Lovecraft Country: Review πρεμιέρας

από Zedikous
0 σχολιο 924 προβολές

Πρεμιέρα έκανε η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά φαντασίας του HBO, Lovecraft Country, η οποία είνα βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Matt Ruff και όπως είδαμε από το πρώτο επεισόδιο οι πρωταγωνιστές μας έρχονται αντιμέτωποι με πολλά εμπόδια. Ας τα πάρουμε λοιπόν απο την αρχή.

Η επιστροφή

Το επεισόδιο ξεκινάει με μία αρκετά εντυπωσιακή σκηνή φαντασίας και μας παρουσιάζει τον πρωταγωνιστή της σειράς, Atticus Freeman (Jonathan Majors) , ο οποίος ως βετεράνος του στρατού και λάτρης των βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, επιστρέφει πίσω στο Chicago για να ψάξει τον πατέρα του που έχει εξαφανιστεί. Η σειρά μας εισάγει αρκετά νωρίς και στο πρώτο εμπόδιο που θα αντιμετωπίσουν οι χαρακτήρες μας κατά την διάρκεια του επεισοδίου, τον ρατσισμο της Αμερικής την δεκαετία του 50′, κατά την οποία διαδραματίζονται τα γεγονότα της σειράς.

Η εισαγωγή των υπόλοιπων χαρακτήρων

Με την επιστροφή του Atticus στο Chicago, γνωρίζουμε και τους υπόλοιπους χαρακτήρες της σειράς που θα παίξουν βασικό ρόλο στην σύνεχεια, τον θείο του George (Courtney B. Vance), ο οποίος είναι ο αδερφός του πατέρα του Atticus, Montrose (Michael K. Williams), την θεία του Hippolyta (Aunjanue Ellis), την κόρη τους και ξαδέρφη του, Diana (Jada Harris) και την αδερφή της Hippolyta, Letitia Lewis (Jurnee Smolett). H σειρά κάνει πολύ καλή δουλειά στην εισαγωγή αυτών των χαρακτήρων καθώς μαθαίνουμε αρκετές πληροφορίες για την ζωή τους αλλά και το παρελθόν τους.

Το ταξίδι

Ύστερα από την εύρεση ενός γράμματος του πατέρα του με ορισμένες αινιγματικές πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή της εκλιπούσας μητέρας του, ο Atticus εντοπίζει πως ο πατέρας του κάνει αναφορά σε μία φανταστική πόλη με το όνομα Arkham και σύντομα μαθαίνουμε από τον θείο του George ότι ίσως να αναφέρεται σε μία πραγματική πόλη με το όνομα Ardham στην Μασαχουσέτη. Έτσι το ξεκινάει το ταξίδι του Atticus με τον θείο του George και την Letitia στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν τον πατέρα του. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, οι χαρακτήρες μας συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωποι με τον ρατσισμό και την προκατάληψη, κάτι το οποίο όπως θα δούμε δεν θα είναι το μοναδικό εμπόδιο τους.

Τα “τέρατα” της σειράς

Η σειρά επικεντρώνεται όπως αναφέραμε σε 2 μεγάλα εμπόδια, τα οποία βοηθούν στην εξέλιξη της υπόθεσης κατά την διάρκεια του επεισοδίου αλλά και την εμφάνιση των τεράτων, με την μεταφορική αλλά και με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως. Από την μία πλευρα έχουμε τους λευκούς αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να θέσουν εμπόδια στο ταξίδι των ηρώων μας και να τους υπονομεύουν με λεκτική και σωματική βία και από την άλλη πλευρά έχουμε τα κυριολεκτικά τέρατα, τα οποία αποτελούν το απρόσμενο εμπόδιο για τους ήρωες μας.

Η σημασία του “Sundown” στην σειρά

Ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου Sundown έχει πολλαπλές σημασίες, από την μία μαθαίνουμε για τις λεγόμενες sundown towns της Αμερικής την περίοδο αυτή, όπου ορισμένες πόλεις ή και μικρότερες γειτονιές είχαν επιβάλλει τοπικούς νόμους φυλετικού διαχωρισμού κατά τους οποίους οι μη λευκοί άνθρωποι έπρεπε να φύγουν από την πόλη πριν το ηλιοβασίλεμα και από την άλλη έχουμε την λέξη sundown συνδεδεμένη με τα τέρατα της σειράς, καθώς εμφανίζονται μετά το ηλιοβασίλεμα.

Συνδυάζοντας ιστορικά και φανταστικά στοιχεία, το Lovecraft Country δίνει έναν νέο ορισμό στην λέξη sundown και από το πρώτο μόλις επεισόδιο η σειρά κάνει μία εξαιρετική εισαγωγή στους χαρακτήρες της. Εξαιρετικές ερμηνείες από το τρίο των πρωταγωνιστών της σειράς, με την Smollett να ξεχωρίζει και ο χαρακτήρας της να γίνεται σίγουρα αγαπητός. Η σειρά μας προετοιμάζει για όλα τα ερώτηματα που θέλουμε απαντήσεις στην συνέχεια και τα γεγονότα της πρεμιέρας αποτελούν μόνο την αρχή. Το πρώτο επεισόδιο, το οποίο αν το δείτε θα σας φάνει σαν ταινία, δεν κούρασε καθόλου και κατά την ταπεινή μου άποψη αποτελεί από τις καλύτερες πρεμιέρες της φετινής χρονιάς. Σε έναν μήνα που είναι τηλεοπτικά φτωχός, το Lovecraft Country έρχεται σίγουρα να εμπλουτίσει τις Δευτέρες του Αυγούστου και ίσως να είναι η νέα επιτυχία του HBO και του J. J. Abrams, έναν εκ των παραγωγών της σειράς.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ