Mystery Lab/Μυστήρια στο Μικροσκόπιο – Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
247 προβολές

Το Mystery Lab είναι ένα ιδιαίτερο και υπέροχο βραζιλιάνικο ντοκιμαντέρ, που εξερευνά μερικά από τα πιο συναρπαστικά μυστήρια και ερωτήματα σχετικά με τον κόσμο μας. Μεταξύ των αεροπλάνων που εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων και της επιστημονικής προσέγγισης σε μια πιθανή Αποκάλυψη Zombie, κάθε ένα από τα εξεζητημένα επεισόδια του Mystery Lab καταπιάνεται εις βάθος με το κάθε θέμα. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά με ένα εκπληκτικό συνδυασμού εκπαιδευτικού και εντυπωσιακού περιεχομένου, animation σε μια μοναδικά απολαυστική προσέγγιση.

Κάθε επεισόδιο ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο, με διαλόγους που συνδυάζονται με animation, αρχειακό υλικό από ταινίες και σειρές, καθώς και εργαστηριακά πειράματα. Μερικές φορές υπάρχει μια μικρή πλοκή στα επεισόδια, αλλά η σειρά ποτέ δεν παραστρατεί. Υπάρχει επίσης ένα πραγματικά ενημερωτικό υλικό εδώ και ο τρόπος με τον οποίο το Mystery Lab καταπιάνεται μ’ αυτά τα διαφορετικά μυστήρια, πριν εξερευνήσει συστηματικά κάθε πιθανή και απίθανη πτυχή του, είναι υπέροχο.

Tη σύνδεση όλων των παραπάνω αναλαμβάνει ο παρουσιαστής μας, Felipe Castanhari, ο οποίος μοιράζεται το εργαστήριό του με τον super υπολογιστή Briggs, την Dr. Tavani και τον επιστάτη Betinho. Κάθε ένας από αυτούς τους χαρακτήρες δίνει κάτι διαφορετικό στη σειρά και οι αλληλεπιδράσεις τους είναι διασκεδαστικές. Ο Betinho τείνει να εξάγει βιαστικά συμπεράσματα και λειτουργεί ως κωμικό στοιχείο. H Dr. Tavani ασχολείται με τα πειράματα και την επιστημονική προσέγγιση. Ο Briggs παρουσιάζει τα δεδομένα, ενώ ο Felipe είναι ένας καλός συντονιστής και ένας αινιγματικός αφηγητής, που κρατά την προσοχή σας σε κάθε επεισόδιο.

Υπάρχει σίγουρα μια κλισέ 90ς αισθητική σε αρκετά σημεία, όπως τα διαφορετικά πλατό και οι αναπαραστάσεις ιστοριών . Η σειρά είναι αρκετά “περίεργη” και σίγουρα παίρνει κάποια εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο εξετάζει συγκεκριμένα θέματα, με μια ελαφρώς διαφορετική οπτική. Έτσι, αν ψάχνετε κάτι πολύ πιο απλό και λιγότερο κωμικό, ίσως αυτό το docuseries να μην σας κερδίσει. Υπάρχουν πολλά αστεία και οι αναπαράστασεις έχουν αρκετό διάλογο, που χρησιμοποιείται σκόπιμα για πιο συναρπαστικό αποτέλεσμα.

Τελική Ετυμηγορία

Το Mystery Lab είναι μια πραγματικά συναρπαστική και ενδιαφέρουσα σειρά/ντοκιμαντέρ στο Netflix. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο ντοκιμαντέρ της χρονιάς, αλλά έχει έναν μοναδικό στυλ που δύσκολα δε θα σας κερδίσει. Με κάθε επεισόδιο να διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά και τη διερεύνηση πολλών δημοφιλών θεμάτων, το Mystery Lab αξίζει το χρόνο σας.

0 σχολιο
0
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα