The Punisher: Review Season 1-2

από Frini
0 σχολιο 804 προβολές

Ακόμα μια επιτυχημένη σειρά της για μένα άψογης συνεργασίας Marvel -Netflix που όμως έφτασε να ακυρωθεί λόγο της νέας πλατφόρμας της Disney . Αυτή η συνεργασία έφερε κοντά μας αρκετές δυνατές σειρές με ένταση και απόλυτη δράση . Περιμένοντας λοιπόν κάποια ανακοίνωση της Disney για την μοίρα των νέων αυτών σειρών είπα να ξεκινήσω να τις δω και ας είναι κομμένες .

Θα πω την ιστορία του Punisher κάπως διαφορετικά όχι σαν review απόλυτα . Θα ξεκινήσω όπως ξεκινάνε όλα τα παραμύθια ……….

spoilers

Πρώτη σεζόν

Μια φορά και έναν καιρό ήταν 3 αχώριστοι φίλοι ο Frank ο Billy και Kurt. Έκαναν μαζί θητεία από αυτές που δεν ξεχνάς , από αυτές που όταν γυρίσεις δεν μπορείς να ξεχάσεις την μυρωδιά του αίματος και της ανθρώπινης σάρκας που ψήνεται στην φωτιά . Ο Frank γυρνώντας από τον πόλεμο έχασε εκτός από τον εαυτό που και την οικογένεια του από μια συμπλοκή με συμμορίες σε ένα πάρκο ή έτσι νόμιζε τουλάχιστον .

Η ιστορία του ξεκινά από εκεί ακριβώς που έμεινε στο Daredevil . Έχοντας αποδράσει και περιμένοντας την ευκαιρία να συνεχίσει την εκδίκηση του ,επιβιώνει απλά . Πιάνει δουλειά και μένει σε ένα άθλιο ξενοδοχείο . Έχει αλλάξει όνομα και ταυτότητα , έχει αφήσει μαλλιά και μούσια . Η μόνη του επαφή είναι αυτή με τον Kurt , τον αδερφό του όπως τον αποκαλεί .

Kurt-Billy

Ο Kurt έχει χάσει ένα πόδι στον πόλεμο και είναι απόλυτα πιστός και αφοσιωμένος στον Frank . Ο ίδιος κρατάει επαφή και στενή σχέση με τον Billy και δεν αποκαλύπτει ποτέ ότι ο Frank ζει . Μαζί συνεργάζονται και έχουν ένα κέντρο για άτομα που είναι κατεστραμμένα από τον πόλεμο , βοηθάνε αυτούς τους ανθρώπους να πατήσουν στα πόδια τους ξανά και να ξεχάσουν τον εφιάλτη του πολέμου . O Billy από την άλλη είναι πλέον επιτέλους δείχνει να έχει πραγματοποιήσει το όνειρο του και δεν είναι άλλο από το να αποκτήσει δύναμη . Λεφτά , γυναίκες , αμάξια και όσα ήθελε δικά του λόγο της επιτυχημένης επιχείρησης του . Ιδιωτική φρουρά , σαν ιδιωτικός στρατός . Δεν έχει ιδέα ότι ο φίλος του ζει και έτσι σε κάθε ευκαιρία τον πενθεί μαζί με τον Kurt .

O Frank προσπαθεί να σπρώξει τις μέρες και απλά να επιβιώνει , κρυμμένος από όλους και όλα . Κρατεί χαμηλό προφίλ και δεν δίνει ευκαιρία σε κανέναν να πλησιάσει . Ένα τηλεφώνημα που θα δεχτεί θα του αλλάξει την καθημερινότητα . Είναι ο Micro , θυμάστε το όνομα αυτό από το cd? Ναι ναι αυτό το όνομα ήταν άνθρωπος και ήταν χάκερ κατάσκοπος , ήταν ο λόγος που ξεκίνησαν όλα αυτά . Το cd που είχε στείλει στον Punisher και στην ειδική πράκτορα Dina Madani είναι ένα βίντεο δολοφονίας ενός Αφγανού αστυνομικού πίσω στον πόλεμο στο Αφγανιστάν . Βασανιστής σε αυτό το βίντεο ο ειδικός πράκτορας της CIA Rollins η αλλιώς orange , εκτελεστής κατ´εντολή ο Frank . Μια παράνομη δραστηριότητα εκεί στον πόλεμο που βοηθούσε στην διακίνηση ναρκωτικών υψηλόβαθμα στελέχη χωρίς όμως να έχουν γνώση οι απλοί στρατιώτες όπως ο Frank . Λόγο αυτού του βίντεο ξεκίνησε ένας πόλεμος όταν γύρισαν πίσω στην πατρίδα τους , ο Frank και η οικογένεια του βρέθηκαν στο επίκεντρο όπως και ο Micro . Νεκροί θεωρούνται και οι δυο για τις αρχές της Νέας Υόρκης . Το θέμα εδώ είναι ότι ο καθένας τους διάλεξε μια πλευρά και ο Billy στεκόταν στην λάθος πλευρά .

Micro -Frank

Ο Micro προσπαθεί να πείσει τον Frank ότι δεν πρέπει να τον σκοτώσει και ότι απλά πρέπει να τον συναντήσει να μιλήσουν γιατί το θέμα αφορά και τους δυο . Φυσικά ο Frank δεν πείθετε από αυτό και έτσι ζητάει την βοήθεια του καλού του φίλου Kert να στήσουν ενέδρα . Φτάνει στο σημείο να αιχμαλωτίζει τον Micro γρήγορα όμως καταλαβαίνει ότι βρίσκονται στην ίδια πλευρά . Έτσι κάνουν μια συνεργασία και στήνουν επιχείρηση εκδίκησης . Στα επεισόδια που ακολουθούν καταλήγουν σε διάφορες συμπλοκές προσπαθώντας να αποκαλύψουν την αλήθεια και να φτάσουν στο πραγματικό όνομα του Agent orange . Σε μια από τις συμπλοκές αναγνωρίζεται ο Frank από την Μadani αφού της σώζει την ζωή και λίγο αργότερα αφήνει αρκετά γαλόνια αίμα σε τόπο εγκλήματος και αμέσως ταυτοποιείται το DNA του . Πλέον γνωρίζουν αρκετοί πως δεν είναι νεκρός .

Ο Billy που πλέον συνεργάζεται στενά με τον πράκτορα orange στήνει ενέδρα θανάτου στον Frank , ευτυχώς ο Frank δεν πλησιάζει ποτέ να και παραμένει ανυποψίαστος .
Η Karen (daredevil ) από την άλλη σαν δημοσιογράφος πλέον και δουλεύοντας στην εφημερίδα πέφτει ξανά και ξανά στον δρόμο του Frank . Οι δυο τους έχουν μια πολύπλοκη σχέση αγάπης και σεβασμού . Θα φτάσουν αρκετές φορές πολύ κοντά σε φάση που πιστεύεις ότι θα κάνουν σχέση αν μπορείς να το πεις έτσι αλλά δεν θα γίνει . Ένα φιλί στο μάγουλο της Karen και αρκεί για να shipάρουμε αυτό το περίεργο ζευγάρι ……

Karen – Frank

Η ιστορία εξελίσσεται και ο Frank θα βρεθεί πολλές φορές στο σπίτι του Micro να βοηθήσει την οικογένεια του . Οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τίποτα . Η Karen θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός δολοφόνου και τρελού παιδιού που γεμίζει βόμβες την Νέα Υόρκη . Ο Billy βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο με την Karen τον βομβιστή και την πράκτορα Madani . Η Karen έχει πάει να πάρει συνέντευξη από έναν υποψήφιο γερουσιαστή που είναι και εκείνος στόχος του βομβιστή , ο Billy είναι εκεί να τον προστατεύσει και η πράκτορας Madani γιατί υποψιάζεται τον Billy ότι συνεργάζεται με λάθος ανθρώπους . Ο Frank φυσικά προστατεύει την αγαπημένη του Karen και η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά στις σκάλες όπου η Madani έχει σχεδόν συλλάβει τον Frank μέχρι την στιγμή που ο Billy πετάγεται και πυροβόλησε τον Frank . Εκεί αποκαλύπτονται σχεδόν όλα σε μια πολύ γρήγορη κουβέντα .

Micro’s family

Ο Frank σώζει την Karen και αυτή είναι η τελευταία φορά που την βλέπει . Η Madani ξεκάθαρα επιλέγει να συνταχθεί στο πλευρό του Frank και ο Billy τρέχει να σωθεί καταστρώνοντας σχέδια . Το κουβάρι έχει ξεπλεχτεί και τα χαρτιά μοιράστηκαν ,ο πόλεμος ξεκινάει . Μια καλά στημένη παγίδα φέρνει τον Micro τον Frank και τον orange με τον Billy στο σημείο που όλα ξεκίνησαν . Πίσω σε εκείνο το υπόγειο που κρυβόντουσαν και με τρελό οπλοστάσιο ο Frank είναι αιχμάλωτος των δυο κακοποιών ενώ ο Micro θεωρείτε νεκρός από αυτούς τους δυο όμως στην πραγματικότητα είναι πίσω στην οικογένεια του ασφαλής . Μετά από πολύ ξύλο αίμα και πολλά σπασμένα πλευρά ο Billy αποφασίζει να δώσει πλεονέκτημα στον Frank να σκοτώσει τον orange και αφού τελειώσει να σκοτώσει ο ίδιος τον Frank . Έτσι και γίνεται εν μέρη ο orange πέφτει νεκρός και ο Billy επιχειρεί να φάει τον πρώην φίλο του ως που μπουκάρουν ένας στρατός από πράκτορες και τρέπεται σε φυγή .

Οι δυο άντρες θα αναβάλουν την αναμέτρηση για την επόμενη μέρα και θα ξεκινήσουν και οι δυο από το σπίτι του φίλου τους Kurt . Ο Kurt τραυματίζεται σοβαρά και έτσι ο Frank αποφασίζει να παρασύρει τον Billy μακρυά του . Το ραντεβού θα δοθεί στο σημείο που πέθανε η οικογένεια του στο πάρκο . Γενικά στην σειρά αυτή οι φασαρίες και οι μάχες διαρκούν τρέλα πολύ και είναι εξαιρετικά έντονες . Όταν αυτή η μάχη θα τελειώσει ο Billy θα μείνει ζωντανός και καταστρωμένος γιατί αυτό θέλησε ο Frank να μην σκοτώσει απλά να τον καταστρέψει και η Madani σοβαρά τραυματισμένη στο κεφάλι από σφαίρα . Την επόμενη μέρα όλοι είναι στο νοσοκομείο και η πράκτορας κανονίζει νέα ταυτότητα και λευκό ποινικό για τον Frank δίνοντας του μια νέα ζωή ελεύθερος .Ο billy είναι Σε κώμα .

Δεύτερη σεζόν

Εδώ λοιπόν έχω ένσταση τρελή γιατί η δεύτερη σεζόν ξεκινά και ο Frank είναι μακρυά , βρίσκεται σε ένα μπαρ με μια γυναίκα που δείχνει να τον ενδιαφέρει η οποία έχει ένα γιο . Περνούν την νύχτα οι δυο τους μαζί και την επόμενη μέρα αποφασίζει να την ξανά δει . Έχει απαλλαγεί από το παρελθόν του και έχει εκδικηθεί όσους σκότωσαν την οικογένεια του . Έχει μια ευκαιρία να ξεκινήσει νέα ζωή μακρυά από όλα και ήρεμος και τι κάνει ? Μπλέκει σε καυγά που δεν τον αφορά . Σε ένα νέο πόλεμο και δημιουργεί νέες υποθέσεις . Αναλαμβάνει να σώσει μια κοπέλα που δεν γνωρίζει σκοτώνοντας αυτούς που έχουν έρθει να την σκοτώσουν . Χωρίς να ξέρει που μπλέκει η τον λόγο . Η συμπλοκή αυτή οδηγεί και σε άλλες συμπλοκές και στην σύλληψη τους από την αστυνομία . Τηλεφωνεί στην Madani αλλά εκείνη δεν τον βοηθά στην αρχή

Η Madani είναι πλέον άλλος άνθρωπος , έχει πάθει εμμονή με τον Billy ο οποίος έχει αμνησία και δεν ξέρει ποια είναι . Η ίδια δεν το πιστεύει και πηγαίνει συνεχώς να τον δει . Την μέρα που εκείνος αποφασίζει να το σκάσει έχοντας όντως αμνησία εκείνη θυμάται τον Frank και επιστρέφει να τον σώσει για να τον πάρει μαζί της πίσω στην Νέα Υόρκη . Γρήγορα εκείνος καταλαβαίνει ότι θέλει να σκοτώσει τον Frank και της το λέει κατάμουτρα ότι ο μόνος λόγος που ήρθες είναι γιατί με θέλεις γι’ αυτό και τίποτα άλλο. Ο Frank προσπαθεί να λύσει το μυστήριο με την κοπέλα την οποία έχει πάρει μαζί του και προστατεύει .

Και σε παίρνει το παράπονο και σκέφτεσαι και λες γιατί ? Μπορούσες να ξεκινήσεις μια νέα ζωή με νέο όνομα και να μην μπλέξεις κόσμο σε αυτόν τον βούρκο . Γιατί να θες να ξεκινήσεις πάλι τα ίδια …..η απάντηση έρχεται μα δοθεί από την μικρή καταζητούμενη κοπέλα που έσωσε ….. γιατί αυτό ήθελε , στην ουσία παρακαλούσε να συμβεί …ήθελε να ξαναμπλέξει σαν να ζει πια μόνο γι’ αυτό . Μπορεί να μην σκοτώνει αθώους αλλά σίγουρα το να σκοτώνει είναι το ναρκωτικό του . Αν όχι ο πιο σκοτεινός αντί ήρωας της Marvel και αυτό γιατί πάντα θα υπάρχει ο Deadpool τότε σίγουρα ο Punisher είναι ένας από τους πλέον σκοτεινούς .Το κουβάρι με την κοπέλα ξεπλέκει αργά και σταθερά ,ένα μαφιόζος πλούσιος την κυνηγάει να την σκοτώσει γτ στην κατοχή της έχει κάποια φωτογραφίες που πρέπει να καταστρέψει , του γιου του με κάποιον άντρα να φιλιούνται . Όσο αυτό ξεπλέκει το άλλο κουβάρι του Billy ξανά πλέκει . Frank και Kurt τον θέλουν νεκρό ενώ η Madani είναι ακριβώς στην μέση . Θέλει να τον σκοτώσουν αλλά και δεν θέλει , αλλάζει άποψη ανάλαφρα την μέρα . Ο ίδιος ο Billy βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της ψυχιάτρου του αφού το έχει σκάσει από το νοσοκομείο . Η γιατρός έτσι για τα πρακτικά του γιατρού εντελώς . Φετίχ της ο πόνος και ο Billy βρίσκεται να πιέζει κάθε ουλή στο σώμα της την ώρα της ερωτικής πράξης ,εκείνη ακριβώς μετά του εξηγεί πως όταν ζεις για καιρό με πόνο μετά σου λείπει και αργότερα τον συνδέεις με την απόλαυση ……..όπως έλεγα η γιατρός είναι του γιατρού …

Ο Kurt βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Billy ξαφνικά σε ένα γκαράζ και νιώθει απειλή γιατί ήδη έχει φάει μια σφαίρα την τελευταία φορά που βρέθηκε στον δρόμο του . Ο Billy όμως αυτή την φορά έχει πάει για κουβέντα απλή . Λίγο μετά ο Kurt ενημερώνει Madani και Frank πως γνωρίζει πως θα βρουν τον Billy …..από έναν ταλαίπωρο πρώην φαντάρο που πήγαινε στις συναντήσεις ψυχολογικής υποστήριξης . Η παγίδα στήνεται και το θέμα με τον μαφιόζο μπαίνει σε αναμονή . Ο τύπος τους αποκαλύπτει πως θα κλέψουν μια εταιρεία που μεταφέρει χρήματα και βρίσκονται ακριβώς εκεί την κατάλληλη στιγμή .

όλο αυτό το διάστημα ο Billy δεν είχε ιδέα τι έχει κάνει στους φίλους του και πάντα έβλεπε εφιάλτες τα βραδιά μια νεκροκεφαλή να κινείτε απειλητικά κατά πάνω του . Ο Frank τον περιμένει ακριβώς έξω στον δρόμο την στιγμή που ο Billy τελειώνει την ληστεία και απομακρύνεται από το κατάστημα ….. φωνάζει δυνατά το όνομα του στην μέση του δρόμου και αφαιρεί το μπουφάν που φοράει …..μέσα από το μπουφάν ξεπροβάλει η νεκροκεφαλή ….ο εφιάλτης του Billy . Τεράστια συμπλοκή ακολουθεί μέσα στη μέση του δρόμου και ο Billy τα χει χαμένα …. δεν έχει ιδέα γιατί ο φίλος του τον σημάδευε με ένα όπλο και φόραγε αυτή την νεκροκεφαλή. Διαφεύγουν όλοι τους τελικά λίγα λεπτά αργότερα και ο Billy βρίσκεται πίσω στην ας την πούμε γιατρό και πεσμένος στα γόνατα κλαίει σαν παιδί για την προδοσία που βίωσε .

Ο Frank φτάνει σε ένα σημείο που πλέον βρίσκει όλους απέναντι του να προσπαθούν να τον σταματήσουν λέγοντας του πως πλέον μοιάζει με αυτό που κυνηγάει τον Billy . Αναδρομές που βλέπουμε ο ίδιος ο Billy του λέει ακριβώς αυτό και ο Frank ξεφεύγει για λίγο βρίσκοντας ηρεμία δίπλα στον τάφο της γυναίκας του πίνοντας μπίρες . Το επόμενο πρωί καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εκείνος δεν άλλαξε ποτέ λόγο της καταστάσεις , λέει πως έτσι ήταν πάντα και η Μαρία η γυναίκα του το ήξερε πάντα αλλά τον αγαπούσε και έτσι ζητά από τους φίλους του αυτούς που του έχουν απομείνει να τον αφήσουν να είναι ο εαυτός του.

Καθώς η σεζόν φτάνει στο τέλος όλες οι ιστορίες κλείνουν η μια πίσω από την άλλη . Ανοιχτές είναι πλέον η υπόθεση της μικρής και των πληρωμένων δολοφόνων που τους κυνηγάν του Billy που προσπαθεί πλέον και εκείνος να εκδικηθεί και να ξεκαθαρίσει με Madani και αστυνομία . Στήνει ενέδρα στον Billy με την βοήθεια του Kurt και ο Billy στήνει την δίκη του ενέδρα σε εκείνους . Βάζει την ψυχίατρο να ανακαλύψει ένα τρόπο να γονατίσει τον Frank . Εκείνη φωνάζει την Madani και μαθαίνει όσα περισσότερα μπορεί για τον χαρακτήρα του Frank . Το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή και ο Frank βρίσκεται στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος και με την εντύπωση πως έχει σκοτώσει αθώες γυναίκες . Είναι κάτι που ο ίδιος δεν θα το άντεχε ποτέ και αυτό ακριβώς ήθελε να πετύχει ο Billy .

Στο νοσοκομείο τον επισκέπτονται όλοι σχεδόν η κοπέλα , η Madani και η Karen . Οι 3 γυναίκες τον βοηθούν να αποδράσει από το νοσοκομείο . Ξέρει πλέον πως δεν σκότωσε άθεες κοπέλες και πως ο Billy τις εκτέλεσε . Η Madani έχει καταλάβει τι έχει στήσει η γιατρός με τον Βilly και πηγαίνει να την βρει . Μάχη ξεκινάει ανάμεσα τους και η γιατρός καταλήγει στο πεζοδρόμιο μπροστά στα μάτια του Billy από τον 3 όροφο . Στο παράθυρο στέκεται η Madani και εκείνος ανεβαίνει να την σκοτώσει . Καταφέρνει να τον πυροβολήσει 3 φορές και εκείνος σηκώνεται αφού την αφήνει αναίσθητη στο πάτωμα . Ο Frank πιάνει τον εκτελεστή που τελικά δεν σκοτώνει και τον οδηγεί στα αφεντικά του . Σκοτώνει το ζευγάρι που έβαλαν τον John να σκοτώσει τον Frank. Και ελευθερώνει τους γιους του .

Ο Frank δέχεται ένα τηλεφώνημα από την Kurt και του λέει πως ο Billy ψυχορραγεί στο υπόγειο που κάνουν τις συναντήσεις με την ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης . Όταν ο Billy δει τον Frank θα ξεκινήσει να προσπαθήσει να απολογηθεί και λίγο πριν ξεστομίσει το συγνώμη θα φάει δυο ακόμα σφαίρες από τον Frank για να πεθάνει .

Όταν όλα τελειώσουν ο Frank δίνει λεφτά στην Emmy και την στέλνει να ζήσει την ζωή της , μακρυά από εκείνον και όλους τους μπελάδες που κουβαλάει . Εξομολογείται πως νοιάζεται για εκείνη και οι δυο τους αποχαιρετιούνται με μια μεγάλη αγκαλιά .


Γενικά η σειρά μου άρεσε παρά πολύ αν και κάποιες φορές ήθελα να κλείσω μάτια και αυτιά . Αν κάποιος έχει δει Daredevil και πίστεψε πως η σειρά έχει πολύ ξύλο μέσα τότε καλά θα κάνει να δει και Punisher . Επικές μάχες που δεν σταματούν ποτέ , πολλά όπλα , πολύ αίμα και περισσότερο σπλάτερ κάποιες φορές από όσο αντέχω.

Αν λοιπόν αντέχεις όλα αυτά η σειρά τότε θα σου αρέσει αν πάλι δεν μπορείς να τα δεις μην τολμήσεις να πατήσεις το play . Λάτρεψα τον χαρακτήρα του Punisher αν και πολύ σκληρός άνθρωπος .

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ