Reckoning – Review

από Frini
918 προβολές

Ένα αστυνομικό θρίλερ που δεν θα έλεγα ότι έχει ούτε την ανάλογη δράση αλλά και ενδιαφέρον. Σε μια μικρή πόλη ένας ορκισμένος αστυνομικός ( Mike ) ψάχνει να βρει τον Rrk killer (Russian river killer ) που έχει σκοτώσει 8 γυναίκες της περιοχής όλες νέες σε ηλικία και με τατουάζ . Ο δολοφόνος αυτός έχει δίκη του υπογραφή και αυτή είναι η αφαίρεση των τατουάζ με Νυστέρι ,όπως επίσης δεν αφήνει ίχνη ,για την αστυνομία είναι ένα φάντασμα .

spoilers

Ο αστυνομικός έχει τόσο πολύ μπει μέσα στην υπόθεση που σχεδόν έχει καταστρέψει την οικογένεια του στην προσπάθεια του να τον πιάσει . Κάθε φορά που ένα πτώμα εμφανίζεται στις όχθες του ποταμού εκείνος χτυπάει τατουάζ ίδιο με αυτό του θύματος , όπως εξηγεί είναι για να τιμήσει τις νεκρές γυναίκες και για υπενθύμιση στον εαυτό του ότι δεν πρέπει να σταματήσει .

Από την άλλη πλευρά έχουμε έναν καθηγητή του σχολείου της πόλης ( Leo) ,ιδιαίτερα συμπαθής στους μαθητές του και κάποιες φορές θα λέγαμε ότι ξεφεύγει από τα πρότυπα του κλασικού καθηγητή . Ο ίδιος έχει μια πολύ τρελή ιστορία πίσω . Βλέπει συνεχώς ένα όραμα σαν αναδρομή στο παρελθόν του που τον εξαντλεί , είναι μια γυναίκα η οποία στραγγαλίζεται μέχρι θανάτου και της αφαιρείτε το τατουάζ της με Νυστέρι . Είναι ασαφές στα πρώτα επεισόδια ποια είναι η γυναίκα και ποιος την σκοτώνει . Περνώντας τα επεισόδια όμως γίνεται ξεκάθαρο πως αυτή η γυναίκα είναι η μητέρα του και ο άντρας που την σκοτώνει είναι όλα πατέρας του γνωστός καρδιοχειρουργός της πόλης .

Για την μητέρα του όμως δεν υπήρξε ποτέ δικαίωση μιας και το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ . Παρέμενε αγνοουμένη για 26 χρόνια . Ο αστυνομικός αναλαμβάνει δράση μετά από 5 συνεχόμενα χρόνια αδράνειας του δολοφόνου όταν ένα νέο πτώμα εμφανίζεται ξανά στις όχθες του ποταμού . Εξ αρχής βλέπουν διάφορες στην υπογραφή του δολοφόνου όμως είναι τόσο πολύ πωρωμένος που αγνοεί όλα τα σημάδια και συνεχίζει την υπόθεση .

Λίγες μέρες αργότερα βρίσκεται ο αληθινός δολοφόνος της κοπέλας και καμία σχέση δεν είχε με τον Rrk . Ο αστυνομικός βγαίνει από την υπόθεση γιατί όλοι πιστεύουν πως πλέον δεν μπορεί να διαχωρίσει τον εαυτό του από την υπόθεση και τον επηρεάζει στο έπακρο .
Μαζί με την συνεργάτη του συνεχίζει να μαζεύει πληροφορίες και δεδομένα .

Όλες οι ενδείξεις του και το ένστικτο του τον φέρνουν στην πόρτα του πατέρα του καθηγητή . Με ένα ένταλμα και πολύ ψάξιμο βρίσκουν τα κόκαλα της μητέρας του Leo στην αυτή του σπιτιού κάτω από τσιμέντο . Ο Leo δείχνει ανήσυχος και καθόλου ευχαριστημένος για την τροπή αυτή . Φοβάται πως το δείγμα dna που πήραν του πατέρα του θα τους οδηγήσει σε μια τεράστια ανακάλυψη .

Και εδώ κάπου θα κλείσω την αφήγηση δεν θα περιγράψω το τελευταίο επεισόδιο για να μην κάνω σπόιλερ . Να πω μόνο πως δεν έχει ανακοινωθεί αν η σειρά κόπηκε ούτε αν θα βγει άλλη σεζόν . Αναφέρεται σαν mini serie που όμως δεν ξέρω τι τέλος ακριβώς είδα . Στην ουσία ήξερα τον δολοφόνο από τα πρώτα επεισόδια δεν θα πω ακριβώς ποιο επεισόδιο γιατί ίσως κάποιος να μην παρατηρήσει τα σημάδια αν και βγάζουν μάτι .

Δόθηκε ένα τέλος που δεν το κατάλαβα ποτέ και μια ιστορία που είχε τον δολοφόνο από την αρχή σχεδόν αλλά προσπαθούσαν να με μπερδέψουν μη επιτυχώς . Ανούσιες παράλληλες ιστορίες έτρεχαν με τις ζωές των κομπάρσων μόνο και μόνο για γεμίζουν το επεισόδιο και κάποιες φορές τα επεισόδια γινόντουσαν κουραστικά .

0 σχολιο
0
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα