Midnight Gospel: Season 1- Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 451 προβολές

To Netflix με τη νέα του σειρά The Midnight Gospel αποδεικνύει πως συνεχίζει τις αξιόλογες δημιουργίες animation σειρών σε μια μετά- Bojack Horseman εποχή.

Το The Midnight Gospel μπορεί να μην είναι για όλα τα γούστα, αλλά είναι μια πολύ έξυπνη, λαμπρή σειρά που όχι μόνο σε βάζει σε σκεψεις, αλλά αποτυπώνει και τέλεια την αντίθεση μεταξύ ομορφιάς και χάους στην ανθρώπινη ζωή. Έχει κάτι γοητευτικά περίεργο και εμψυχωτικό, παρά το μελαγχολικό τόνο της.Αυτό το ύφος της όμως, ίσως κάποιους τους απωθήσει, ίσως άλλοι το βρουν ιδιοφυές.Στο κέντρο αυτής της “παράνοιας” βρίσκουμε τον Clancy, έναν διαγαλαξιακό ταξιδιώτη, που χρησιμοποιεί έναν δυσλειτουργικό προσομοιωτή πολλαπλών σύμπαντων, για να πάρει συνέντευξη από διάφορα όντα. Παρόλο, που υπάρχει μια συνεχιζόμενη αφήγηση σε όλα τα επεισόδια και μερικά επαναλαμβανόμενα αστεία, τα επεισόδια καθαυτά στέκονται σε μεγάλο βαθμό και ως αυτοτελή έχοντας διαφορετική θεματική το καθένα.

Όσον αφορά τη πλοκή…

Στην έναρξη κάθε επεισοδίου βλέπουμε τον Clancy να βάζει σε λειτουργία το προσομοιωτή,προτού βυθιστεί σε κάποιο ψυχεδελικό/παραισθητικό σύμπαν χάους και αναρχίας. Το The Midnight Gospel αφορά την αρμονία ανάμεσα στο χάος και τη γαλήνη .Είτε όταν πρόκειται για μια συζήτηση γύρω από τις υπαρξιακές αγωνίες και την ανθρώπινη πραγματικότητα, με φόντο μια μεγάλη απόδραση ή ακόμη και για το θέμα της ενσυνειδητότητας και της ψυχικής ηρεμίας εν μέσω μιας χαοτικής αποκάλυψης ζόμπι!

Το ταξίδι αυτογνωσίας του οδηγεί τελικά τον Clancy σε πολλές διαφορετικές απόψεις και ιδέες, που σίγουρα θα σας βάλουν σε σκέψεις μετά τους τίτλους τέλους. Όλα αυτά χτίζουν ένα υπέροχο και σπαρακτικό φινάλε, όπου ο Clancy αντιμετωπίζει τους δικούς του εσωτερικούς δαίμονες, με ό, τι έχει μάθει μέχρι εκείνο το σημείο, πέφτοντας αψήφιστα σε αυτούς τους φόβους του. Είναι ένα υπέροχο, όμορφο φινάλε με ένα εμψυχωτικό και μελαγχολικό ύφος, που πραγματικά δένει τη σειρά.

Κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες…

Όλα τα επεισόδια έχουν και ένα μουσικό μέρος, ενώ η διάρκεια της συζήτησης για το κάθε θέμα ποικίλλει μεταξύ των επεισοδίων. Η σειρά μέσα σε 7 επεισόδια ασχολείται με πολλά διαφορετικά μεγάλα ζητήματα και τα παρουσιάζει με έναν καθηλωτικό και ενδιαφέρον τρόπο.Παράλληλα με αυτές τις βαθυστόχαστες συζητήσεις είναι αξιόλογο και το animation καθαυτό . Τα χρώματα είναι ζωντανά, φωτεινά και απίστευτα ευφάνταστα. Τα διαφορετικά πλάσματα και ο γενικός σχεδιασμός πρωτοτυπούν εξίσου ​​με τους διαλόγους, συντελώντας σε συναρπαστικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά αστεία σποραδικά, που ίσως αποσπούν την προσοχή από τους διαλόγους, ειδικά όταν πετιούνται ακριβώς στη μέση μιας βαθυστόχαστης συζήτησης.

Το αν και κατά πόσο θα σας αρέσει το The Midnight Gospel εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις κοσμοαντιλήψεις σας και το πόσο ανοιχτοί είστε στην αμφισβήτηση τους. Η αντίθεση ανάμεσα στο ευχάριστο και ψυχεδελικό animation και τις σοβαρές συζητήσεις, μπορεί να φανεί “βαριά” σε κάποιους, αλλά είναι απίστευτα λειτουργική, τονίζοντας πραγματικά το υλικό της σειράς. Υπάρχουν πολλοί συμβολισμοί και μερικά υπέροχα στιγμιότυπα, αλλά τελικά τα μεγάλα, βαθυστόχαστα θέματα και η μοναδική προσέγγιση στο καθένα, δίνουν σε αυτήν τη σειρά μπόνους πρωτοτυπίας και αρέσκειας.

Tελική Ετυμηγορία

Σε έναν κόσμο γεμάτο από τυποποιημένες ιδέες και αναμασημένες προτάσεις, ακόμη και στον κόσμο του animation, σειρές όπως το The Midnight Gospel ξεχωρίζουν. Είναι ένα βίαιο, αιματηρό, απολαυστικό ταξίδι σε μερικά λεπτομερή δυσχερή περιβάλλοντα, αλλά είναι επίσης όμορφο και αποκαλυπτικό. Το τελευταίο επεισόδιο αφαιρεί όλο αυτό το χάος και είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά επεισόδια animation σειράς για φέτος. Η οπτική δε με την οποία το κάνει αυτό,αποδεικνύει πως άξιζε τελικά το ταξίδι μέχρι εκεί.

Τελικά, το Midnight Gospel είναι ένα όμορφο animation. Oπως όλα τα έργα Τέχνης δεν θα αρέσει σε όλους και αυτό είναι λογικό. Όσοι όμως δουν το πιο πρόσφατο animation του Netflix, μπορεί να το κατατάξουν ως μια από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς. Εξάλλου είναι μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές περιπτώσεις που μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης της, σε βάζει σε σκέψεις.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ