsi

Ίσως το πιο γεμάτο επεισόδιο μέχρι στιγμής. Δεν θα γίνω κουραστικός, τα ειδικά εφέ, η σκηνοθεσία και γενικότερα το οπτικό κομμάτι είναι σημεία-εγγύηση για τη σειρά, οπότε προχωράμε στα υπόλοιπα. Νομίζω πως τόσο η παρουσία των Orks (και του όλου τρόμου που αυτά φέρνουν), όσο και η επανεμφάνιση των Νάνων, έδωσαν την απαραίτητη ποιότητα στο επεισόδιο. Την ίδια ώρα, η ιστορία της Galadriel προχώρησε σημαντικά, αν και αυτό δεν έγινε με τον πλέον ενδιαφέροντα τρόπο.

ezgif.com gif maker 7

Η σειρά συνεχίζει να μην με κάνει προσωπικά ως θεατή να ενδιαφέρομαι για πολλούς από τους χαρακτήρες της (Eärien, Isildur, Theo, κλπ.) και δεν καταφέρνει μέχρι στιγμής να φέρει μία ισορροπία στην ευρύτερη ιστορία που θέλει να μας διηγηθεί. Βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν, οπότε η συνέχεια θα πρέπει να είναι ακόμα καλύτερη σεναριακά και ερμηνευτικά ώστε να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα από όλες τις πλευρές.

Κατά γενική ομολογία πρόκειται για ένα ωραίο επεισόδιο, που συνεχίζει να κάνει εξαιρετικά ό’τι έκαναν τα προηγούμενα (οπτικό κομμάτι), την ώρα που η ιστορία προχωράει σιγά-σιγά, και σε μερικές υπό-πλοκές με κάπως άγαρμπο και οχι αριστοτεχνικό τρόπο.

Ο δικός σας Βαθμός

Μέσος Όρος / 5. Ψήφοι:

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
1 Σχόλιο
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια
tw3g
LotS
tw3g
17 Σεπτεμβρίου 2022 14:31

Spoiler

*****

Εκεί που τα Όρκς ψάχνουν τον Θίο βλέπουμε ένα μονόπλανο που ήταν πολύ καλό.

Γενικά o σχεδιασμός των Ορκς είναι φοβερός. Παίζουν σωστά και με horror στοιχεία. Πολύ καλύτερα από του Χόμπιτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ