Love, Victor: ένα ευχάριστο εφηβικό spin-off- Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 781 προβολές

Η νέα σειρά του Hulu Love, Victor είναι ένα συγκινητικό spin-off της ταινίας Love, Simon. Η ταινία του 2018 βασίστηκε στο βιβλίο  Simon vs. the Homo Sapiens Agenda της Becky Albertalli και αφηγείται μια βεβιασμένη coming out ιστορία μέσα σε 2 ώρες. Αντίθετα, η σειρά στα 10 επεισόδια της αναφέρεται σε μια διαφορετική ιστορία στο ίδιο σύμπαν.

Ο Victor είναι ο μεγαλύτερος γιος μιας κολομβιανο-αμερικανικής οικογένειας από το Τέξας, που “ξεριζώνεται” και μετακομίζει στην Ατλάντα. Την πρώτη του μέρα στο λύκειο Creekwood High, ακούει για τον Simon Spier, ένα μαθητή που έκανε coming out μερικά χρόνια πριν. Ο Victor, που δυσκολεύεται με τη δική του σεξουαλικότητα, απευθύνεται για βοήθεια στον Simon. Έτσι ξεκινούν μια ανταλλαγή μηνυμάτων καθώς προσαρμόζεται στη νέα του ζωή. Κάθε επεισόδιο μισής ώρας κλείνει με ένα μήνυμα προς ή από τον Simon (Nick Robinson).

H σειρά Love, Victor έχει κάποια στοιχεία της ταινίας Love, Simon, αλλά καθιστά εξαρχής σαφές ότι δεν είναι μια απλή διασκευή της. Ακριβώς επειδή οι δημιουργοί έχουν ήδη γράψει μια coming out ιστορία, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για άλλη μία και η ιστορία του Victor είναι αρκετά διαφορετική από αυτήν του Simon. Παρόλα αυτά, η σειρά εξακολουθεί να έχει μερικούς από τους ίδιους ξεκαρδιστικούς δασκάλους από την ταινία, μια ισχυρή μουσική ταυτότητα και τελικά αφηγείται μια όμορφη, συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης, που επίσης είναι μια coming out ιστορία.

Αρχικά η σειρά σχεδιάστηκε για το Disney +, τελικά μεταφέρθηκε στο Hulu καθώς το εγχείρημα αναπτυσσόταν. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι γεμάτη με “ανάρμοστο” περιεχόμενο, αλλά η ιστορία λειτουργεί καλύτερα ως μια ειλικρινής απεικόνιση της εφηβείας και όχι ως μια ωραιοποιημένη εκδοχή του Disney Channel. Στο Hulu, η σειρά χρησιμοποιεί σχετικά εφηβική γλώσσα και ασχολείται με τη σεξουαλικότητα και την ανακάλυψή της. Αλλά, όπως η ταινία Love, Simon αποφεύγει να εμφανίζει οτιδήποτε πέρα ​​από μερικά φιλιά σε κάποιες σκηνές.

Ένα βασικό στοιχείο τόσο της ταινίας Love, Simon όσο και της σειράς Lοve,Victor είναι η δυναμική της οικογένειας και η οικογένεια του Victor είναι αρκετά διαφορετική από του Simon. Η θρησκεία δεν αναφέρθηκε στην ταινία, αλλά η μητέρα του Victor, Isabel (Ana Ortiz), είναι θεοσεβούμενη. Έχει μια αδερφή που είναι μόλις ένα χρόνο μικρότερη από αυτόν και πολύ πιο επαναστατική, και ένα μικρότερο αδερφός στα μισά του χρόνια. Η σειρά αφιερώνει αρκετό χρόνο στην οικογένεια, η οποία συμβάλει και τονίζει το συσσωρευμένο άγχος του Victor, καθώς εκείνος διαχειρίζεται ποιος είναι πραγματικά.

H οικογένεια του Victor

Όντας το νέο παιδί στην πόλη, οι παρέες του Victor ξεκινούν από την αρχή του πρώτου επεισοδίου, με τον ιδιόμορφο γείτονά του Felix να γίνεται γρήγορα ο καλύτερος φίλος του. Μια μεγάλη παρέκκλιση από την ταινία είναι η παρουσία μιας συντρόφου, που ονομάζεται Mia, την οποία έπαιξε η χαρισματική Rachel Hilson (This is Us). Η καλύτερη φίλη της ονομάζεται Lake (Bebe Wood, The Real O’Neals) που είναι το απόλυτο κόλλημα του Felix. Και έπειτα υπάρχει ο Benji (George Sear, The Evermoor Chronicles), ένας έφηβος στο Creekwood High που γίνεται προϊστάμενος του Victor στη τοπική καφετέρια όπου συνεργάζονται επαγγελματικά. Η πληθώρα των χαρακτήρων και το χρονικό πλαίσιο δεν αφήνουν ιδιαίτερο χώρο στην ανάπτυξη και των υπόλοιπων χαρακτήρων ενδελεχώς, θέτουν όμως μια καλή βάση για τη συνέχεια.

Η παρέα του Victor

Τελική Ετυμηγορία

Οι fans της ταινίας Love,Simon θα εκτιμήσουν τον τρόπο με τον οποίο η σειρά Love, Victor συνδέεται με την ταινία, ενώ τολμά να είναι διαφορετική. Όπως ο Simon και ο Victor, η σειρά είναι “θαρραλέα”, πρωτότυπη και ευχάριστη. Εκπλήσσει και ενθουσιάζει συνεχώς τους θεατές, τόσο που δεν θα θέλετε να τελειώσει!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ