Οι 15 ακριβότερες τηλεοπτικές σειρές της τελευταίας 20ετίας

από Catherine
0 σχολιο 616 προβολές

Σχεδόν όλοι αγαπούν να κάθονται και να παρακολουθούν ένα επεισόδιο ή δύο (ή ακόμα και ολόκληρες season :P) από τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα. Η παρακολούθηση τηλεoπτικών σειρών είναι ένα οικονομικό μέσο διασκέδασης για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά η δημιουργία αυτών των τηλεοπτικών εκπομπών δεν είναι οικονομική ενασχόληση. Μερικές από τις αγαπημένες και καλύτερες τηλεοπτικές μας σειρές -και ακόμη και μερικές από τις χειρότερές μας- έχουν τεράστια budgets, που ενίοτε σοκάρουν τους θεατές τους. Ανακοινώθηκε κιόλας, ότι η σειρά Star Wars του Jon Favreau θα έφτανε τα 100 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη σεζόν της!
Έτσι, εδώ παρουσιάζονται οι κορυφαίες 15 ακριβότερες τηλεοπτικές σειρές.

Είναι κάποια αγαπημένη σας στη λίστα?

1.Game of Thrones

Δεν προκαλεί εντύπωση ότι το Game of Thrones βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας,καθώς η σειρά είναι πιθανώς μία από τις πιο δημοφιλείς μέχρι σήμερα και μπορούμε να δούμε το γιατί, έχοντας προϋπολογισμό 15 εκ.δολάρια ανά επεισόδιο. Η σειρά γυρίστηκε σε ορισμένες αρκετά εξωτικές τοποθεσίες και οι ηθοποιοί δεν είναι άγνωστοι . Προσθέστε επίσης όλα τα καταπληκτικά γραφικά -ας είμαστε ειλικρινείς όλοι αυτοί οι δράκοι φαίνονται φοβεροί- και έχετε δημιουργήσει μια αρκετά ακριβή παραγωγή .

2. The Crown

Το Crown είναι μια σειρά, που είναι αφιερωμένη στην προβολή ιστορικών γεγονότων ακριβώς όπως συνέβησαν και το Netflix δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κάνει αυτό σ’ αυτή τη παραγωγή. Mόνο για να αναδημιουργήσουν το γαμήλιο φόρεμα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, οι παραγωγοί έδωσαν 35.000 δολάρια και αυτό ήταν για ένα επεισόδιο μόνο. Δεδομένων των τοποθεσιών και των περίτεχνων κοστουμιών, το Crown φτάνει το budget των $ 13 εκατομμυρίων ανά επεισόδιο .

3.ER

Η αναφορά και μόνο στο ER, επαναφέρει όμορφες (ιατρικές) αναμνήσεις. Αυτό το ιατρικό δράμα του NBC, που παρουσίασε τον George Clooney στο κοινό, ήταν μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία μεταξύ 1998 και 2003. Μάλιστα, ο Quentin Tarantino είχε σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο. Η σειρά περιελάμβανε μια πληθώρα γνωστών και ανερχόμενων ηθοποιών και το NBC το αγάπησε τόσο πολύ που δεν είχαν πρόβλημα με τα έξοδα της παραγωγής. Ο προϋπολογισμός ανά επεισόδιο ER κυμαινόταν γύρω στα 13 εκατομμύρια δολάρια και αυτό σε εποχές που δεν υπήρχε ο σημερινός εξοπλισμός.

4. Band of Brothers

Το Band of Brothers ήταν μια τηλεοπτική μίνι-σειρά το HBO, χρονολογίας 2001 σχετικά με τη στρατιωτική μονάδα “Easy Company” του Αμερικανικού στρατού. Οι θεατές της εύκολα συμπεραίνουν πώς οι παραγωγοί δαπάνησαν $ 12,5 εκατομμύρια ανά επεισόδιο. Η πλοκή λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και η παραγωγή ενός τέτοιου σετ για εκείνη την χρονική περίοδο δεν ήταν οικονομική. Όταν προσθέσεις κιόλας τον Tom Hanks και τον Steven Spielberg στη λίστα των παραγωγών, καθώς και την τοποθεσία γυρισμάτων, το τεράστιο cast και τα κοστούμια, εκπλήσσει τελικά το γεγονός ότι κόστισε μόνο 12,5 εκατομμύρια.

5. Τhe Get Down

To Netflix προσπάθησε να κερδίσει τη φήμη του και να διατηρήσει τον ανταγωνισμό με τις εταιρίες καλωδιακής τηλεόρασης, προσπαθώντας να απευθυνθεί και σε πιο συγκεκριμένα ακροατήρια. Αυτό μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει για κάποιες εταιρείες, αλλά δυστυχώς, όταν πρόκειται για το The Get Down, η σειρά ήταν μια τεράστια αποτυχία. Για μια μόνο season, το Netflix έπρεπε να δαπανήσει 120 εκατομμύρια δολάρια, με το κόστος να αυξάνεται λόγω εξόδων γυρισμάτων και να καταβάλει υπερβολικά υψηλές αμοιβές για τα πνευματικά δικαιώματα κλασικών τραγουδιών R & B και funk. Η σειρά θα είχε μια δεύτερη σεζόν, αλλά το Netflix την ακύρωσε και δεν ανέφερε αν σκοπεύει να την επαναφέρει.

6. Friends

They’ll be there for you…..με κόστος 10 εκ. δολάρια ανά επεισόδιο. Τα Φιλαράκια θεωρούνταν ήδη all time classic όταν προβλήθηκαν και εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής τηλεοπτική σειρά έως και σήμερα. Με ένα cast που αποτελείται από έξι κύριους πρωταγωνιστές, οι παραγωγοί κατέληξαν να πληρώνουν 1 εκατομμύριο δολάρια στο καθένα από την 6η season έως το φινάλε. Το NBC προσπάθησε να κρατήσει το κόστος χαμηλό, αλλά με ένα τέτοιο μεγάλο cast καταλαβαίνουμε γιατί δαπανούσαν 10 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο.

7. The Big Bang Theory

Αυτό το nerdy sitcom ήταν μια τρομερή επιτυχία για το CBS και αν και δεν απαιτούσε πολύ υψηλό κόστος παραγωγής, οι επτά κύριοι χαρακτήρες, γνώριζαν ότι συμμετείχαν σε μια επιτυχημένη σειρά και διαπραγματεύτηκαν τα συμβόλαιά τους έτσι ώστε να αμείβονται με $ 750.000 έως $ 1 εκατομμύριο ανά επεισόδιο. Προσθέστε το κόστος γυρισμάτων, cameos διασημοτήτων και αμοιβές δικαιωμάτων για το τραγούδι των τίτλων και το ΤΒΒΤ αθροίζει ένα ποσό της τάξεως των 9 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο διάρκειας 25 λεπτών. Μήπως τελικά δεν έφταναν τα λεφτά για 13η season?

8. Marco Polo

Αυτό το επικό ιστορικό δράμα που παρουσιάζει τα πρώτα χρόνια του διάσημου εμπόρου / εξερευνητή, έκανε το ντεμπούτο του το 2014 στο Netflix και τα πρώτα του 10 επεισόδια κόστισαν $ 90 εκατομμύρια. Το Netflix σκέφτηκε ότι η σειρά ήταν καλή και την ανανέωσε για δεύτερη σεζόν με τον ίδιο προϋπολογισμό. Στο τέλος η σειρά αποδείχτηκε αποτυχία, παρά τις ελπίδες του Netflix και είναι πιο γνωστό πλέον, ως η σειρά που άφησε στο δίκτυο χρέη αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

9. Rome

To HBO για άλλη μια φορά έβαλε υψηλούς στόχους και προσπάθησε να δημιουργήσει μια σειρά υψηλού προϋπολογισμού για την ευχαρίστηση του κοινού. Η Ρώμη πήγε καλά κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, αγαπήθηκε από τους κριτικούς και είχε προϋπολογισμό 9 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι χάρη στη Ρώμη, είχαμε στη συνέχεια σειρές σαν το GoT. Με τη δημοτικότητα των ιστορικών σειρών να ανεβαίνει, το ΗΒΟ την ανανέωσε και για δεύτερη, αλλά οι βαθμολογίες έκαναν μια αισθητή πτώση και το δίκτυο κατέληξε στη διακοπή της, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

10. Sense8

H συγκεκριμένη sci-fi σειρά ήταν πολύ επιτυχημένη, αλλά τελικά ακυρώθηκε από το Netflix λόγω του υψηλού προϋπολογισμού της. Η σειρά κόστιζε 9 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, ενώ οi αδερφές Wachowski ήθελαν τα γυρίσματα πάντα σε φυσικό περιβάλλον, κοστίζοντας χρήματα στην εταιρεία για μακροχρόνιες άδειες λήψης γυρισμάτων σε εννέα διαφορετικές μητροπολιτικές περιοχές ανά τον κόσμο.
Το Netflix αιτιολόγησε την ακύρωση αυτής της δημοφιλούς σειράς υποστηρίζοντας ότι το «παθιασμένο» κοινό της δεν ήταν «αρκετά μεγάλο για να υποστηρίξει τα έξοδα ενός τέτοιου budget» – πράγματι, το Sense8 θεωρείται ότι έχει κοστίσει στο δίκτυο ένα ποσό της τάξεως των 9 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο.

11. The Alienist

Αυτή η σειρά μυστηρίου με πρωταγωνιστή των ήρωα Caleb Carr κόστισε στο TNT $ 7,5 εκατομμύρια ανά επεισόδιο. Η σειρά ήταν μια υπερπολυτελής παραγωγή, έχοντας μια πληθώρα ειδικών εφέ και σκηνικών, που συνέβαλαν στην αυθεντική αίσθηση του Manhattan της δεκαετίας του 1890, όπου και λάμβανε χώρα η πλοκή.

12. Camelot

Θυμάστε το Camelot; Στοιχηματίζουμε ότι το δίκτυο Starz σίγουρα το θυμάται, επειδή η επική ιστορική σειρά φαντασίας τους κόστισε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια σε κάθε επεισόδιο,προκειμένου να εγγυηθεί η υψηλή ποιότητά της. Δεν ήταν αρκετό όμως αυτό το ποσό για να σώσει τη σειρά, η οποία έριξε αυλαία μετά από μόλις 10 επεισόδια.

12. Altered Carbon

Τα οικονομικά στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα για αυτή τη φουτουριστική σειρά επιστημονικής φαντασίας του Netflix, η οποία διαδραματίζεται σε ένα σύμπαν όπου οι άνθρωποι μπορούν να κατεβάσουν τις προσωπικότητές τους σε διαφορετικά σώματα, αλλά κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν budget ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο.

13. Frasier

Ξέραμε ότι ο Frasier Crane είχε ακριβά γούστα, αλλά αυτό καταντά παράλογο. Στην τελευταία season του, το κόστος παραγωγής του sitcom ανήλθε σε περίπου 5,2 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο. Αυτό οφειλόταν ως επί το πλείστον στους μισθούς των ηθοποιών, με τον Kelsey Grammer να κερδίζει $ 1,6 εκατομμύρια ανά επεισόδιο.

14. Boardwalk Empire

Το Boardwalk Empire ήταν μια επιτυχία του HBO με κάθε επεισόδιο να κοστίζει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο είναι λογικό ποσό για καλές παραγωγές τέτοιου είδους. Η πρεμιέρα αυτής της σειράς άλλαξε τα δεδομένα, καθώς κόστισε 18 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα πήγαν προς τα περίτεχνα πλατό τα οποία κόστισαν πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, μεταξύ άλλων.

15. House of Cards

Το House of Cards ξεκίνησε με έναν προϋπολογισμό 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο για τις πρώτες σεζόν, αλλά τώρα με ένα A-list ηθοποιών, επιβάλλεται ένα μεγάλο μέρος του budget να πηγαίνει στις αμοιβές τους. οπότε και το κόστος έχει αυξηθεί. Κανείς δεν είπε ποτέ ότι η διαχείριση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ήταν φτηνή ενασχόληση και ίσως το κόστος να ήταν άλλος ένας παράγοντας για να ολοκληρώσει το Netflix την τελευταία σεζόν σε μόλις 8 επεισόδια.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ