Πέντε λόγοι για να δεις τη σειρά DARK

από Catherine
283 προβολές

ΠΡΟΣΟΧΗ: To άρθρο περιέχει spoilers για τη 2η season της σειράς, οπότε, αν δεν την έχεις δει, προχώρα με δική σου ευθύνη!

Με την επιστροφή της δεύτερης season, φρεσκαρίστηκαν όλοι οι λόγοι για τους οποίους είναι η καλύτερη σειρά που έχει δείξει το Νetflix τα 2 τελευταία χρόνια. Η δεύτερη σεζόν ήταν εξίσου εντυπωσιακή με την πρώτη και αύξησε την επιθυμία για την τρίτη σεζόν. Αυτή η σεζόν ήταν δύο επεισόδια μικρότερη από την πρώτη, αλλά κατάφερε να διατηρήσει ακριβώς το ίδιο πνεύμα, ταξιδεύοντας μας σε αυτά τα οκτώ επεισόδιά της.

spoilers

1. ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ & ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ένα άλλο πράγμα που το Dark συνδέει άψογα (και πάλι) είναι η εναλλαγή ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Οι χρονικές μεταβάσεις που βλέπουμε, όταν αλλάζουμε χρονολογίες από την μία σκηνή στην άλλη, και παρόλο που μερικές φορές μπορεί να είναι ελαφρώς δυσνόητες, πάντοτε γίνονται πολύ άρτια . Ήδη έκαναν μια σπουδαία δουλειά αυτή τη σεζόν, προχωρώντας μπρος-πίσω και προσεγγίζοντας πραγματικά κάθε συμβάν στη χρονική γραμμή, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει την έκβαση που περιμέναμε στο φινάλε. Η προσθήκη των νέων χαρακτήρων και ακόμη και οι νέες εμφανίσεις διαφορετικών ηλικιών παλαιότερων χαρακτήρων, που δεν είχαμε δει ακόμα , ήταν μια πολύ όμορφη λεπτομέρεια στη σειρά.

2. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ ΘΕΩΡΊΕΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ

Εκεί συνειδητοποιείς ότι το Netflix και οι δημιουργοί του Dark έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο. Πολλές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες χρησιμοποιούν την Επιστήμη της πραγματικής ζωής, τι ισχύει και τι όχι, όταν παρουσιάζουν τέτοια έργα, αλλά το Dark το πήγε σε άλλο επίπεδο. Οι αναρίθμητες επιστημονικές θεωρίες που προβάλλονται στη σειρά για τους μη ειδήμονες, ίσως φαίνονται αρκετά περίπλοκες. Όμως, αν και προβάλλονται με απλοϊκό τρόπο, παραμένουν εξαιρετικά ακριβείς. Όλα τα ταξίδια στο χώρο-χρόνο, η φιλοσοφική και η αλλόκοτη επιστημονική γνώση, μπορεί να πέσουν βαριά στο θεατή, αλλά στο τέλος, όταν τα πράγματα αρχίζουν να συνδέονται, η σειρά αποζημιώνει τους θεατές της.

3. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ CASTING

Στην πρώτη season, όταν τελικά συνειδητοποιείς ότι οι χαρακτήρες που βλέπουμε σε όλη τη σειρά είναι όλοι οι ίδιοι, απλώς η γηραιότερη ή νεότερη εκδοχή τους, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε πόσο μοιάζουν όλες οι διαφορετικές εκδοχές τους πραγματικά μεταξύ τους. Ανακαλύπτουμε γρήγορα στη δεύτερη season ότι έκαναν εξίσου εκπληκτική δουλειά, όπως στην πρώτη. Οι τρεις που πιστεύω ότι ξεχώρισαν ήταν ο νεαρός Νώε, ο ηλικιωμένος Ulrich, και ο ηλικιωμένος Magnus. Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες είχαν εντυπωσιακές ομοιότητες με τους νεότερους / γηραιότερους εαυτούς τους, κάνοντας την πλοκή να φαίνεται πολύ πιο πιστευτή. Όλες οι άλλες νέες εισαγωγές χαρακτήρων ήταν σχεδόν άψογες και είδαμε αρκετές από αυτές σε σύγκριση με την πρώτη season.

4. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΛΟΚΉ

Με τα πρώτα δέκα επεισόδια του Dark, είδαμε πολλά μεγάλα και απροσδόκητα plot twists: Ο άγνωστος που βοηθούσε τον Jonas, ήταν τελικά μια μεγαλύτερη ηλικιακά εκδοχή του ίδιου, ο Michael ήταν ουσιαστικά ο Mikkel (ο μπαμπάς του Jonas) κλπ. Αυτά που είδαμε στη δεύτερη σεζόν, έκαναν τα plot twists της πρώτης να μοιάζουν με παιδικό έργο. Μαζί με όλα αυτά τα σοκαριστικά plot twists και τις αλλαγές, βλέπουμε και μερικές από τις πιο απίστευτες εξιστορήσεις και υπέροχους διαλόγους. Το γεγονός ότι τελείωσε αυτή η σεζόν με την εκδοχή ενός άλλους σύμπαντος όπου η Μάρθα έσωσε τον Jonas, ήταν κάτι με 0,00% πιθανότητα σωστής μαντεψιάς. Όταν βλέπουμε για πρώτη φορά τον πυροβολισμό του Jonas, που γονατίζει πάνω από το νεκρό σώμα της Μάρθα και κάποιος να περπατάει από την πόρτα, νόμιζα ότι ήμασταν έτοιμοι να δούμε τη Hana (η μαμά του Jonas) τελικά να κάνει κάτι καλό για τη σωτηρία της ψυχής της. Αλλά όχι, είναι ακόμα στη δεκαετία του ’50 προφανώς ξεκινώντας μια νέα ζωή ή κάτι τέτοιο. Η πλοκή της 2ης season ήταν τρομερά εντυπωσιακή, οξύνοντας την αναμονή για το φινάλε της σειράς.

5. ΜΙΑ SEASON ΑΚΟΜΑ.

Νομίζω ότι το πιο τρελό πράγμα αυτής τη σεζόν μπορεί να είναι το γεγονός ότι προβλήθηκε στις 21/6/19. Αρχικά δεν το καταλαβαίνεις, αλλά αυτή είναι η επακριβής ημερομηνία της αυτοκτονίας του Mikkel, ή … δεν είναι ούτε αυτοκτονία, αφού ήταν ο Jonas που έπρεπε να πείσει τον πατέρα του να σκοτωθεί για να σωθεί ( το ταξίδι στο χρόνο?). Η τρίτη και τελευταία season θα πρέπει να συμπέσει με την ίδια ημερομηνία του επερχόμενου έτους ή την ημερομηνία της αποκάλυψης (27/6/20). Αυτό δεν έχει απαραίτητα νόημα, καθώς η ετοιμασία και τα γυρίσματα της τρίτης season θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο, αλλά προφανώς τα γυρίσματα άρχισαν περίπου τέσσερις εβδομάδες μετά από μια δημοσίευση που ανάρτησε ένας από τους συγγραφείς στις 30 Μαΐου. Ωστόσο, αν και η ημερομηνία επιστροφής είναι ακόμα άγνωστη,ίσως επιστρέψει στα μέσα του 2020,ή στα τέλη του 2020, ή ακόμα και κάποια στιγμή το 2021,το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κολλήσουμε σε κάποια οθόνη, όταν προβληθεί το φινάλε του Dark.

0 σχολιο
0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα