Messiah: Review 1ης season (χωρίς spoilers). Ποιος είναι πραγματικά;

από Zedikous
0 σχολιο 1,749 προβολές

H σειρά Messiah έκανε ποδαρικό στην συνδρομητική υπηρεσία του Netflx για το 2020 καθώς ήταν η πρώτη σειρά που προστέθηκε στην λίστα με την κυκλοφορία της, την 1η Ιανουάριου 2020 και ήδη έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις σε κοινό και κριτικούς.

Η 1η σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια τα οποία έχουν διάρκεια από 38-55 λεπτά. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Michael Petroni (Book of Thief) και με παραγωγούς τον Mark Burnett και την Roma Downey.

Ας τα πάρουμε από την αρχή για να δούμε για ποιο λόγο έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις αυτή η σειρά.

H υπόθεση

Η σειρά επικεντρώνεται σε μια αινιγματική φιγούρα που εμφανίζεται στην Μέση Ανατολή και τις φήμες που τον θέλουν να είναι ο Ιησούς ή αλλιώς Ίσα συμφώνα με τους μουσουλμάνους. Η ξαφνική του εμφάνιση και μια σειρά ανεξήγητων γεγονότων που κάποιοι ακόλουθοι του, τα ερμηνεύουν ως θαύματα, τραβούν την προσοχή της CIA και των δημοσιογράφων διεθνώς. Την υπόθεση καλείται να λύσει η πράκτορας της CIA, Eva Geller (Michelle Monaghan), η οποία βρίσκει τον εαυτό της ανάμεσα σε κάποια ανεξήγητα γεγονότα που συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή και προσπαθεί να δώσει μια λογική εξήγηση σε όλα αυτά που γίνονται.

Οι χαρακτήρες

Η σειρά μας παρουσιάζει έναν μεγάλο αριθμό χαρακτήρων κατά την διάρκεια των 10 επεισοδίων. Πρώτα απ’ όλα έχουμε την πράκτορα της CIA, Eva Geller, η οποία προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση με την βοήθεια ενός Ισραηλινού πράκτορα. Ένας Λατίνος ιερέας και η οικογένεια του έρχονται επίσης στο προσκήνιο και προσπαθούν να βγάλουν νόημα μέσα σε όλα αυτά που γίνονται. Τέλος έχουμε έναν παλαιστίνιο πρόσφυγα, ο όποιος είναι ακόλουθος του φερομένου Μεσσία. Και επίσης μην ξεχνάμε τα διεθνή μέσα, τα οποία παίζουν μεγάλο ρολό σε αυτή την σειρά.

Ένα πράγμα που βρήκα αρκετά ενδιαφέρον βλέποντας την σειρά είναι το γεγονός ότι όλοι οι χαρακτήρες ψάχνουν να βρουν κάτι, είτε το λες πίστη, είτε το λες αλήθεια, είναι αρκετά σημαντικό για αυτούς να βρουν απαντήσεις σε όλα αυτά που συμβαίνουν στις ζωές τους. Δεν θα μπορούσα όμως να παραβλέψω το γεγονός ότι η πληθώρα των χαρακτήρων και οι γρήγορες εναλλαγές δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να μπορέσει κάποιος να δεθεί και να συσχετιστεί με κάποιον από τους χαρακτήρες.

Μεσσίας ή τσαρλατάνος ;

Μέσα από τα διάφορα γεγονότα κατά την διάρκεια της σειράς, δημιουργείται μια μεγάλη αντιπαράθεση για το ποιος πραγματικά είναι ο αινιγματικός χαρακτήρας. Ο κόσμος του δίνει το όνομα Αl Masih, που σημαίνει Μεσσίας στα αραβικά. Είναι πραγματικά ο υιός του Θεού ή ένας τσαρλατάνος που προσπαθεί να προκαλέσει αναρχία στον κόσμο; Βλέποντας την σειρά θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές για το ποιος πραγματικά είναι ο Al Masih. Σίγουρα πάντως η μίξη διαφόρων στοιχείων τριών θρησκειών (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Μουσουλμανισμός) προκαλεί αρκετές αντιδράσεις κατά την διάρκεια της σειράς και όχι μονό!! Το μονό σίγουρο είναι ότι η σειρά παρουσιάζει την ανθρώπινη ανάγκη για επαφή και τις ακραίες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει η απομόνωση στους χαρακτήρες μας.

Εάν σας αρέσουν σειρές τύπου Homeland, σίγουρα το Messiah θα είναι μια σειρά που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι σαν ιδέα είναι κάτι το οποίο ή θα μισήσεις ή θα σου αρέσει βλέποντας το. Σίγουρα οι προσωπικές πεποιθήσεις σας θα παίξουν μεγάλο ρολό για το πως θα ερμηνεύσετε τα γεγονότα της σειράς. Όπως ανέφερα και νωρίτερα, αυτό που μου έλειψε από την σειρά είναι η ταύτιση με έναν από τους χαρακτήρες. Αισθάνθηκα ότι δεν μπόρεσα να συνδεθώ με κανέναν από τους χαρακτήρες και να νιώσω οποιοδήποτε συναίσθημα για αυτούς (πόνο, συμπόνια, χαρά κτλ). Εάν έχετε άλλες σειρές στην λίστα σας, θα σας συμβούλευα να δείτε αυτές πρώτα και μετά το Messiah (εκτός εάν θέλετε διακαώς να το δείτε ). Σίγουρα είναι μια σειρά που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις σε θρησκευόμενο και μη, κοινό.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ