October Faction: Review 1ης Season

από Frini
0 σχολιο 501 προβολές

To October Faction είναι μια σχετικά νέα σειρά του Netflix με την πρώτη σεζόν της να κάνει πρεμιέρα το 2020 με 10 επεισόδια (μέσος όρος επ 45 λεπτά) . Ναι δυστυχώς δεν έχω πολλά να πω για αυτή την σειρά , είναι άλλη μια σειρά επιστημονικής φαντασίας με χαρακτήρες μέτριους ως και αδιάφορους αν εξαιρέσουμε έναν μόνο που ίσως παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον αλλά δεν παίζει πολύ.

spoilers

Σε μια μικρή πόλη της Αμερικής κατοικεί η οικογένεια Άλεν. Ο Φρεντ και η Ντολορες είναι οι γονείς δυο εφήβων της Viv και του Geoff. Οι γονείς μυστικοί πράκτορες και κυνηγοί τεράτων. Τα παιδιά δεν έχουν ιδέα για το επάγγελμα των γονιών τους, πιστεύουν πως είναι μεσίτες. Μετακομίζουν συχνά και τα παιδιά αλλάζουν σχολεία και φίλους Αυτό είναι κάτι που τα απασχολεί αρκετά μιας και η κόρη Viv δεν είναι και τόσο ανοιχτός χαρακτήρας όποτε δυσκολεύεται να κάνει παρέες.

Έντονη είναι η επιμονή των γονιών τα παιδιά να παίρνουν βιταμίνες κάθε μέρα κάτι που στην αρχή δεν το έπιασα εξηγήθηκε όμως μετά. Μετά τον θάνατο του παππού τους επιστρέφουν στην πατρική κατοικία του πατέρα τους μιας και εκείνος ο μοναδικός κληρονόμος. Εκεί ξεκίνησαν όλα να αλλάζουν. Το μυστικό των γονιών τους σιγά σιγά αποκαλύπτεται και πίσω από αυτό μια ολόκληρη πλεκτάνη στημένη στις πλάτες των παιδιών κυρίως. Το κορίτσι όπως και το αγόρι δείχνουν να έχουν κάποιες δύναμης υπερφυσικές χωρίς να μπορούν να το εξηγήσουν. Οι γονείς μόνιμα μεταξύ τους διαφωνούν για το αν πρέπει να τους πουν για το επάγγελμα τους και ένα ακόμα μεγάλο μυστικό που κρατάνε χωρίς να εξηγούν ποτέ ποιο είναι αυτό.

Όλα αρχίζουν όταν η κόρη της οικογένειας προσπαθεί σε ένα πάρτυ να καλέσει κάποια πνεύματα και άθελα της ελευθερώνει μια παντοδύναμη μάγισσα. Η μάγισσα αυτή κερδίζει έδαφος συνεχώς προσπαθώντας να πλησιάσει τα παιδιά. Η αρχική μας αίσθηση είναι ότι θέλει να τα βλάψει. Όταν καταφέρει όμως να τα βρει ανακαλύπτουμε πως δεν θέλει να τα πειράξει. Αποκαλύπτει όμως ένα μεγάλο μυστικό…τα παιδιά είναι δικά της και οι γονείς τους που εμφανίζονται σαν πραγματικοί τους γονείς δεν είναι παρά οι δολοφόνοι του φυσικού τους πατέρα και ολόκληρης της φατρίας των μάγων.

Ένας πόλεμος θα ξεσπάσει και εκεί θα δημιουργηθούν νέες συμμαχίες αλλά και νέοι εχθροί που πριν ήταν φίλοι. Προσπάθησαν να δώσουν ένα γλυκόπικρο τέλος της πρώτης σεζόν αλλά δεν το πέτυχαν. Σε γενικές γραμμές αν και η σειρά υπήρξε στα δημοφιλή του Netflix εγω θα πως απλά είναι άλλη μια απλή σειρά με μέτρια πράγματα και χωρίς ενδιαφέρον χαρακτήρες εκτός της μάγισσας. Για να κάτσεις να χαζέψεις απλά κάτι να περάσει η ώρα σου ευχάριστα είναι οκ αν φυσικά μπορέσεις να ξεπεράσεις κάποιες σκηνές με εφε που μοιάζουν με στολές του Τζάμπο αξίας 5€ .

Φυσικά όχι πάντα γιατί μερικές φορές είναι οκ τα εφε. Η σείρα κόπηκε και φαίνεται να είναι μια δικαιολογημένη κίνηση απο το Netflix αυτήν την φορά! Όσο και να αγαπάς τις σειρές υπερφυσικού περιεχομένου η συγκεκριμένη ήταν μέτρια προς κακία…

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ