Όλα όσα γνωρίζουμε για το prequel του Game of Thrones με τίτλο House of the Dragon

από Zedikous
0 σχολιο 337 προβολές

To HBO έδωσε το πράσινο φως για ένα νέο prequel του Game of Thrones με τίτλο House of the Dragon. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

Tι είναι το House of the Dragon;

To House of the Dragon είναι μια σειρά βασισμένη στο βιβλίο του George R.R. Martin μe τίτλο Fire and Blood και αφηγείται την ιστορία του οίκου Targaryen στο Westeros , ξεκινώντας περίπου 300 χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones. To βιβλίο καλύπτει περίπου 150 χρόνια ιστορίας του οίκου, δηλαδή περίπου την μισή ιστορία του(ένα δεύτερο βιβλίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει με την υπόλοιπη ιστορία μέχρι και την επανάσταση του Robert Baratheon).

Τι περιέχει το βιβλίο;

Διαβάστε παρακάτω μια σύντομη περίληψη του βιβλίου και τι περιέχει : ” Το Fire and Blood περιέχει κατά κύριο λόγο την ιστορία του οίκου Targaryen στο Westeros. Ξεκινά με την άφιξη του προ προπάππου-θείου της Daenerys Targaryen, Aegon και τελειώνει 150 χρόνια αργότερα. Έχουμε πολλές γενιές να έρχονται και να φεύγουν στην εξουσία. Ξεκινάμε πρώτα με τον Aegon τον Κατακτητή και τις αδελφές-γυναίκες του, Visenya και Rhaenys, μία αγία τριάδα: ένας σταθερός κυβερνήτης, μία επιβλητική πολεμίστρια και μία ονειροπόλα εξερευνήτρια. Ακολουθούμε τα παιδιά των παιδιά τους για δεκαετίες. Για παράδειγμα υπάρχει και ένας άλλος Aegon που του αρέσει να διασκεδάζει και ένας τρίτος που δεν μιλεί σχεδόν καθόλου. Μέρη του βιβλίου είχαν δημοσιευτεί παλιότερα σαν αυτοτελής νουβέλες. Διαβάζοντας αυτόν τον τόμο μπορείτε να βρείτε επιπλέον πληροφορίες για το γενεαλογικό δέντρο της οικογενείας και λεπτομέρειες για την ζωή τους.

Θα είναι η σειρά σαν το βιβλίο ;

Εάν η σειρά γυριζόταν όπως είναι γραμμένο το βιβλίο, θα έπρεπε να αλλάζουμε βασικούς πρωταγωνιστές κάθε λίγα επεισόδια, καθώς οι Targaryen πάνε και έρχονται. Έτσι υποπτευόμαστε ότι η σειρά θα εστιάσει σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και σε συγκεκριμένους χαρακτήρες, ώστε να υπάρχει μια σταθερότητα στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς, αν όχι σε ολόκληρη. Έχει ακουστεί ότι η σειρά θα εστιάσει στα γεγονότα που οδηγούν και εν τελεί περιλαμβάνουν τα πιο δραματικά γεγονότα της βασιλείας των Targaryen, τον χορό των δράκων και των εμφύλιο πόλεμο των Targaryen.

Για ποιον λόγο έγινε ο εμφύλιος πόλεμος;

Εάν θυμάστε η Shireen Baratheon στο GOT όταν διάβαζε την ιστορία του Westeros  και των Targaryen, ανέφερε στον πατέρα της Stannis περιληπτικά τον λόγο για τον οποίο έγινε ο εμφύλιος πόλεμος :

“Ήταν ο πόλεμος μεταξύ της Rhaenyra Targaryen και του ετεροθαλή αδελφού της Aegon για την κυριαρχία των Επτά Βασιλείων. Και οι 2 πίστευαν ότι ο θρόνος του ανήκε. Αδέλφια αλλά και δράκοι μονομάχησαν μεταξύ τους. Μετά το τέλος του πολέμου χιλιάδες είχαν σκοτωθεί.  Και ήταν μεγάλη καταστροφή για τους Targaryen. Δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν.”

Είναι η σειρά μόνο για τους Targaryen;

Όχι βέβαια! Άλλες γνώριμες οικογένειες βρίσκονται τριγύρω αυτή την εποχή και έχουν να παίξουν σημαντικό ρολό. Για παράδειγμα οι Starks και οι Lannisters είχαν συμμετάσχει στον εμφύλιο πόλεμο των Targaryen. Οι Greyjoys, οι Baratheons και οι Tyrels είχαν επίσης αναμιχτεί.

Ποιος βρίσκεται πίσω από την σειρά;

Πίσω από την σειρά βρίσκεται ο Martin και ο σεναριογράφος Ryan Condal (Colony). Το concept είχε αρχικά εξελιχτεί από τον καταξιωμένο σεναριογράφο του GOT Bryan Cogman, ο οποίος συμμετέχει και στην σειρά του Amazon για τον άρχοντα των δαχτυλιδιών.

O Condal θα είναι παραγωγός της σειράς μαζί με τον βραβευμένο σκηνοθέτη του GOT MIguel Sapochnik, ο οποίος σκηνοθέτησε μερικά από τα καλύτερα επεισόδια της σειρά όπως το Battle of the Bastards, Hardhome και Long Night. O Sapochnik θα σκηνοθετήσει το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς μαζί με αλλά που θα ακολουθήσουν.

Πόσα επεισόδια θα έχει η σειρά;

H σειρά θα έχει 10 επεισόδια για την 1η σέζον, ίδιος αριθμός επεισοδίων με το Game of Thrones.

Ποιος θα παίξει στην σειρά;

Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα κάστινγκ αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα δούμε κανέναν από τους ηθοποιούς του Game of Thrones.

Πότε θα βγει η σειρά;

Ακόμα δεν εχει βγει ημερομηνία πρεμιέρας αλλά υπολογίζουμε το 2021. Το μόνο που έχει κυκλοφορήσει ειναι το παρακάτω πόστερ. Υπομονή λοιπόν!

Μπορείτε να δείτε και ένα μικρό Review για το Fire and Blood σε ένα από τα live της δικιάς μας DIMI εδώ–> Review Fire and Blood

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ