Love, Death & Robots: Season 1 Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 445 προβολές

H σειρά Love, Death & Robots είναι τόσο δεξιοτεχνική όσο και καλογραμμένη. Παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα κινούμενων σχεδίων στα 18 επεισόδιά της, αυτή η βαθυστόχαστη σειρά ανθολογίας είναι μία από τις πιο εκπληκτικές παραγωγές του Netflix. Παρά τις άφθονες βωμολοχίες και το γυμνό, υπάρχει κάτι πραγματικά ξεχωριστό εδώ, όλα μαζί σε ένα από τα καλύτερα κινούμενα σχέδια που έχουν βγει και αρκετό καιρό. Η απρόσκοπτη ανάμειξη πολλών διαφορετικών στυλ animation με επεισόδια μικρής διαφορετικής διάρκειας, κάνουν το Love, Death & Robots μια από τις πιο ασυνήθιστες και άχαστες σειρές της χρονιάς.

Με πολλούς τρόπους, θυμίζει μια ανθολογία διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας. Υπάρχουν διάφορες ομοιότητες μεταξύ της λογοτεχνίας και των μίντια. Κάθε επεισόδιο έχει ένα μοναδικό twist, θέμα, στυλ γραφής και αισθητικής, καθιστώντας κάθε επεισόδιο πρωτότυπο και απρόβλεπτο. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι ιστορίες έχουν ένα φίνο μικρό twist στο τέλος ή αφήνουν τα πράγματα να κρέμονται σε ένα βαθυστόχαστο τόνο. Είτε πρόκειται για το επεισόδιο Sonnie’s Edge και το επακόλουθο διπλό twist είτε για το ψυχρό τέλος στο Beyond The Aquila Rift, μερικά επεισόδια είναι πραγματικά πολύ καλά.


Animation για όλα τα γούστα

Tα αγαπημένα σας επεισόδια θα διαφέρουν ανάλογα με το γούστο σας, και αυτός είναι μερικώς ο λόγος για τον οποίο είναι έτσι αυτή η ανθολογία. Το επεισόδιο The Witness χρησιμοποιεί το ίδιο anmation με τη ταινία Into The Spiderverse, συνδυάζοντας κόμικ επιρροές με ρεαλιστικά κινούμενα σχέδια. Το επεισόδιο When the Yogurt Took Over χρησιμοποιεί τον παραλογισμό της δικής του πλοκής για να δείξει τους χαρακτήρες του με σχεδιασμό παρόμοια με αυτό της ταινίας Up. Στο άλλο άκρο, το γεμάτο δράση επεισόδιο Blindspot χρησιμοποιεί ένα πιο συμβατικό στυλ Anime. Το εκπληκτικά καλογραμμένο Three Robots δείχνει ένα ωραίο twist στο τέλος ενός διασκεδαστικού επεισοδίου διάρκειας 15 λεπτών.

Υπάρχουν επαναλαμβανόμενα θεματικές που διατηρούν συνεκτικά συνδεδεμένα τα αυτοτελή επεισόδια μεταξύ τους. Οι ιδέες για το μέλλον της ανθρωπότητας, το θάνατο και τη σχέση που έχουμε με το διάστημα και άλλα είδη διερευνώνται ξανά και ξανά εδώ. Είναι μια ωραία προσέγγιση, που δεν ηθικολογεί ή διαχέεται σε όλη τη σειρά. Η διάρκεια κάθε επεισοδίου βοηθάει επίσης σε αυτό. Το μεγαλύτερο φτάνει στα 16 λεπτά και το επεισόδιο Alternate Histories διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Παρόλο που το μικρό μήκος βοηθά στη δομή της σειράς, μερικά από τα πιο ελκυστικά, μεγαλύτερα επεισόδια θα μπορούσαν αναμφισβήτητα να μετατραπούν σε δικά τους blockbusters, δεδομένης της ποιότητάς τους.

‘Ενα ψεγάδι….

Παρά το ότι είναι άρτιο σε πολλά σημεία του, το Love, Death & Robots έχει πάρα πολύ βωμολοχία και γυμνό. Ενώ οι βωμολοχίες έχουν νόημα για μερικές ιστορίες, σε άλλες φαίνεται λίγο εκτός τόπου. Το γυμνό είναι επίσης ένα άλλο ζήτημα, με κάποια επεισόδια να δείχνουν άσκοπα γυμνούς χαρακτήρες. Τα επεισόδια When The Yogurt Took Over και Alternate Histories είναι τα πιο προφανή παραδείγματα αυτού, ειδικά δεδομένου του συγκεκριμένου στυλ animation αυτών των επεισοδίων.

Tελική Ετυμηγορία

Η σειρά Love, Death & Robots είναι ένας αξιόλογος συνδυασμός καλλιτεχνικών επιρροών και καλογραμμένων σύντομων ιστοριών, όλες ενωμένες σε μια συναρπαστικά και συνεκτική σεζόν 18 επεισοδίων. Υπάρχουν μερικοί απίστευτα ταλαντούχοι animators και συγγραφείς εκεί έξω και αυτή η σειρά κάνει μια εξαιρετική δουλειά παρουσιάζοντας μερικούς από αυτούς μαζί. Ενώ μερικά επεισόδια ίσως είναι αδιάφορα, η ομορφιά με μια ανθολογία όπως αυτή είναι ότι έχει κάτι για όλους. Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς σίγουρα, το Love, Death & Robots είναι μια όμορφη, αξέχαστη και ετερόκλητη ανθολογία, που αξίζει να δείτε.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ