Pacific Rim: The Black-Review 1ης σεζόν (χωρίς spoilers)

από nikos vel
197 προβολές

Το Paific Rim: The Black είναι μία anime σειρά εφτά επεισοδίων του Netflix που έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαρτίου. Δημιουργοί του είναι οι Craig Kyle (Thor: Ragnarok), Greg Johnson (Wolverine and the X-Men) και Paul Giacoppo (The Avengers). Η σειρά βασίζεται στο ευρύτερο σύμπαν του Pacific Rim, που μετράει δύο ταινίες (2013, 2018).

Η πλοκή διαδραματίζεται σε μία Αυστραλία, την οποία έχουν κατακλίσει τα φανταστικά τέρατα Kaiju. Για να τα αντιμετωπίσουν, οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει τα τεράστια ρομπότ, Jaegers, τα οποία κοντρολάρουν οι ίδιοι. Για να γίνει κάτι τέτοιο, συνήθως χρειάζεται μία προσωπική σχέση μεταξύ του διδύμου, ώστε να επιτευχθεί η συναισθηματική σύνδεση που προϋποθέτει τον έλεγχο ενός Jaeger.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά και τα Kaiju πλέον είναι τα κυρίαρχα σε μία ημί-διαλυμένη Αυστραλία. Δυο αδέρφια, ο Taylor και η Hayley, αποχωρίζονται του γονείς τους, οι οποίοι ήταν οδηγοί ενός Kaiju, και ζουν για μερικά χρόνια σε μία ειδυλλιακή και ερημική τοποθεσία, μακριά από όλους τους κινδύνους. Όταν όμως ανακαλύπτουν, έφηβοι πλέον, ένα κρυμμένο Jaeger, οι εξελίξεις τους οδηγούν σε ένα μονοπάτι που δεν μπορούν να αποφύγουν.

Στο (συναισθηματικό) ταξίδι τους στα ερημικά τοπία της Αυστραλίας δεν μπορούν παρά να μην συναντήσουν πολλά και φονικά εμπόδια, όχι μόνο τέρατα, αλλά και ανθρώπους, όμως πάντα, στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι ο εντοπισμός των αγνοούμενων γονιών τους.

Μέσα σε όλα αυτά, συνοδοιπόρο στο ταξίδι τους θα έχουν ένα μυστήριο μικρό αγόρι, που δεν μιλάει ποτέ και μαθαίνουμε ελάχιστα (αλλά σοκαριστικά) για την ταυτότητα του. Το κάτι διαφορετικό στην πλοκή δίνει η Mei, μία γυναίκα αρκετά δυναμική και με-όχι ξεκάθαρα-κίνητρα και ο Shane, ένας επικίνδυνος άντρας, που τον συνδέει μια πατρική σχέση με τη Mei.

Όλα τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε παρακολουθώντας την 1η σεζόν της σειράς. Και για να σας δώσω ένα μικρό και αθώο spoiler, η 2η σεζόν είναι αρκετά πιθανή!

Η σειρά αυτή είναι από τις λίγες anime που έχω δει (η μία ήταν το εξαιρετικό Blood of Zeus) και μπορώ να πως έμεινα κατά βάση ικανοποιημένος. Ξεκινώντας από το πιο σημαντικό για μένα, τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα ειδικά εφέ, παρατήρησα μια πολύ καλή δουλειά, που οδήγησε σε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Στο αποτέλεσμα αυτό βασικό ρόλο είχε και η πολύ καλή σκηνοθεσία, με τα πλάνα από την έρημο της Αυστραλίας και των ερειπωμένων τοπίων. Από τα voice overs των ηθοποιών δεν έχω κάποια ένσταση ή κάποιο παράπονο. Παράπονο έχω, εν μέρει, από το κατά βάση καλοδουλεμένο σενάριο.

Οι μάχες που θα παρακολουθήσεις θα σε απορροφήσουν, όμως το παράπονο μου εδώ είναι πως θα ήθελα λίγο παραπάνω αξιοποίηση των τεράτων Kaiju. Παράλληλα, μπορεί να ακολουθείτε η συνήθης δομή των σειρών αυτών, που οι πρωταγωνιστές συνήθως ζουν ειρηνικά και ένα γεγονός τους ωθεί στο να ριψοκινδυνεύσουν πολλά, όμως γενικότερα δεν υπάρχουν πολλά κλισέ ή σεναριακά κενά.

Διατηρείται συνολικά μια μυστήρια ατμόσφαιρα με το νεαρό αγόρι, ενώ πάντα υπάρχει η αίσθηση του κινδύνου, ανθρώπινου ή από τα τέρατα. Υπάρχουν μερικές σοκαριστικές στιγμές, υπάρχουν οι ανατροπές και γενικά δεν βαριέσαι βλέποντας τη σειρά. Δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω τη μουσική επιμέλεια της, την οποία βρήκα αρκετά ταιριαστή με το όλο feeling της.

Συνοπτικά, η 1η σεζόν του Pacific Rim: The Black είναι από τις καλές του Netflix, με μπόλικο συναίσθημα, απολαυστικές μάχες (αν και σίγουρα πάντα θες παραπάνω) και ένα μόνιμο μυστήριο να διατρέχει την ιστορία, που σίγουρα δεν ολοκληρώθηκε, γι’ αυτό και μια 2η σεζόν είναι εξαιρετικά πιθανή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα