O Χορός των Δράκων ή ο Εμφύλιος των Ταργκάρυεν

από DIMI
0 σχολιο 238 προβολές

Με την ονομασία ο Χορός των Δράκων οι κάτοικοι του Γουέστερος περιέγραφαν τον Εμφύλιο των Targaryen που ξέσπασε με τον θάνατο του βασιλιά Viserys του Πρώτου και διήρκεσε δύο χρόνια.

Ο Χορός ήταν ένας πόλεμος σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλον που έγινε ποτέ στη μακρά ιστορία των Επτά Βασιλείων. Αν και στρατοί συναντήθηκαν σε άγρια μάχη, ένα μεγάλο μέρος της σφαγής έλαβε χώρα σε νερό και… ειδικά… στον αέρα, καθώς δράκος πολέμησε δράκο με δόντια και νύχια και φλόγα. Ήταν ένας πόλεμος που χαρακτηρίστηκε από μυστικότητα, δολοφονία και προδοσία, ένας πόλεμος που έγινε σε σκιές και σκάλες, σε θαλάμους συμβουλίων και αυλές κάστρων, με μαχαίρια και ψέματα και δηλητήριο.
-Η Πριγκίπισσα και η Βασίλισσα, ή, οι Μαύροι και οι Πράσινοι.

Η επιθυμία του Βασιλιά

Ο Viserys απέκτησε τρία παιδιά με την πρώτη σύζυγο του Aemma Arryn. Μόνο η πριγκίπισσα Rhaenyra επιβίωσε εξ αυτών. Έτσι χωρίς αγόρι, ο βασιλιάς όρισε διάδοχο την κόρη του, παίρνοντας την μαζί στα συμβούλια και διδάσκοντας της τον τρόπο διακυβέρνησης. Με το θάνατο της γυναίκας του ο βασιλιάς ονόμασε και επίσημα διάδοχο την πριγκίπισσα μπροστά σε εκατοντάδες άρχοντες και ιππότες. Για να δυναμώσει την αξίωση της, ο Βασιλιάς την πάντρεψε το 114AC με τον Σερ Laenor Velaryon (γιο της πριγκίπισσας Rhaenys Targaryen). Μαζί του η πριγκίπισσα έκανε τρία παιδία, τους Jacaerys VelaryonLucerys Velaryon και Joffrey Velaryon . Μετά το θάνατο του Laenor (120AC) η Rhaenyra παντρεύτηκε τον αδερφό του πατέρα της, Daemon Targaryen και απέκτησε δύο παιδιά, τον Aegon το νεότερο και τον Viserys.

Μαζί του η πριγκίπισσα έκανε τρία παιδία, τους Jacaerys VelaryonLucerys Velaryon και Joffrey Velaryon . Μετά το θάνατο του Laenor (120AC) η Rhaenyra παντρεύτηκε τον αδερφό του πατέρα της, Daemon Targaryen και απέκτησε δύο παιδιά, τον Aegon το νεότερο και τον Viserys.

Μια καινούργια Βασίλισσα

Στο μεταξύ, το 106AC ο Βασιλιάς παντρεύτηκε την Alicent Hightower και μαζί της απέκτησε τέσσερα παιδιά. Τους AegonΗelaenaΑemond και Daeron.

Οι Πράσινοι και οι Μαύροι

Οι σχέσεις της πριγκίπισσας Rhaenyra και της βασίλισσας Alicent φάνηκαν ανταγωνιστικές από την αρχή, όταν και οι δύο γυναίκες προσπαθούσαν να γίνουν «η πρώτη κυρία» της αυλής. Η κακιά σχέση πέρασε δυστυχώς και στα παιδιά τους. Ακόμη, ο πατέρας της βασίλισσας Σερ Otto Hightower και Χέρι του Βασιλιά αντιπαθούσε τον πρίγκιπα Daemon, δεύτερο σύζυγο της Rhaenyra. Το 111AC διοργανώθηκε ένα μεγάλο τουρνουά στην πρωτεύουσα για τα πέντε χρόνια γάμου του βασιλιά. Κατά την διάρκεια της γιορτής η Βασίλισσα φόρεσε ένα πράσινο φόρεμα και η πριγκίπισσα ένα κόκκινο και μαύρο. Από εκεί βγήκε και η αναφορά οι Πράσινοι και οι Μαύροι που θα περιέγραφε αργότερα τις δύο δυνάμεις.

Οι Μαύροι απο Enife
Οι Πράσινοι απο Enife

Η βασίλισσα Alicent κάνει την πρώτη κίνηση

Με το θάνατο του Viserys, η βασίλισσα και ο Σερ Criston Cole έστειλαν τη Βασιλική Φρουρά να καλέσει το μικρό συμβούλιο. Στη διάρκεια του συμβουλίου υπήρξε διαφωνία για τη στέψη της πριγκίπισσας Rhaenyra. Η πριγκίπισσα βρισκόταν στο Ντράγκονστοουν μη έχοντας ιδέα για τον θάνατο του πατέρα της ή τη διαπλοκή που στηνόταν εις βάρος της. Ο Σερ Otto Hightower ανακοίνωσε πως βασιλιάς θα στεφτεί ο εγγονός του, Πρίγκιπας Aegon. Οι παρευρισκόμενοι ουσιαστικά συμφώνησαν εκτός του άρχοντα Lyman Beesbury που δήλωσε πίστη στην Rhaenyra.

Το πρώτο αίμα

Το Χέρι τόνισε πως ο γάμος της πριγκίπισσας με τον Daemon θα έκανε αυτόν βασιλιά και πως αν η πριγκίπισσα στέφονταν βασίλισσα, το μόνο που περίμενε την Alicent και τα παιδιά της ήταν ο θάνατος. Ο Μεγάλος μέιστερ Orwyle προέβλεψε πόλεμο μιας και η Rhaenyra δεν θα εγκατέλειπε το δικαίωμα της στην διαδοχή, τονίζοντας πως είχε αρκετούς δράκους στο πλευρό της. Όταν ο Άρχοντας Lyman αρνήθηκε να συμμετάσχει στην διαπλοκή τον σκότωσε ο Cole. Ο θάνατος του Άρχοντα σηματοδότησε την αρχή του εμφυλίου.

Οι Πράσινοι στέφουν Βασιλιά τον Aegon

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν τα σχέδια τους, υποσχέθηκαν πίστη στο νέο βασιλιά και έγιναν συλλήψεις των υποστηρικτών της Rhaenyra. Κοράκια στάλθηκαν στο βασίλειο σε όσους πίστευαν πως τους ήταν πιστοί. Ο Aemond στάλθηκε στο Storm’s End για να αρραβωνιαστεί μια από τις κόρες του Άρχοντα Borros Baratheon. Για επτά ημέρες, όσο να διοργανώσουν τα σχέδια τους οι Πράσινοι, ο βασιλιάς έμενε άθαφτος με αποτέλεσμα να μυρίσει τρομερά το πτώμα και η ίδια η μυρωδιά να φτάσει μέχρι το Maegor’s Holdfast. Μετά τις επτά ημέρες ανακοινώθηκε ο θάνατος του και ακολούθησε η στέψη του Aegon που έγινε στο Dragonpit. Ο Σερ Cole έστεψε τον Aegon βασιλιά και η Alicent έστεψε την αδερφή του Helaena βασίλισσα και γυναίκα του.

Μια μέρα πέρασε, έπειτα μια ακόμη. Ούτε Σέπτονς μήτε Αδερφές της Σιωπής κλήθηκαν στην κρεβατοκάμαρα που κείτονταν ο βασιλιάς Βισέρυς, πρησμένος και σαπίζοντας. Δεν ήχησαν καμπάνες. Κοράκια πέταξαν, αλλά όχι στο Ντράγκονστοουν…
-Η Πριγκίπισσα και η Βασίλισσα, ή, οι Μαύροι και οι Πράσινοι

Η οργή της Rhaenyra

Στο Ντράγκονστοουν η έγκυος Rhaenyra μαθαίνει για το θάνατο του πατέρα της και την προδοσία. Οργισμένη από το γεγονός μπαίνει νωρίτερα σε τοκετό που κρατά τρεις ολόκληρες ημέρες. Γέννησε ένα θνητό, παραμορφωμένο κορίτσι που ονόμασε Visenya και ορκίστηκε εκδίκηση. Έφτιαξε το δικό της μικρό συμβούλιο, που περιείχε μεταξύ άλλων τους τρεις γιούς της με τον μακαρίτη Velaryon, τον άντρα της Daemon, τον άρχοντα Corlys Velaryon και τη γυναίκα του Rhaenys Targaryen. Η Rhaenyra έπρεπε να μείνει στο Ντράγκονστοουν για να ανακτήσει τις δυνάμεις της και ο Daemon με το δράκο Caraxes πήγε στις παραποτάμιες περιοχές κάνοντας έδρα του το Χάρενχαλ. Ο Οίκος Velaryon που είχε μεγάλη ναυτική δύναμη απέκλισε το Gullet. Ο Jacaerys στάλθηκε στην Αρχόντισσα Jeyne Arryn, στους Σταρκ και στους Manderly. Ο Lucerys στάλθηκε στο Storm’s End.

Ουρλιαχτά αντηχούσαν στους διαδρόμους και τις σκάλες του Πύργου του Θαλάσσιου Δράκου, κι από τα διαμερίσματα της βασίλισσας όπου η Ραινύρα Ταργκάρυεν κοιλοπονούσε και ριγούσε την τρίτη μέτρα του τοκετού. Το παιδί δεν επρόκειτο να γεννηθεί πριν από την επόμενη αλλαγή του φεγγαριού, όμως τα συμβάντα στο Κινγκς Λάντινγκ είχαν προκαλέσει στην πριγκίπισσα λυσσαλέα οργή, κι αυτή η οργή φαίνεται πως επίσπευσε τη γέννα, λες και το μωρό μέσα της ήταν κι εκείνο θυμωμένο και πάσχιζε να βγει έξω. Η πριγκίπισσα ούρλιαζε βλαστήμιες σε όλη τη διάρκεια του τοκετού, φωνάζοντας να πέσει η οργή των θεών στα ετεροθαλή αδέρφια της και στη μητέρα τους, τη βασίλισσα, και αναφέροντας με λεπτομέρειες τα βασανιστήρια στα οποία θα τους υπέβαλλε προτού τους αφήσει να πεθάνουν. Καταράστηκε και το παιδί στην κοιλιά της μας λέει ο Μανιτάρης «βγες έξω» ούρλιαξε, γρατζουνώντας τη φουσκωμένη κοιλιά της, καθώς ο μέιστερ και η μαία της προσπαθούσαν να τη συγκρατήσουν. «Τέρας, τέρας, βγες έξω, βγες έξω, ΒΓΕΣ ΕΞΩ!».
– από την ιστορία του Αρχιμέιστερ Γκυλντεϋν, Κεφάλαιο Αίγκον Β, Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου

Οι Μαύροι στέφουν Βασίλισσα τη Rhaenyra

Η Rhaenyra στέφθηκε βασίλισσα φορώντας το στέμμα του πατέρα της. Το στέμμα έφτασε στα χέρια της χάρη στον Σερ Steffon Darklyn που το έκλεψε από την πρωτεύουσα. Ο Daemon χρίστηκε Προστάτης του Βασιλείου και ο Jacaerys Πρίγκιπας του Ντράγκονστοουν και διάδοχος του Σιδερένιου Θρόνου. Δηλώνοντας ως προδότες τους Otto Hightower και βασίλισσα Alicent, η Rhaenyra είπε πως θα συγχωρέσει τα αδέρφια της αν γονατίσουν. Στην πρωτεύουσα έφτασαν τα νέα για τη στέψη της Rhaenyra και ο Aegon δήλωσε προδότες την αδερφή του και τον σύζυγο της. Έστειλαν τον μείστερ Orwyle για να μιλήσει στην Rhaenyra προσφέροντας γενναιόδωρους όρους, τους οποίους η ίδια αρνήθηκε.

Ο χαμός του πρίγκιπα Lucerys

Φτάνοντας στο Storm’s End με το δράκο του, ο Lucerys βρίσκει εκεί τον Aemond. Ο Aemond ξεκίνησε τις απειλές και προσβολές αλλά ο Lucerys είχε ορκιστεί στη μητέρα του να μην εμπλακεί σε μάχη, οπότε μετέφερε απλά το μήνυμα της. Ο Άρχοντα Borros απάντησε αρνητικά και ζήτησε από τον πρίγκιπα να αποχωρήσει. Ταυτόχρονα απαγόρεψε στον Aemond να επιτεθεί στον Lucerys μέσα στο κάστρο του. Εν μέσω καταιγίδας ο Aemond πρόλαβε τον Lucerys σε μια άνιση μάχη, μιας και ο δράκος Vhagar ήταν πέντε φορές μεγαλύτερος από τον Arrax, που έχασε σύντομα. Ο λαιμός και το κεφάλι του δράκου, καθώς και το πτώμα του Lucerys ξεβράστηκαν τρείς μέρες αργότερα.

Ο θάνατος του Πρίγκιπα Lucerys και του δράκου του απο Chase Stone

Οφθαλμός αντί οφθαλμού

Η Rhaenyra μαθαίνει τα τρομερά νέα και καταρρέει. Ο σύζυγος Daemon στέλνει κοράκι από το Χάρενχαλ και υπόσχεται εκδίκηση για το θάνατο του γιού της. Χρησιμοποιώντας τους παλιούς του φίλους στην πρωτεύουσα προσλαμβάνει δύο άντρες, γνωστοί με τα ονόματα Blood και Cheese. Οι δύο μπήκαν κρυφά στο Red Keep μέσω μυστικών τούνελ και κρυμμένων πορτών που τους οδήγησαν στον Πύργο του Χεριού. Εκεί βρήκαν την Alicent, την οποία έδεσαν και φίμωσαν καθώς και μια υπηρέτρια που στραγγάλισαν. Όταν εμφανίστηκε η βασίλισσα Helaena και τα τρία παιδιά της, οι δύο άντρες αμπάρωσαν τις πόρτες και της ζήτησαν να διαλέξει ποιο παιδί της θα πέθαινε. Όταν επέλεξε τον εαυτό της απείλησαν να βιάσουν την κόρη της κι έτσι η Helaena απρόθυμα διάλεξε τον Maelor, θεωρώντας τον πολύ μικρό για να καταλάβει τι γίνεται. Ο Blood όμως σκότωσε τον Jaehaerys και οι δολοφόνοι έφυγαν μαζί με το κεφάλι του πρίγκιπα.

Οι πρώτες μάχες

Συνειδητοποιώντας τη δύσκολη θέση, οι Πράσινοι μαζεύουν τις δυνάμεις τους. Ο Otto Hightower θεωρώντας τον Daemon μεγάλη αδυναμία της Rhaenyra, βρίσκει τους παλιούς του εχθρούς ελπίζοντας να τους στρέψει ενάντια στον Corlys Velaryon. Ο βασιλιάς Aegon όμως είχε στερέψει από υπομονή και καθαιρεί τον παππού του από Χέρι. Στην θέση του βάζει τον Σερ Criston Cole. Ο βασιλιάς λεηλατεί το Duskendale και αποκεφαλίζει τον Άρχοντα Darklyn ως υποστηρικτή της Rhaenyra.

To Χέρι στρέφει την προσοχή του στον οίκο Staunton του Rook’s Rest. Ο Άρχοντας Staunton στέλνει μήνυμα για βοήθεια στον Ντράγκονστοουν. Στο κάλεσμα του απαντά η πριγκίπισσα Rhaenys που φτάνει με τον δράκο της Meleys, αλλά οι άντρες του Criston επιτίθενται στον δράκο με σκορπιούς, τόξα και βαλλίστρες. Στη μάχη έφτασαν και οι δράκοι Sunfyre και Vhagar, παλεύοντας με τον Meleys χιλιάδες πόδια ψηλά. Τα σαγόνια του Meleys έκλεισαν γύρω από το λαιμό του Sunfyre και ο Vhagar έπεσε πάνω τους, οδηγώντας και τους τρείς σε τρομερή σύγκρουση στο έδαφος. Από τις στάχτες μόνο ο Vhagar βγήκε αλώβητος. Ο Sunfyre έχασε μια φτερούγα και ο αναβάτης του, βασιλιάς Aegon, υπέστη σοβαρά κατάγματα και εγκαύματα. Το πτώμα της Rhaenys βρέθηκε καμένο δίπλα από το νεκρό δράκο της.

Η Rhaenys πάνω στον Meleys επιτίθεται στον Aegon πάνω στον Sunfyre απο Jordi Gonzalez Escamilla

Μετά την μάχη, οι Aemond και Σερ Criston κατέλαβα το Rook’s Rest. Το κεφάλι του δράκου Meleys μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα όπου προκάλεσε φόβο στο λαό με αποτέλεσμα χιλιάδες να φύγουν ώσπου η Alicent να κλείσει τις πύλες. Ο βασιλιάς Aegon μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα. Χρησιμοποιώντας γάλα της παπαρούνας για να τον κρατούν κοιμισμένο οι μέιστερ φρόντισαν τα τραύματα του. Ο δράκος του Sunfyre ήταν πολύ μεγάλος για να μεταφερθεί και χωρίς μια φτερούγα αδύνατον να πετάξει. Έμεινε στο Rook’s Rest με φρουρά που υποτίθεται θα τον πρόσεχε και τάιζε. Ο Aemond αναλαμβάνει ως Προστάτης του Βασιλείου.

Η παράδοση του Χάρενχαλ

Ο Daemon οδήγησε τους Μαύρους στο Χάρενχαλ το οποίο κατακτήθηκε χωρίς αιματοχυσία, με τον Σερ Simon Strong να παραδίδεται όταν ο Caraxes προσγειώθηκε στο κάστρο. Αυτή η κατάκτηση οδήγησε στις νίκες των Μαύρων στο Burning Mill και στο Stone Hedge και επέτρεψε στους παραποτάμιους άρχοντες να μαζευτούν στο Χάρενχαλ. Στο μεταξύ ο Jacaerys πήρε με το μέρος των Μαύρων τους Arryn, τους Manderly, του Borrell, τους Sunderland και τον Cregan Stark.

Οι σπόροι του δράκου

Μαθαίνοντας τον θάνατο της γυναίκας του o Corlys Velaryon απείλησε να εγκαταλείψει τη βασίλισσα ώσπου ο γιός της Jacaerys τον ονομάζει Χέρι. Ο πρίγκιπας Joffrey στάλθηκε στην Κοιλάδα των Άρρυν με τον δράκο του Tyraxes και τρία αυγά. Οι μικροί Aegon ο Νεότερος και Viserys στάλθηκαν στο Πέντος. Ο Jacaerys ήθελε να επιτεθεί στην πρωτεύουσα με όλους τους δράκους τους. Έξι όμως βρίσκονταν χωρίς αναβάτες και ο πρίγκιπας κάλεσε τους σπόρους των δράκων υπόσχοντας ιπποσύνη και πλούτη σε όσους κατάφερναν να τους καβαλήσουν. Πολλοί πέθαναν στην προσπάθεια και άλλοι τόσοι υπέστησαν εγκαύματα μέχρι τέσσερις να τα καταφέρουν. Ο Vermithor από τον Hugh Hammer, ο Silverwing από τον Ulf τον Λευκό, ο Seasmoke από τον Addam του Hull και ο Sheepstealer από ένα κορίτσι με το όνομα Nettles. Ο Corlys ζήτησε από την Rhaenyra να ονομάσει Velaryon τους Addam και Alyn και ο ίδιος ονόμασε τον Addam διάδοχο του Ντρίφτμαρκ.

Ενενήντα πλοία

H θαλάσσια πομπή που μετέφερες τους μικρούς Targaryen κυνηγήθηκε από ενενήντα πλοία που έφυγαν από τις Stepstones. Ο Aegon ο Νεότερος κατάφερε διαφύγει γραπωμένος στο λαιμό του δράκου του Stormcloud. Αν και πληγωμένος θανάσιμα ο δράκος κατάφερε να μεταφέρει το παιδί στο Ντράγκονστοουν. Ο Viserys όμως είχε στην κατοχή του μόνο ένα αυγό δράκου και πιάστηκε αιχμάλωτος. Ο Πρίγκιπας Jacaerys πέταξε με το δράκο του Vermax στις γαλέρες ακολουθούμενος από τους τέσσερις νέους αναβάτες, Τα πολεμικά πλοία επιχείρησαν να διαφύγουν και στη μάχη ο Vermax πέταξε πολύ χαμηλά πέφτοντας στη θάλασσα. Ο Jacaerys κατάφερε να ξεφύγει αλλά σκοτώθηκε από τους ναύτες. Τα εικοσιοκτώ πλοία που κατάφεραν να διαφύγουν λεηλάτησαν τo Spicetown σκοτώνοντας τους πάντες στο πέρασμα τους. Το High Tide που περιείχε όλα τα πλούτη του Corlys Velaryon κάηκε ολοσχαιρώς μαζί με το ένα τρίτο του στόλου του.

Λέγεται ότι πήδηξε ελεύθερος και πιάστηκε σε ένα καμένο κομμάτι ναυαγίου για μερικά καρδιοχτύπια μέχρις ότου κάποιοι τοξότες του κοντινότερου πλοίου ξεκίνησαν να του πετούν βέλη. Ο πρίγκιπας χτυπήθηκε μια, και μετά ξανά. Όλο και περισσότεροι άντρες έφεραν βαλλίστρες. Τελικά ένα βέλος του διαπέρασε το λαιμό και τον Τζέις κατάπιε η θάλασσα
-Η Πριγκίπισσα και η Βασίλισσα, ή, οι Μαύροι και οι Πράσινοι

Daeron ο Τολμηρός

Δυνάμεις των Μαύρων επιτέθηκαν στο Hightower. Αρκετοί στρατοί περικύκλωσαν τις γύρω περιοχές όταν ο Daeron με το δράκο Tessarion μπήκε στη μάχη. Μαύροι υποστηρικτές πέθαναν ή πιάστηκαν και ο Ormund Hightower έχρισε ιππότη τον πρίγκιπα Daeron ονομάζοντας τον ο Τολμηρός.

Ο δράκος με τη μια φτερούγα

Ο Άρχοντας Mooton ανακατέλαβε το Rook’s Rest πεθαίνοντας όμως στην προσπάθεια να σκοτώσει τον δράκο Sunfyre. Όταν άνδρες του επέστρεψαν στο σημείο ο δράκος είχε εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος, κάτι που έδειξε πως κατάφερε να πετάξει. Για μισό χρόνο κανείς δεν θα ξανάβλεπε τον δράκο.

Η πτώση της πρωτεύουσας

Οι Aemond και Criston Cole σχεδίαζαν να φύγουν από την πρωτεύουσα με τέσσερις χιλιάδες άνδρες και το δράκο Vhagar. Ο Daemon όμως ήξερε τα σχέδια τους πριν καν ο Aemond φύγει από το Κίνγκς Λάντινγκ. Με το δράκο του Caraxes απέφυγε τις εχθρικές γραμμές ενώ οι Aemond και Criston βρήκαν το Χάρενχαλ εγκαταλελειμμένο. Οι δυνάμεις των Πράσινων και των Μαύρων συγκρούστηκαν σε δύο ακόμη μάχες.

Ο Daemon συνάντησε την Rhaenyra, εξοργισμένη και γεμάτη μίσος για το θάνατο του Jacaerys, πάνω από την πρωτεύουσα ενώ τα πλοία των Velaryon έφτασαν στον Μαυροπόταμο. Απέκλισαν την περιοχή, συνέλαβαν τον μέιστερ Orwyle ώστε να μην στείλει κοράκια και σκότωναν τους αγγελιοφόρους. Οι πύλες άνοιξαν για τις Μαύρες δυνάμεις και η πόλη έπεσε σε λιγότερο από μια μέρα. Οι Πράσινοι που έμειναν πίσω γονάτισαν στην Rhaenyra που πήρε τη θέση της στο Σιδερένιο Θρόνο. Στην Alicent χαρίστηκε η ζωή αλλά αποκεφαλίστηκε ο πατέρας της και οι αρχικοί «προδότες» του μικρού συμβουλίου. Οι πρίγκιπες Joffrey και Aegon ο Νεότερος καλέστηκαν στην πρωτεύουσα.

Ball of Butcher

Οι Aemond και Criston χωρίστηκαν. Ο Criston οδήγησε τους Πράσινους δυτικά και ο Aemond έμεινε για να λεηλατήσει τις παραποτάμιες περιοχές με την ελπίδα να τον κυνηγήσει η Rhaenyra. O Σερ Cole έβρισκε τα πάντα μπροστά του καμένα. Οι Πράσινοι έπεσαν σε ενέδρα αντίπαλων αρχόντων. Η μάχη ήταν η πιο καθοριστική στο Χορό και μετά το θάνατο του Cole οι άντρες του σκοτώθηκαν κατά εκατοντάδες. Η σφαγή έμεινε γνωστή ως Ball of Butcher .

O Άρχοντας Larys Strong έφυγε με τον Aegon το δεύτερο και τα δύο παιδιά του πριν την πτώση του Κινγκς Λαντινγκ. Η πριγκίπισσα Jaehaera έφτασε ασφαλής στο Storm’s End αλλά ο πρίγκιπας Maelor ανακαλύφθηκε από όχλο υποστηρικτών της Rhaenyra στο Bitterbridge. Πολλοί προσπάθησαν να πάρουν το παιδί μέχρι που το διέλυσαν σε κομμάτια.

Οι δύο προδότες

Ο στρατός του Ormund Hightower με τον πρίγκιπα Daeron περνούσαν σιγά – σιγά προς την πρωτεύουσα, νικώντας τους Μαύρους στη διαδρομή. Οι νέοι καβαλάρηδες Ulf και Hammer στάλθηκαν στο Tumbleton για να τους σταματήσουν. Στο Τumbleton κάποιοι από τον κόσμο που έμπαινε στην πόλη για ασφάλεια ήταν στην πραγματικότητα Πράσινοι από το στρατό του Hightower, καταφέρνοντας να διεισδύσουν στις τάξεις των Μαύρων. Οι Ulf και Hugh άλλαξαν στρατόπεδο και συντάχτηκαν με τους Πράσινους. Ο στρατός Hightower κράτησε το πλεονέκτημά έχοντας πλέον τρεις δράκους να καίνε στο πέρασμα τους.

Μαθαίνοντας τα νέα η Rhaenyra έκλεισε τις πύλες στην πρωτεύουσα. Το μαύρο συμβούλιο αναρωτήθηκε για την πίστη των υπόλοιπων καβαλάρηδων. Αν και ο Corlys Velaryon μίλησε υπέρ τους, η Rhaenyra διέταξε να τους συλλάβουν. Ο Addam που φυλούσε τους δράκους στο Ντράγκονπιτ, ειδοποιήθηκε εγκαίρως από τον Corlys και διέφυγε με τον δράκο του. Ο Corlys συλλήφθηκε.

Πίσω στο Tumbleton, ο Ulf θύμωσε που του δόθηκε το Bitterbridge ενώ αυτός ονειρευόταν το Highgarden και ο Hammer ξεκίνησε να θέλει δικό του στέμμα. Με τον στρατό των Hightower ακέφαλο, ξεκίνησαν καθημερινές λιποταξίες.

Το Ντράγκονστοουν αλλάζει χέρια

Ο Άρχοντας Larys Strong είχε μεταμφιέσει τον Βασιλιά Aegon και τον μετέφερε στο Ντράγκονστοουν. Εκεί τον βρήκε ο δράκος Sunfyre. Μαζί βρήκαν πάλι τη δύναμη τους. Το Ντράγκονστοουν έπεσε εύκολα. Η κόρη του Daemon, Baela, προσπάθησε να φύγει με τον δράκο της Moondancer. Ο Sunfyre τύφλωσε τον Moondancer με φωτιά, παλεύοντας μαζί του τον έριξε στο έδαφος και τον σκότωσε. Η μικρή Baela, πλέον καμένη και χτυπημένη πιάστηκε αιχμάλωτη. Ο Aegon έσπασε τα πόδια του.

Η δρακομαχία στο Gods Eye

Η Rhaenyra διέταξε τον άρχοντα Mooton να της φέρει το κεφάλι της Nettles, η οποία σύμφωνα με την ίδια ήταν ερωμένη του άνδρα της. Το κορίτσι ήταν φιλοξενούμενη του άρχοντα και σκοτώνοντας την θα πρόδιδε τον Daemon. Από την άλλη αν δεν εκτελούσε τη διαταγή της βασίλισσας θα έχανε το κεφάλι του. Ο μέιστερ πρότεινε να κάνουν πως δεν είδαν το γράμμα και την επομενη μέρα ενημέρωσαν τον Daemon για την διαταγή της γυναίκας του. Η Nettles έφυγε με τον δράκο της προς το άγνωστο.

Ο Daemon διέταξε να διαδώσουν πως κατευθύνεται στο Χάρενχαλ, ώστε ο Aemond να τον αντιμετώπιζε μόνος. Εκεί έμεινε για δεκατέσσερις μέρες, ώσπου εμφανίστηκε ο Vhagar με τον Aemond. Πάνω από το Gods Eye οι δύο δράκοι πάλεψαν με αγριότητα. Γραπωμένοι μαζί έπεσαν στη λίμνη. Οι ιστορίες θέλουν τον Daemon να πηδά από το δράκο του στον Vhagar και να καρφώνει το ξίφος του στο μάτι του Aemond. Μετά από χρόνια ξεβράστηκε το πτώμα του Vhagar με τον σκελετό του Aemond ακόμη δεμένο στη πλάτη του και το ξίφος στο κρανίο του. Ο Caraxes πέθανε κάτω από το Χάρενχαλ. Ο Daemon δεν βρέθηκε ποτέ.

…και ήταν τότε, μας λένε οι ιστορίες, που ο Πρίγκιπας Νταίμον Ταργκάρυεν σήκωσε το πόδι του πάνω απο τη σέλα και πήδηξε απο τον ένα δράκο στον άλλον. Στο χέρι του ήταν η Σκοτεινή Αδερφή, το ξίφος της βασίλισσας Βισένυα. Καθώς ο Αίμον ο Μονόφθαλμος κοίταξε ψηλά με τρόμο, παλεύοντας με τις αλυσίδες που τον περιόριζαν στη σέλα, ο Νταίμον έβγαλε το κράνος του ανιψιού του και οδήγησε το σπαθί στο τυφλό του μάτι, με τόση δύναμη ώστε η άκρη βγήκε απο το πίσω μέρος του λαιμού του νεαρού πρίγκιπα. 
-Η Πριγκίπισσα και η Βασίλισσα, ή, οι Μαύροι και οι Πράσινοι

Η καταστροφή του Ντράγκονπιτ

Με την φυλάκιση του Corlys Velaryon ο στόλος του εγκατέλειψε την Rhaenyra. Την ίδια μέρα η Helaena αυτοκτονεί πέφτοντας από το Maegor’s Holdfast. Την ίδια νύχτα ξεκίνησε μια εξέγερση στην πρωτεύουσα. Οι Χρυσοί μανδύες δεν κατάφεραν να την σταματήσουν. Οι εξεγερμένοι άνοιξαν τρεις πύλες της πόλης, επιτρέποντας στους εχθρούς να μπουν. Ο λαός δεν πίστευε πλέον στην προστασία της βασίλισσας και όχλος κατάφερε να κάψει το Ντράγκονπιτ μαζί και τέσσερις δράκους. Ο πρίγκιπας Joffrey θέλοντας να βοηθήσει πήρε το δράκο της μητέρας του, αλλά ο Syrax δεν ήταν μαθημένος στο παιδί, ρίχτοντας τον από την ράχη του. Η Rhaenyra παρακολουθούσε από το Maegor’s Holdfast κρατώντας τον Aegon το Νεότερο μέχρι που είδε τον Syrax να σκοτώνεται. Οι σύμβουλοί της την έπεισαν να φύγει την επόμενη μέρα για το Duskendale.

Οι χαμένοι δρακοκαβαλάρηδες.

Με τον Aemond νεκρό και τον Aegon να αγνοείται οι Πράσινοι θέλησαν να κάνουν βασιλιά τον Daeron. O Hugh Hammer ήθελε το στέμμα για τον εαυτό του και ο Ulf τον βοήθησε στο σχέδιο του. Τη νύχτα όμως το Tumbleton ξύπνησε από την επίθεση του Addam με το δράκο του Seasmoke και τέσσερις χιλιάδων στρατιωτών των Μαύρων. Ο Ulf κοιμόταν κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Hugh και ο Daeron σκοτώθηκαν. Ο Addam με το δράκο του πάλεψαν με τους Tessarion και Vermithor παρότι δεν είχαν καβαλάρηδες. Ο Vermithor έκοψε το κεφάλι του Seasmoke, με τον πρώτο να πεθαίνει αργότερα από τις πληγές του. Ο Tessarion έμεινε καθηλωμένος στο έδαφος μη μπορώντας να πετάξει απο τον πόνο. Ο Addam πέθανε επίσης κατά τη διάρκεια της μάχης.

Το δείπνο του δράκου

Η Rhaenyra έβρισκε κλειστές πόρτες, οι χρυσοί μανδύες την παρατούσαν και στο Duskendale αναγκάστηκε να πουλήσει το στέμμα της για να αγοράσει θέση σε ένα πλοίο. Κατάφερε να επιστρέψει στο Ντράγκονστοουν ελπίζοντας να εκκολάψει ένα νέο αυγό. Ο Σερ Alfred Broome σκότωσε τους άνδρες της και συνέλαβε την Rhaenyra και τον Aegon. Μόλις μπήκε στο κάστρο η Rhaenyra ήρθε αντιμέτωπη με τον Aegon το δεύτερο και το δράκο του. Ο Aegon διέταξε το δράκο να φάει την Rhaenyra μπροστά στα μάτια του γιου της.

Ο χρυσός δράκος καταβρόχθησε τη βασίλισσα με έξι δαγκωνιές, αφήνοντας μόνο το αριστερό της πόδι κάτω απο την κνήμη “για τον Ξένο”. Ο γιος της βασίλισσας παρακολουθούσε με τρόμο, ανίκανος να κουνηθεί. Η Ραινύρα Ταργάρυεν, η Τέρψη του Βασιλέιου και η Βασίλισσα του Μισού Χρόνου πέρασε απο αυτό το πέπλο των δακρύων την εικοστή δεύτερη μέρα του δέκατου φεγγαριού του 130ου έτους μετά την Κατάκτηση του Αίγκον. Ήταν τριάντα τριών ετών.  
-Η Πριγκίπισσα και η Βασίλισσα, ή, οι Μαύροι και οι Πράσινοι

Δύο μήνες αργότερα ο δράκος Sunfyre πεθαίνει στο Ντράγκονστοουν. Ο Aegon o νεότερος κρατείται αιχμάλωτος και ο Aegon o Δεύτερος συνεχίζει τα σχέδια του για να επιστρέψει στην πρωτεύουσα. Αν και η Rhaenyra πέθανε, ο σκοπός της συνεχιζόταν. Ο Aegon θα καθόταν στο θρόνο ξανά, λιγότερο από εξάμηνο.

Οι τρεις ρηγάδες

Χάος επικρατούσε στο Κινγκς Λάντινγκ. Ένας ακόλουθος, ο Trystane Truefyre που φήμες ήθελαν μπάσταρδο του βασιλιά Viserys εγκαταστάθηκε στο Kόκκινο Φρούριο. Ένας δεύτερος διεκδικητής του θρόνου, ο Gaemon Palehair που έλεγε ότι ήταν γιος του Aegon του Δεύτερου εγκαταστάθηκε στον Λόφο της Visenya. Ο άρχοντας Borros Baratheon κατέλαβε την πρωτεύουσα στο όνομα του Aegon. Ο Gaemon φυλακίστηκε και ο Trystane εκτελέστηκε. Ο Corlys Velaryon που ήταν ακόμη αιχμάλωτος αποφυλακίστηκε και του δόθηκε θέση του μικρό συμβούλιο του Aegon. Ο ίδιος ο Aegon λογοδόθηκε με την μεγαλύτερη κόρη του άρχοντας Borros.

Ο θάνατος του Aegon

Με την εναπομένουσα δύναμη των Μάυρων να φτάνει στην πρωτεύουσα, ο Aegon δεν είχε το απαραίτητο δυναμικό για να τους απωθήσει. Aρνήθηκε να παραδοθεί ακόμη κι αν ο Corlys τον συμβούλεψε να φορέσει τα μαύρα και να ενταχθεί στη Νυχτερινή Φρουρά. Ο Aegon διέταξε να κόψουν το αυτί του ανιψιού του και να το στείλουν στους Μαύρους, λέγοντας πως αν πεθάνει η γενιά του το ίδιο θα γίνει και για της Rhaenyra. Μετά από λίγο βρέθηκε νεκρός με αίμα στα χείλη, από δηλητηριασμένο κρασί. Κανείς δεν ξέρει ποιος σκότωσε τον βασιλιά.

Μετά τον θάνατο του Aegon, στέφτηκε βασιλιάς ο Aegon o νεότερος που πλέον ονομάστηκε ο Τρίτος. Το βασίλειο βρισκόταν σε τραγική κατάσταση με πολλές περιοχές καμένες από δρακοφωτιά και έναν βαρύ χειμώνα που ξεκίνησε το 130AC και κράτησε 5 χρόνια. Τον Aegon τον τρίτο διαδέχτηκε ο γιος του Baelor ο πρώτος. Με το θάνατο και του Baelor η διαδοχή δεν ήταν ξεκάθαρη. Μιας και ο ίδιος δεν είχε ορίσει διάδοχο, πολλοί πίστευαν πως ο θρόνος έπρεπε να περάσει στην μεγαλύτερη αδερφή του Daena. Ωστόσο, άλλοι θυμήθηκαν τον καιρό που η Rhaenyra κάθισε στο Θρόνο. Ο Χορός ήταν ο λόγος που ο Viserys, θείος του Baelor κάθισε στο Θρόνο αντί της Daena. Επιλέγοντας τον Viserys, οι γυναίκες διάδοχοι έρχονταν μετά από όλους τους άνδρες στη διαδοχή.

– από την ιστορία του Αρχιμέιστερ Γκυλντεϋν, Κεφάλαιο Αίγκον Β, Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ