Πέντε φορές που τα Φιλαράκια σου έφεραν δάκρυα στα μάτια..

από Shadow
0 σχολιο 533 προβολές

Το άρθρο είναι της Μαρίας Σκαμπαρδώνη.

Εντάξει, γνωρίζουμε πως τα Φιλαράκια θεωρούνται μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, ένα από τα καλύτερα sitcoms που συνδύασε αρμονικά τόσο το κωμικό όσο και το δραματικό στοιχείο. Η δημιουργία του David Crane και της Marta Kauffman, η οποία εξιστορούσε τη ζωή μίας παρέας έξι ατόμων στα 20 και τα 30 τους, γνώρισε πρωτόγνωρη επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Τα Φιλαράκια άφησαν εποχή διότι συνδύασαν αρμονικά το Αμερικάνικο χιούμορ με την έννοια της στενής παρέας, απέδειξαν πως η φιλία δεν είναι απλώς μία λέξη αλλά μία αξία ζωής.

Τα Friends μας χάρισαν στιγμές στις οποίες δεν ήθελες να κάνεις τίποτα άλλο, μόνο να κλάψεις. Ανασύρω από τη μνήμη μου τις πέντε σκηνές που μου χάρισαν έντονες συγκινήσεις..


• Η σκηνή με τη λίστα του Ross: Η Rachel ανακαλύπτει τη λίστα του Ross, στην οποία εκείνος αναφέρει όλα αυτά που για εκείνον είναι τα μειονεκτήματά της. Ο πόνος στη φωνή της Rachel όταν διαβάζει τη φράση ‘’just a waitress’’, προκαλεί πάντοτε μεγάλη συγκίνηση. Δύσκολο να διαπιστώνεις πως αυτός που εμπιστεύεσαι προσπαθεί να βρει λόγους ώστε να μην είναι μαζί σου.


• Η σκηνή όπου η Monica μαθαίνει πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά: Είναι ειρωνεία το γεγονός πως οι σεναριογράφοι έκαναν εκείνη που συγκριτικά με τις άλλες δύο πρωταγωνίστριες, ονειρευόταν πάντοτε να αποκτήσει παιδιά, να μην μπορεί τελικά. Το ‘’I know’’ της Monica φανερώνει έναν βαθύ πόνο και μία εσωτερική συνειδητοποίηση. Εξίσου άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη σειρά έδωσε στη λέξη μητρότητα τρεις διαφορετικές έννοιες από την παραδοσιακή οικογενειακή οικογένεια (η Monica υιοθέτησε μαζί με τον Chandler δίδυμα, η Rachel αρχικά βρισκόταν σε μία οικογενειακή σχέση όπου εκείνη ήταν μόνη μητέρα, ενώ η Φοίβη έγινε παρένθετη μητέρα.


• Η σκηνή όπου ο Chandler πείθει την Erika: Τη θεωρώ μία από τις σπουδαιότερες σκηνές όχι μόνο όλης της σειράς, αλλά γενικότερα στην ιστορία των sitcoms. Υπέροχο να βλέπεις τον Chandler να βγάζει έναν μοναδικό λόγο αγάπης, ο οποίος αποδεικνύει πως ένας άνθρωπος μπορεί να βγάλει από μέσα σου τον καλύτερο και πιο ανιδιοτελή εαυτό σου.


• Η σκηνή του αποχωρισμού Joey και Chandler: Τους θεωρώ το καλύτερο bromance της τηλεοπτικής ιστορίας. Ο αποχωρισμός τους σε συνδυασμό με το All by myself του Eric Carr, είναι σπαραξικάρδιος.


• I don’t get a goodbye? Η σκηνή όπου η Rachel φεύγει για το Παρίσι και ο Ross θυμώνει μαζί της επειδή δεν τον αποχαιρετάει. Φοβερή η αγωνία μήπως τη χάσει (εξαιρετικός ηθοποιός ο David Shwimmer, αναμειγνύει μοναδικά το κωμικό και το τραγικό στοιχείο).

 

Τα Friends σε κάνουν να γελάς, αλλά μπορούν ξαφνικά να σε κάνουν να κλάψεις με μία δραματική και έντονα φορτισμένη συναισθηματικά σκηνή.

Εσάς ποια ήταν η αγαπημένη σας;

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ