Manifest : Review 1ης και 2ης Season

από Frini
0 σχολιο 1,430 προβολές

Μια σειρά πολλά πάνω κάτω , ακυρώσεις και γενικά αδίκως θαμμένη . Φυσικά σειρά φαντασίας με αρκετά γνωστούς ηθοποιούς κυρίως σειρών και φυσικά κάποιες σχεδόν νέες εμφανίσεις με όμορφες όμως ερμηνείες . Η γρήγορη περιγραφή της σειράς είναι μια συγκεκριμένη πτήση 828 από Τζαμάικα προς Νέα Υόρκη . Κατά την πτήση το αεροπλάνο πέφτει σε καταιγίδα και προσγειώνεται αμέσως μετά την καταιγίδα στην Νέα Υόρκη ….. απλά 5,5 χρόνια μετά .

spoilers

Η οικογένεια Στόουν παππούς γιαγιά , γιος ,νύφη , εγγόνια ,κόρη ξεκινούν για το ταξίδι επιστροφής τους από τις ολιγοήμερες διακοπές τους στην Τζαμάικα. Η πτήση τους όμως είναι γεμάτη και πρέπει κάποιοι να επιστρέψουν με άλλη πτήση λαμβάνοντας ένα κουδούνι 400 δολάρια για την εξυπηρέτηση . Ο Γίος Μπέν Στόουν μαζί με την αδερφή του Μίκ και τον καρκινοπαθή γιό του Κάλ αλλάζουν πτήση και επιλέγουν να επιβιβαστούν στην 828 .

Η υπόλοιπη οικογένεια ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής με την αρχική πτήση . Φτάνοντας στην Νέα Υόρκη ανακαλύπτουν πως η πτήση 828 έχει εξαφανιστεί . Φυσικά βλέπουμε πως πέφτουν σε καταιγίδα και κάποιες αναταράξεις όμως λίγα λεπτά αργότερα χωρίς time jump τους βλέπουμε να ζητούν άδεια για προσεδάφιση . Όταν κατέβουν από το αεροπλάνο θα ανακαλύψουν πως η πτήση τους είχε αργήσει μόλις 5,5 χρόνια ..!!!!

Οι δικοί τους άνθρωποι δυστυχώς έχουν προχωρήσει την ζωή τους ενώ εκείνοι έχουν μείνει στο παρελθόν αφού για εκείνους είχαν περάσει μόλις κάτι ώρες . Η μαμά Στόουν έχει πεθάνει , η δίδυμη αδερφή του Κάλ Όλιβ έχει μεγαλώσει και ο αρραβωνιαστικός της Μίκ Τζάρεντ έχει παντρευτεί την κολλητή της . Η γυναίκα του Μπέν Γκρέις έχει σύντροφο τον οποίο θα προσπαθήσει να κρύψει και γενικά μια αμηχανία ακολουθεί .

Καθώς όλοι οι επιβάτες της πτήσης προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα ένα ακόμα περίεργο πράγμα έρχεται να προστεθεί ,Το Κάλεσμα , που πρακτικά είναι μια φωνή στο κεφάλι τους και τους λέει πράγματα , τους καθοδηγεί προκειμένου να ολοκληρώσουν κάποιες αποστολές . Άλλοι έχουν οράματα αντί για φωνές ή και τα δυο .

Δημοσιογράφοι , κυβέρνηση , φανατικοί και άνθρωποι κατά των επιβατών είναι λίγα από τα πράγματα που τους κυνηγούν καθημερινά . Τα Καλέσματα γίνονται συχνά και είναι αρκετά απαιτητικά πράγμα που επιβαρύνει περισσότερο την καθημερινότητα τους και την αποδοτικότητα τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους .

Ο Μπέν θα χωρίσει προσωρινά με την γυναίκα του , η Μίκ θα κάνει λάθος κίνηση και θα χαλάσει την ζωή του Τζάρεντ ( είναι αστυνομικοί και οι δυο ) και ο Κάλ μπλέκει συχνά σε περιπέτειες . Μια από αυτές θα τον οδηγήσει στον νέο άντρα στην ζωή της Μίκ τον Ζίκ. Εξαφανισμένος για ένα χρόνο , επιστρέφει πιστεύοντας πως λείπει μόνο δυο βδομάδας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα μαθαίνουν πολλά πράγματα όπως ότι όλοι οι επιβάτες εκτός λίγων εξαιρέσεων έχουν το Κάλεσμα , ότι οποίος εκτός των επιβατών μαθαίνει για αυτό καταλήγει νεκρός και πως αν δεν ακολουθήσεις το Κάλεσμα θα συμβεί κάτι πολύ άσχημο . Επίσης θα ανακαλύψουν πως εκτός του Ζίκ και των Επιβατών προϋπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί και εμφανίστηκαν , αλλά συνέχισαν και μετά από εκείνους να εξαφανίζονται άνθρωποι και να επιστρέφουν .

Κανείς ως την δεύτερη σεζόν δεν εξηγεί τι έγινε ακριβώς με την πτήση , ή από που προέρχονται τα Καλέσματα αυτά . Όλοι προσπαθούν να βρουν απαντήσεις αλλά κανείς δεν μπορεί να πιστέψει κάτι σίγουρο . Σύντομα θα ανακαλύψουν πως όσο χρόνο είχαν εξαφανιστεί τόσο χρόνο θα μείνουν και ζωντανοί. Προσπαθώντας να λύσουν όλα αυτά τα μυστήρια πολλές φορές θα έρθουν σε σύγκρουση .

Η Μίκ αναπτύσσει ένα ιδιαίτερο δεσμό με τον Ζίκ και βγάζει από την ζωή της τον Τζάρεντ ο οποίος είναι διατεθημένος να δεχθεί να μείνουν έστω φίλοι από να την χάσει εντελώς από την ζωή του . Το θέμα τώρα είναι πως ο Ζίκ όταν λύσουν όλα τα προβλήματα τους με την Μίκ θα του έχει απομείνει ελάχιστος χρόνος ζωής . Οι δυο τους πολύ ερωτευμένοι αποφασίζουν να παντρευτούν έστω και για δυο μέρες .

Μια γιατρός που ήταν και η ίδια επιβάτης της πτήσεις προσπαθεί να βοηθήσει όλους τους υπόλοιπους κάνοντας μια έρευνα για να σπάσει την ημερομηνία θανάτου όλων τους . Η έρευνα της όμως πέφτει στα χέρια της κυβέρνησης και έτσι κανείς πλέον δεν έχει τίποτα .

Απογοητευμένοι όλοι αλλά ειδικά ο Ζίκ αποφασίζει να παραδοθεί στην μοίρα του και να φύγει με τους δικούς του όρους . Έτσι κλείνει όλους τους λογαριασμούς του ζητάει σε γάμο την Μίκ και της λέει πως θέλει να φύγει έχοντας την έρωτας της ζωής του αγκαλιά στο ταξίδι του μέλιτος .

Το ταξίδι του μέλιτος ακυρώνεται αμέσως μετά τον γάμο όταν δυο κακοποιοί που προηγούμενος είχε συλλάβει η Μίκ δραπετεύσουν και απαγάγουν τον ανήψιο της Κάλ . Εκείνη θα επιστρέψει με τον παγωμένο σχεδόν Ζίκ ( είχε εξαφανιστεί κάτω από χιόνι εξού και ο παγετός πάνω του ) για να βρει τον ανήψια της . Όταν ο Ζίκ αποφασίσει να πάει μαζί της εκείνη ξεσπά σε κλάμματα γιατί ξέρει ότι δεν επιστρέψουν και οι δυο . Τον αφήνει στο ζεστό αμάξι και ξεκινά να βρει τον ανήψιο της βάση ενός καλέσματος που τους οδηγεί .

Όσο η Μίκ με τον Μπέν ψάχνουν τον Κάλ ο Ζίκ έχει ξανά ένα κάλεσμα και αποφασίζει να το ακολουθήσει . Βγαίνει και πραγματικά βρίσκει τον Κάλ και του σώζει την ζωή όπως ακριβώς έπρεπε να κάνει . Αναγκάστηκε να πέσει σε παγωμένο νερό και φυσικά πέθανε από κρυοπαγήματα ……και εκεί η πρώτη φορά που μας αποκαλύπτεται κάτι νέο για τα καλέσματα ….

Για να ξεπεράσεις λοιπόν την ημερομηνία θανάτου σου πρέπει να ακολουθήσεις τα καλέσματα …και έτσι αφού ολοκληρώσεις και το τελευταίο επανέρχεσαι . Ο Ζίκ λοιπόν επανέρχεται στην ζωή και η σεζόν τελειώνει δείχνοντας μας για πρώτη φορά πως τελικά το αεροπλάνο τους έπεσε (πριν από το τέλος της δεύτερης δεν ξέραμε ότι έπεσε ) .

Την Θεωρώ μια από τις αρκετά καλές σειρές του είδους της και μου θυμίζει λίγο σειρές τύπου The Returned που προσπάθησαν να μας δείξουν αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία αλλά τελικά κόπηκε χωρίς εξηγήσεις χωρίς τίποτα όμως η συγκεκριμένη είναι αρκετά πιο καλοβαλμένη με μεγάλο ενδιαφέρον και λίγες προς παρόν εξηγήσεις .

Δεν μπορείς να βαρεθείς γιατί συνέχεια ψάχνεις και εσυ τι έχει γίνει και αν τελικά όσα έχουν ζήσει και ζουν είναι αλήθεια ή μια πλάνη . Οι ηθοποιοί πραγματικά έχουν πολύ καλές ερμηνείες και η ιστορία που σου δίνουν σε βάζει μέσα στην σειρά . Έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να ψάχνω απαντήσεις μαζί τους και να συμφωνώ ή να διαφωνώ με τις αποφάσεις τους . Η Τρίτη σεζόν έχει ήδη βγει και η σειρά κόπηκε αμέσως μετά με το Netflix να την αγοράζει και να βγάζει άλλη μια σεζόν και τελευταία σύντομα.

Ο δικός σας Βαθμός

Μέσος Όρος / 5. Ψήφοι:

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε το νέο μας Podcast στο Youtube ή ακούστε το στο Spotify