Penny Dreadful: City of Angels – Review 1ης Season (Χωρίς Spoilers)

από Chris
0 σχολιο 1,016 προβολές

Το Penny Dreadful: City of Angels ήταν ίσως ένα από τα πιο αναμενόμενα Spinoffs της χρονιάς . Μετά την άδικη ακύρωση της μητρικής σειράς η επιστροφή στο σύμπαν αυτό δημιούργησε ενθουσιασμό στους Fans, άξιζε όμως η αναμονή και το Hype; Η σειρά είχε αρκετά προβλήματα αλλά και μερικά δυνατά σημεία όποτε θα τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Η ιστορία στρέφεται γύρω από τον Tiago Vega (Daniel Zovatto), έναν μεξικανοαμερικανο αστυνόμο που βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στο επάγγελμα του και την οικογένεια του. Η σειρά εστιάζει αρκετά στον ρατσισμό της εποχής κάτι που ελάχιστα διαφέρει με το σήμερα. Μια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Μεξικανούς κάτοικος του Los Angeles. Η διαμάχη αυτή φέρνει αρκετές αναταραχές που οδηγούν τον Tiago σε ένα αδιέξοδο. Η σειρά διαδραματίζεται στο 1938 ακριβώς πριν την αρχή το Β’ παγκόσμιου πολέμου. Η σειρά προσφέρει και μια ματιά στον ναζισμό παρουσιάζοντας πως άρχισε να εξαπλώνεται σαν ιός. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το υπερφυσικό κομμάτι με την Magda (Natalie Dormer) να υποδύεται έναν δαίμονα με πολλές προσωπικότητες. Η Magda κρύβεται πίσω από ότι συμβαίνει στην πόλη και πολύ χειριστικά καταφέρνει να φέρει καταστάσεις εκεί που εκείνη θέλει ώστε να επικρατήσει πανικός και βούρκος.

Η σειρά ξεκίνησε αρκετά καλά αλλά γρήγορα άρχισε να με κουράζει. Οι ποιοτικοί διάλογοι άρχισαν να μην έχουν αξία και η ιστορία να μην οδηγεί κάπου και σε καμία κλιμάκωση. Αυτό που πραγματικά με ενόχλησε ήταν το ποσό συνέχιζε η σειρά να απλώνεται με χαρακτήρες και ιστορίες που ενώ ήταν ωραίες δεν μπορείς να τις ακολουθήσεις γιατί είναι σαν να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία στην συνολική εικόνα της σειράς. Οι χαρακτήρες παρά πολλοί, αρκετά καλογραμενοι ωστόσο η ιστορία δεν βοηθά στο δέσιμο με τον θεατή.

Η μεγαλύτερη μου απογοήτευση ωστόσο ήταν η έλλειψη του horror στοιχείου που περίμενα. Μπορώ να πω πως πάντα αποφεύγω την σύγκριση σειρών μεταξύ τους ακόμα και όταν πρόκειται για spinoffs ωστόσο θα ήθελα το συγκεκριμένο στοιχείο να είχε μείνει από το Penny Dreadful και να είχαμε λίγο παραπάνω υπερφυσικό στοιχείο. Η ιστορία της Santa Muerte και η αιώνια κόντρα της με την Magda ήταν ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σειράς και για κάποιον λόγο οι σεναριογράφοι έκριναν σωστό να εστιάσουν σε αυτό 15-20 λεπτά σύνολο μέσα σε 10 επεισόδια της μιας ώρας, χωρίς να υπάρχει κάποια σύγκρουση ή ιδιαίτερη εξήγηση για όλη αυτήν την διαμάχη.

Από την άλλη η σειρά καταφέρνει να διαπρέψει σε ότι αφορά τις ερμηνείες των ηθοποιών. Η Natalie Dormer δείχνει τα δόντια της παίζοντας 4 διαφορετικούς ρόλους τους οποίους καταφέρνει να αναδείξει εξίσου . Η ταλαντούχα ηθοποιός καταφέρνει να τονίσει τις πολλαπλές προσωπικότητες που ενσαρκώνει με υπέροχο τρόπο προσφέροντας κάτι διαφορετικό σε κάθε ιστορία που ανακατεύεται. Το υπόλοιπο cast της σειράς είναι εξίσου καλό με εξαιρετικές ερμηνείες από όλους, μπορώ αναμφίβολα να πω πως είναι το κομμάτι που σώζει την σειρά από μια ολική πανωλεθρία. Η σκηνοθεσία της σειράς είναι ικανοποιητική ωστόσο τα λιγοστά εφέ που χρησιμοποιήθηκαν φάνηκαν φτωχά και κακοφτιαγμένα.Να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα γύρω από τις χορογραφίες της σειράς με το κομμάτι των χορών που μας έδειξαν να είναι πραγματικά πρωτότυπο και διασκεδαστικό. Εδώ να πω πως η σειρά παρουσίασε πολύ ομορφα την κουλτούρα των Μεξικανών και την σημασία της θρησκείας αλλά και της οικογένειας για αυτούς.

Το Penny Dreadful: City of Angels είναι μια κλασική περίπτωση σειράς που έχει μια καλή κεντρική ιδέα αλλά κάπου το χάνει. Ο τίτλος της σειράς φαίνεται να είναι μια προσπάθεια εκμετάλλευσης ώστε να τραβήξει κοινό από την μητρική σειρά. Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι ότι πρόκειται για ενα κακό Spin-off αλλά ότι είναι μια μέτρια προς κακή σειρά γενικότερα. Το αργό σενάριο που απλώνετε συνεχώς δεν βοηθά τον θεατή να εστιάσει σε μια ιστορία με ενδιαφέρον.

Οι χαρακτήρες από την άλλη είναι καλογραμμένοι και με απίστευτες ερμηνείες ωστόσο το σεναριο υστερεί στο να τους κάνει συμπαθητικους. Η καλή σκηνοθεσία και οι καλές ερμηνείες όμως δεν είναι αρκετές για να κρατήσουν το κοινό και τα εφέ της σειράς δεν βοηθούν καθως θυμίζουν κάτι ξεπερασμένο και πρόχειρο.

Η σειρά επίσημα δεν έχει ανανεωθεί για 2η Season και ενώ δεν με ενθουσίασε θα ήθελα να δω την συνέχεια, καθώς φαίνεται να υπάρχουν προοπτικές για καλύτερες ιστορίες ή έστω τρόπος ώστε να ειπωθεί καλύτερα η ιστορία που αναπτύχθηκε. Θα ήταν κρίμα τόσο ταλέντο μαζεμένο σε μια σειρά να πάει χαμένο.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ