Οίκος Targaryen – Πριν την εισβολή του Aegon I

από DIMI
0 σχολιο 617 προβολές

Η Βαλύρια Freehold επεκτείνονταν στις δυτικές παράκτιες ακτές του Essos, περίπου δύο αιώνες πριν από την Καταστροφή της. Οι Targaryen αποίκισαν το νησί του Dragonstone στη Στενή Θάλασσα και έφτιαξαν εκεί ένα προπύργιο, προφανώς από το οποίο θα μπορούσαν να κάνουν εμπόριο με τα Επτά Βασίλεια. Το Freehold κυβερνούσαν οι Άρχοντες Freehold, ισχυρές οικογένειες ευγενών. Οι πιο ισχυρές οικογένειες ήταν όσες είχαν δράκους στην κατοχή τους, ελέγχοντας τους και νικώντας σε κάθε μάχη. Οι Targaryens ήταν Dragonlords, αλλά καμία σχέση με τους ισχυρούς της εποχής.

Δώδεκα χρόνια πριν από τη καταστροφή της Βαλύρια, η κόρη του Άρχοντα Aenar Targaryen, Daenys , είχε ένα ισχυρό προφητικό όνειρο ότι η Βαλύρια πρόκειται να καταστραφεί. Ο Aenar άκουσε την προειδοποίηση και μετακόμισε με όλη του την οικογένεια και τους πέντε δράκους του στο Dragonstone. Στενά συνδεδεμένες οικογένειες με τους Targaryen, όπως οι Velaryon και Celtigar, πήγαν μαζί τους και εγκαταστάθηκαν σε άλλα νησιά της Στενής Θάλασσας. Λίγο αργότερα η Βαλύρια αφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα από φλεγόμενη καταιγίδα, με μεγάλους σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις. Η αυτοκρατορία καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αυτό που ακολούθησε είναι γνωστό ως Αιώνας του Αίματος. Αποικίες και κατακτημένες περιοχές της Βαλύρια χάθηκαν. Σχηματίστηκαν οι εννέα Ελεύθερες Πόλεις, μόνο για να πέσουν σε πόλεμο η μια εναντίον της άλλης. Οι Targaryen επέλεξαν να μην παρέμβουν, μαζεύοντας τη δύναμη τους.  Από τους πέντε δράκους μόνο ο ένας επέζησε, ο Balerion the Black Dread. Ωστόσο, δύο  αυγά εκκολάφτηκαν. Οι δράκοι ονομάστηκαν Vhagar και Meraxes, ονόματα παλαιών Βαλυριανών θεοτήτων, όπως και του Balerion.

Οι Άρχοντες Targaryen του Dragonstone ήταν:

Aenar Targaryen
Ο Άρχοντας Aenar Targaryen, γνωστός ως Aenar ο Εξόριστος, ήταν ένας ευγενής από την Βαλύρια. Είναι πρόγονος του οίκου Targaryen. Πατέρας των Daenys the Dreamer και Gaemon the Glorious. Δώδεκα χρόνια πριν από την καταστροφή της Βαλύρια, ο Aenar,ο οποίος ήταν ο επικεφαλής του οίκου, μετακίνησε την οικογένεια τους στο Dragonstone μαζί με τους πέντε δράκους τους, εξαιτίας ενός ονείρου της κόρης τουDaenys. Μέχρι την εποχή του Πολέμου των Πέντε Βασιλέων, πιστεύονταν ότι τα οράματα της κόρης του πριν την καταστροφή ήρθαν στην Βαλύρια υπο τη μορφή βιβλίου, του SignsandPortents, όπου έχει πλέον χαθεί. Ο Archmaester Marwyn ισχυρίζεται ότι βρήκε τρεις σελίδες από το βιβλίο, στο BookofLostBooks

Gaemon Targaryen
Ο Άρχοντας Gaemon Targaryen, γνωστός ως Gaemon the Glorious, ήταν Άρχοντας πριν από την Κατάκτηση του Aegon. Ήταν γιος του Aenar του Εξόριστου, Παντρεύτηκε την αδερφή του Daenys the Dreamer και απέκτησε δύο παιδιά, τους Aegon και Elaena.

Daenys Targaryen
Η Αρχόντισσα Daenys Targaryen, επίσης Daenys the Dreamer, ήταν κόρη του Aenar Targaryen. Όταν η Daenys ήταν ακόμη δεσποσύνη, είδε ένα όραμα για την Καταστροφή της Βαλύρια, το οποίο παραίνησε τον πατέρα της στο να μεταφέρει όλη την οικογένεια στο Dragonstone, δώδεκα χρόνια πριν το συμβάν. Παντρεύτηκε τον αδερφό της Gaemon και απέκτησε μαζί του δυο παιδιά, τους Aegon και Elaena Targaryen.

Aegon Targaryen
O Άρχοντας Aegon ήταν γιος των Daenys και Gaemon του Dragonstone, όπου εκεί γεννήθηκε αυτός και η αδερφή του. Παντρεύτηκε την αδερφή του και κυβέρνησαν μαζί το Dragonstone.

Elaena Targaryen
Η Αρχόντισσα Elaena Targaryen, κόρη των Gaemon και Daenys Targaryen του Dragonstone, ήταν μητέρα του Maegon Targaryen και toy Aerys Targaryen.

Maegon Targaryen
Ο Άρχοντας Maegon Targaryen ήταν μέλος του Οίκου Targaryen. Άρχοντας του Dragonstone και γιος των Aegon και Elaena. Δεν είναι γνωστό ακόμη αν παντρεύτηκε ή απέκτησε παιδιά.

Aerys Targaryen
O Άρχοντας Aerys ήταν μέλος του οίκου των Targaryen πριν την εισβολή του Aegon I. Πατέρας των Aelix, Baelon και Daemon Targaryen. Δεν γνωρίζουμε το όνομα της συζύγου του.

Aelix Targaryen
Ο Aelix ήταν γιος του Άρχοντα Aerys Targaryen του Dragonstone. Είναι άγνωστο αν ήταν Άρχοντας του Dragonstone, αν και ήταν ο πρώτος από τους τρείς γιούς του Aerys.

Baelon Targaryen
O Baelon Targaryen ήταν ο δεύτερος γιος του Άρχοντα  Aerys Targaryen. Δεν γνωρίζουμε αν κυβέρνησε την έδρα του Dragonstone.

Daemon Targaryen
O Daemon Targaryen ήταν ο τρίτος γιος του Aerys και πατέρας του Aerion Targaryen. 

Aerion Targaryen
Ο Άρχοντας Aerion Targaryen υπήρξε Άρχοντας του Dragonstone και σύζυγος της Velena Velaryon. Ήταν γιος του Daemon και πατέρας των Aegon, Visenya και Rhaenys Targaryen. Πιθανώς είναι και ο πατέρας του Orys Baratheon. Η σύζυγός του Velena ήταν συγγενής του  Daemon Velaryon, Master of Ships του γιου της Aegon

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ