Safe-Ασφαλείς – Review

από Shadow
0 σχολιο 1,674 προβολές

Μετά την επιτυχία του Michael C. Hall στο Dexter τον είδαμε και σε έναν διαφορετικό ρόλο, στην σειρά μυστηρίου του Netflix με τίτλο “Safe” που κατάφερε πρόσφατα και βρέθηκε για μία εβδομάδα στο Ελληνικό Τop 10. Πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι είδαμε στην Βρετανική σειρά.

Αρχικά το σενάριο ακολουθεί τον ιατρό Tom Delaney (Michael C. Hall) όπου μετά τον θάνατο της γυναίκας του μεγαλώνει μόνος του και όχι σαν ο καλύτερος πατέρας, τις κόρες του. Ξαφνικά μία μέρα αγνοείται η μεγαλύτερη κόρη του και ξεκινάει ένας μαραθώνιος από τον ίδιο για την εύρεσή της. Βέβαια στην προσπάθειά του αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τεράστιο μυστικό.

Μπορείτε να προσπεράσετε τα spoilers και στο τέλος του άρθρου να διαβάσετε την άποψή μας.

spoilers

Μετά από ένα πάρτυ στην γειτονιά με αλκοόλ και ναρκωτικά η μεγαλύτερη κόρη του Tom βρίσκεται εκεί με το αγόρι της τον Chris. Ξαφνικά το πάρτυ ξεφεύγει και η Sia που το είχε διοργανώσει χωρίς την άδεια των γονιών της βρίσκει στην πισίνα νεκρό τον Chris και χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν κρύβει το πτώμα και διώχνει τους παντες από το σπίτι. Αμέσως ειδοποιεί τους δικούς της που επιστρέφουν και προσπαθούν να ξεφορτωθούν το πτώμα καθώς δεν θέλουν να εμπλακεί η κόρη τους λόγω των ναρκωτικών.

Η Jenny είχε αποχωρήσει πιο πριν από το πάρτυ μη γνωρίζοντας την μοίρα του Chris και από εκείνο το σημείο χάθηκαν τα ίχνη της. Ο πατέρας της που γνωρίζει πως δεν ήταν δίπλα της όσο θα έπρεπε, κάνει τα πάντα για να την βρει σε σημείο μερικές φορές που είναι πιο μπροστά και από την ίδια την αστυνομία. Βέβαια είναι ένας επικίνδυνος δρόμος που παραλίγο να στοιχίσει την ζωή του φίλου του Pete που τον βοηθά.

Όσο προχωράει η ιστορία και η έρευνα και με αρκετά πολύ μικρά flashback που μας τα εξηγεί και στην πορεία, φαίνεται πως η Jenny ανακάλυψε κάτι πολύ σοβαρό για την μητέρα της αλλά και για κάποιους άλλους κατοίκους όταν ήταν νέοι. Δυστυχώς τα όσα ανακάλυψε τα είχε πει και στο αγόρι της τον Chris που σημαίνει πως ίσως δεν παραπάτησε και πνίγηκε στην πισίνα, αλλά κάποιος να τον σκότωσε για να μην αποκαλύψει τίποτα.

Όπως και στις περισσότερες σειρές τέτοιου είδους με περιστατικά σε μία μικρή κοινωνία, όλοι κρύβουν μυστικά που μέσω της έρευνας πάντα έρχονται στο φως. Έτσι και εδώ πολλά αποκαλύπτονται στην πορεία που αρκετά από αυτά είναι συνδεδεμένα και με την εξαφάνιση της Jenny. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα καθώς όσο προχωρά η έρευνα υπάρχει και άλλος θάνατος στην κοινότητα που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Τι ανακάλυψε άραγε η Jenny και ποιους αφορά και δεν θέλουν να αποκαλυφθεί το μυστικό; Θα βρεθεί ζωντανή ώστε να μάθουν τί έγινε ακριβώς; Φαίνεται πως ο Tom δεν γνώριζε τόσο καλά την γυναίκα του αλλά και όχι μόνο.

Η σειρά “Safe” καταφέρνει με πολύ καλό τρόπο να θες να δεις την συνέχεια σαν τρελός γι αυτό και την τελείωσα και εγώ σε μία μέρα. Η σειρά εκτός από μυστηρίου χαρακτηρίζεται και δραματική καθώς είναι πολύ έντονο αυτό το στοιχείο αλλά χωρίς υπερβολές. Ο Michael C. Hall αρκετά καλός στην υποκριτική του αν και το σενάριο ίσως να μην τον άφησε να δώσει αυτό το παραπάνω.

Ένα ακόμη θετικό είναι πως όσα γεγονότα μας παρουσιάζει για τους χαρακτήρες και όχι τόσο η βασική πλοκή, είναι πράγματα που όντως γίνονται χωρίς να υπερβάλει. Σε βάζει να σκεφτείς πως ο καθένας μπορεί να έχει κάνει λάθος πράξεις στο παρελθόν που δεν θα περίμενες ποτέ, όπως ο φίλος σου, ο γείτονάς σου ακόμη και η οικογένειά σου. Στο τέλος υπάρχει πολύ όμορφη ανατροπή αν και ίσως την λύση να μπορείς να την καταλάβεις αρκετά νωρίτερα.

Άποψή μας είναι πως το “Safe” είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή σειράς που αξίζει να ξοδέψετε τον χρόνο σας χωρίς να σημαίνει πως θα ξετρελαθείτε αλλά ούτε ότι θα σας απογοητεύσει. Θεωρείται μίνι σειρά και δεν υπάρχει 2η season.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ