Μεσσίας: Trailer για τη νέα σειρά του Netflix που ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον

από Shadow
0 σχολιο 508 προβολές

Κυκλοφόρησε το trailer της σειράς “Μεσσίας” του Netflix και ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον για το περιεχόμενό της, αλλά περισσότερο για την (μάλλον) γκάφα των υπευθύνων σχετικά με την αποκάλυψη της ταυτότητας του πρωταγωνιστή μέσα από το trailer.

Όλα ξεκινούν με την εμφάνιση ενός μυστηριώδη άνδρα στη Συρία με το όνομα Dajjal. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ήρθε στην γη απεσταλμένος από τον πατέρα του ώστε να παραδώσει ένα μήνυμα. Σίγουρα όλοι σκεφτόμαστε την ιστορία του Ιησού. Πολύ σύντομα γίνετε γνωστός και κερδίζει πολλούς οπαδούς ακόμη και στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο θα τραβήξει το ενδιαφέρον της CIA που θα ξεκινήσει και έρευνα για τον νεαρό αυτό άνδρα.

Η μεγάλη δημοσιότητα για τα θαύματα που κάνει και για τον λόγο που κηρύσσει προκαλούν διχασμό ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν πως είναι πράγματι ο υιός του Θεού και σε αυτούς που πιστεύουν πως είναι ένας απατεώνας.

Δείτε το trailer με ελληνικούς υπότιτλους.

Όπως είναι φυσικό το κύριο ενδιαφέρον και μυστήριο που καλύπτει την σειρά είναι ποιος είναι αυτός ο νεαρός. Εδώ είναι όλο το “ζουμί” της υπόθεσης σχετικά με το όνομα Dajjal που έχει δοθεί στον πρωταγωνιστή που (μάλλον) αποκαλύπτει και την ταυτότητά του.

spoilers

Το όνομα και το επίθετο του πρωταγωνιστή είναι Al-Masih ad-Dajjal και είναι ευρέως γνωστό σε αραβικές χώρες και μουσουλμάνους. Πρόκειται για ένα είδος κακού, μιας διαβολικής μορφής στον ισλαμισμό και αποτελεί το αντίστοιχο του Αντίχριστου των Χριστιανών. Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τα κείμενα της Δευτέρας Παρουσίας, πριν την εμφάνιση του Χριστού και της λύτρωσης, στην Γη θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος που πολλοί θα νομίζουν πως θα είναι ο πραγματικός υιός του Θεού.

Το όνομά του ήρωα μεταφράζεται ως «o ψεύτικος Μεσσίας», «ο ψεύτης» και «ο απατεώνας». 

Είναι άραγε τραγικό λάθος της παραγωγής ή είναι ένα κόλπο να στρέψουν το κοινό σε λάθος μονοπάτια; Όποιο και από τα δύο να είναι, σίγουρα κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού. Ο “Μεσσίας” θα κάνει πρεμιέρα στη 1 Ιανουαρίου 2020.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ