O Alfie Allen είναι εκνευρισμένος με τις αντιδράσεις για το finale του GoT

από Catherine
0 σχολιο 258 προβολές

Η 8η season GoT ήταν αναμφισβήτητα διχαστική σε βαθμό που πολλοί fans,ακόμα και σήμερα, διαφωνούν για το αν θα έπρεπε να είχε τελειώσει διαφορετικά. Και ενώ το φινάλε οποιασδήποτε σειράς είναι αναμενόμενο να έχει και ικανοποιημένους και δυσαρεστημένους θεατές, το φινάλε του GoT η όγδοη σεζόν του σόου έφερε στο προσκήνιο μια σκοτεινή πλευρά των fans.Όχι μόνο υπήρχαν αιτήματα για να ξαναγυριστεί όλη η σεζόν, αλλά μερικοί fans ξεπέρασαν τα όρια παρενοχλόντας τους δημιουργούς της σειράς και τους συντελεστές της παραγωγής, καθιστώντας τους υπεύθυνους για την προσωπική απογοήτευσή τους.


Και πολλοί από τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της τελευταίας season έχουν απαντήσει σε όσους αποδοκίμασαν τις προσπάθειες για την ολοκλήρωσή της. Ο ηθοποιός Alfie Allen, που υποδύθηκε το Theon Greyjoy, πρόσφατα αντέδρασε σε αυτές τις αρνητικές αντιδράσεις, ομολογώντας ότι αρκετές από αυτές τον νευρίασαν. Σε συνέντευξή του στο Deadline ο Allen εξήγησε την αντίδραση του κοινού για το τέλος του GoT καθώς και γιατί δεν είναι εντάξει να επιτίθενται στους συντελεστές της σειράς.


Νομίζω ότι το έχουμε ξαναδεί, σε άλλες σειρές που ήταν δημοφιλείς, όπου οι θεατές δεν συμφωνούσαν με το πώς τελείωσαν τα πράγματα“, είπε ο Άλεν. “Οι θεατές είναι σαν να σκέφτονται:” αυτό το τέλος δεν συντηρεί πια αυτό που χρειάζομαι πραγματικά.” Έτσι αναπόφευκτα, αυτό θα συνέβαινε. Ο David και ο Dan ήταν υπό μεγάλη πίεση για να τελειώσουν αυτή τη σειρά και να το κάνουν με τον σωστό τρόπο. “

Τα λόγια του Άλεν υποδεικνύουν πως, ο,τι κι αν έκαναν οι δημιουργοί της σειράς, δεν υπήρχε τρόπος να τους ευχαριστήσουν όλους στο τέλος. Και επιπλέον, οι θεατές φαίνεται να έχουν συχνά συναισθηματικές αντιδράσεις σε σειρές που είναι προσκολλημένοι μέχρι τέλους, κάτι που επίσης παρατηρείται με το Lost. Αυτό συνδέεται με τα αρνητικά συναισθήματα γύρω από το finale, ακόμη και αν υπάρχουν λογικά παράπονα γι’αυτό. 


“Κατά τη γνώμη μου, το ΗΒΟ δημιούργησε μια σειρά  φαντασίας -σε εισαγωγικά- που εστίαζε σε γνώριμες  ανθρώπινες σχέσεις, και αυτές ήταν πάντα στον πυρήνα της πλοκής”, πρόσθεσε. “Νομίζω ότι σ’αυτό εστίαζαν τα τελευταία επεισόδια. Συγκέντρωσαν όλες αυτές τις σχέσεις, και φυσικά οι θεατές στεναχωρήθηκαν που τις αποχαιρέτησαν. 

Αλλά παρ’ όλη τη λύπη των θεατών για τον οριστικό αποχαιρετισμό των Starks, Lannisters, και τους Targaryens του Westeros, ο Allen τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να μεταθέτουν αυτά τα συναισθήματά τους στους πραγματικούς ανθρώπους που εργάστηκαν για τη σειρά.


“Αυτό που με νευριάζει, όμως, είναι όταν βλέπεις ανθρώπους σαν τους εικονολήπτες, που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο–άνθρωποι που στα παρασκήνια δουλεύουν πολύ για αυτή τη σειρά — στη συνέχεια να υφίστανται κοροϊδίες και απειλές στο διαδίκτυο από τους fans. Δεν μπορώ καν να ασχολούμαι μ’ αυτόν τον κόσμο πολύ, για τη δική μου ψυχική υγεία. Αλλά  διαβάζοντας όλα αυτά τα πράγματα… μου καταστρέφει το μυαλό. “

Και ενώ είναι λογικό να απογοητεύεσαι με τον τρόπο που κάτι τελειώνει,ο Allen έχει δίκιο. 


Κατηγορώντας και απαιτώντας επαναλήψεις γυρισμάτων, αναιρείται τελικά η σκληρή δουλειά που κατέβαλαν οι ηθοποιοί και οι συντελεστές στη σειρά, κάτι που δεν είναι δίκαιο για αυτούς μετά από όλες αυτές τις seasons. Είτε σας άρεσε το τέλος είτε όχι, ένα πράγμα είναι βέβαιο: εκείνοι πίσω από το Game of Thrones συμμετείχαν ψυχή τε και σώματι  σε αυτό για σχεδόν μια δεκαετία. Ευτυχώς, έχουν αρκετές υποψηφιότητες στα επερχόμενα τηλεοπτικά βραβεία Emmy για τη δουλειά τους στην τελευταία season, ισορροπώντας έτσι όλα τα αρνητικά σχόλια των θεατών. 

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ