Μικρό αφιέρωμα σε 5 σειρές πριν την δεκαετία του ’60 (Μέρος 2ο)

από Zedikous
0 σχολιο 245 προβολές

Στο προηγούμενο άρθρο μας (Μέρος 1ο) σας παρουσιάσαμε ένα μικρό αφιέρωμα σε 5 σειρές πριν την δεκαετία του ’60, σειρές οι οποίες έχουν αφήσει ιστορία. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την συνέχεια του αφιερώματος μας σε 5 ακόμη σειρές αυτής της εποχής (για το άρθρο συμπεριλάβαμε την χρονιά πρεμιέρας των σειρών):

1. The Benny Hill Show- BBC/ITV (1955-1989)

Ίσως μία κωμική σειρά που άφησε εποχή στην αγγλική τηλεόραση και όχι μόνο ήταν το sketch comedy του Alfred Hawthorne “Benny” Hill, με τίτλο The Benny Hill Show, στο οποίο μάλιστα και πρωταγωνιστούσε. Τα επεισόδια αποτελούνταν κυρίως από σκετσάκια τα οποία περιείχαν σωματική κωμωδία, burlesque, με τον Hill να υποδύεται επίσης διάφορους ρόλους και να μεταμφιέζεται. Η καλύτερη περίοδος της σειράς ήταν γύρω στο 1971, όταν τα νούμερα τηλεθέασης έφτασαν περίπου τα 21 εκατομμύρια. Η σειρά εντέλει ακυρώθηκε το 1989 καθώς τα νούμερα δεν αντιπροσώπευαν το κόστος παραγωγής της, το οποίο είχε φτάσει το 1 εκατ. λίρες. Ορισμένα στοιχεία της σειράς επικρίθηκαν από πολλούς ως σεξιστικά και αναχρονιστικά.

2. The Twilight Zone- CBS (1959-1964)

Το Twilight Zone θεωρείται μέχρι και σήμερα από πολλούς μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές επιστημονικής φαντασίας, η οποία άνοιξε πολλούς δρόμους για μετέπειτα σειρές. Η ανθολογική αυτή σειρά μας παρουσίαζε αυτοτελείς ιστορίες σε κάθε επεισόδιο, “ταξιδεύοντας” μας στην λεγόμενη ζώνη του λυκόφωτος, με τους χαρακτήρες μας να έρχονται αντιμέτωποι με παράξενα συμβάντα. Όπως είχε δηλώσει και ο δημιουργός της σειράς, Rod Serling, κάθε επεισόδιο είχε ως σκοπό να μας περάσει ένα ηθικό δίδαγμα. Η σειρά μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε πολλές λίστες των καλύτερων σειρών όλων των εποχών και για πολλόυς το έξυπνο σενάριο αλλά και οι χαρακτήρες της είναι διαχρονικά. Η σειρά αποτελείται από 5 σεζόν και συνολικά 156 επεισόδια.

3. The Untouchables- ABC (1959-1963)

Η σειρά Untouchables ήταν από τις πιο δημοφιλείς σειρές της Αμερικής στα τέλη της δεκαετίας του ’50 αλλά και στις αρχές του ’60. Η σειρά διαδραματίζονταν στην δεκαετία του ’30 ακολουθόντας την ιστορία του Eliot Ness, ενός ανθρώπου που πολεμούσε το οργανωμένο έγκλημα με την βοηθεία της έντιμης ομάδας του με το όνομα Untouchables. Ο Robert Stack βρισκόταν στον πρωταγωνιστικό ρόλο και δημοτικότητα του είχε εκτοξευτεί στα ύψη εκείνη την εποχή, κάτι το οποίο οδήγησε πολλούς ηθοποιούς να θέλουν να συμμετάσχουν ως guests στην σειρά. Η σειρά διήρκησε 4 σεζόν με συνολικά 118 επεισόδια.

4. The Donna Reed Show- ABC (1958-1966)

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος της σειράς, το The Donna Reed Show, επικεντρώνεται στην ζωή της δυναμικής νοικοκυράς, Donna Stone, την οποία υποδύθηκε η θρυλική ηθοποιός Donna Reed. Στο πλευρό της Donna βλέπουμε την οικογένεια της, τον άντρα της Alex Stone αλλά και τα παιδιά της Mary, Jeff και Trisha. H σειρά επικεντρώνεται σε καθημερινά οικογενειακά προβλήματα και βλέπουμε πως η Donna και οι οικογένεια της προσπαθούν να επιλύσουν. Η σειρά αρχικά βρισκόταν πολύ κοντα στο να ακυρωθεί αλλά η αλλαγή μέρας βοήθησε την σειρά να ανακάμψει με αποτέλεσμα το 1963-1964 να είναι μία από τις 20 πιο δημοφιλείς σειρές της σεζόν ενώ παράλληλα ήταν το πρώτο οικογενειακό sitcom που είχε την μητέρα ως επίκεντρο. Η σειρά αποτελείται από 8 σεζόν και 275 επεισόδια.

5. Bonanza- NBC (1959-1973)

Το Bonanza είναι ένα από τα πιο δημοφιλή western ακόμη και σήμερα, καθώς η σειρά ξεχώρισε από την πρώτα κίολας στιγμή. Η σειρά διαδραματίζεται το 1860 στην περιοχή της Virginia και επικεντρώνεται στην πλούσια οικογένεια Cartwright, τον Ben και τους 3 γιους του, Adam, Eric και Little Joe, με τους χαρακτήρες μας να βρίσκονται συχνά μπλεγμένοι στις ζωές των άλλων και βρίσκονται ανάμεσα σε ηθικά διλήμματα. Η σειρά έκανε εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης και παρέμεινε για 3 χρονιές (1964-1967) στην κορυφή της τηλεθέασης. Το Bonanza είναι μία από τις μακροβιότερες western σειρές της Αμερικής με 14 σεζόν και συνολικά 431 επεισόδια και ένα μουσικό σήμα το οποίο έχει αφήσει επόχη!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ