Sense8: Γενικό Review (Χωρίς Spoilers)

από Chris
0 σχολιο 1.474 προβολές

Οχτώ άτομα άγνωστα μεταξύ τους με διαφορετικές ιδεολογίες και χαρακτήρες από διαφορετικές μεριές του πλανήτη ενώνονται τηλεπαθητικά στην τηλεοπτική σειρά που μας χάρισαν οι αδερφές Wachowski . Ο λόγος για το Sense8 μια σειρά του Netflix που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις τόσο για την πλοκή της και την απελευθερωμένη οπτική που προσφέρει σε διάφορα θέματα όπως η διαφορετική σεξουαλικότητα όσο και για το γεγονός ότι κόπηκε πρόωρα .

Μην ανησυχείτε η σειρά ολοκληρώθηκε επιτυχώς μετά την κατακραυγή του κοινού που οδήγησε το δίκτυο στην απόφαση να δώσει ένα σωστό τέλος με μια ταινία διάρκειας 2,5 ωρών .Το Sense8 αποτελείται από 2 Season (12 επεισόδια η 1η και 12 η 2η μαζί με την ταινια) και μας γνωρίζει 8 υπέροχους χαρακτήρες που γρήγορα θα συμπαθήσεις. Ο καθένας αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα ωστόσο ο κόσμος τους γρήγορα θα αλλάξει όταν ξαφνικά αρχίσουν να επικοινωνούν τηλεπαθητικά και να βιώνει ο ένας τα προβλήματα του άλλου. Ο συναισθηματικός τους σύνδεσμος είναι τόσο δυνατός που τους επιτρέπει να βρίσκονται στο ίδιο σημείο και να έρχονται σε επαφή (αρκετές φορές και σεξουαλική), ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό μέρος, κάτι που χρησιμοποιούν για να βγουν από τους μπελάδες που μπλέκουν καθώς συχνά ένας χαρακτήρας βοηθά τον άλλον με τις γνώσεις ή τις δεξιότητες του .

Φυσικά πέρα από τα προσωπικά τους προβλήματα και την προσαρμογή τους στην νέα αυτή πραγματικότητα έχουν να αντιμετωπίσουν και την BPO μια οργάνωση που έχει ως στόχο να μελετήσει αυτά τα άτομα προκειμένου να μάθουν πληροφορίες για το πώς μπορούν να επηρεάσουν την ανθρωπότητα. Ο κεντρικός κακός είναι ο Whisper ( Γητευτής) που κατέχει υψηλή θέση μέσα στην BPO αλλά και το “χάρισμα” των χαρακτήρων μας . Ο ίδιος δεν θα διστάσει να βασανίσει και να σκοτώσει αθώους προκειμένου να καταφέρει να κερδίσει τον στόχο του δηλαδή την εξάλειψη των ατόμων με αυτήν την ιδιαιτερότητα. Η σειρά σπάει τα πρότυπα και απλώνει με ίσο τρόπο και χρόνο την πλοκή ανάμεσα στους χαρακτήρες . Πίσω από τις κάμερες κρύβονται οι αδερφές Wachowski που από το Matrix έχουν αποδείξει πως ξέρουν πώς να χτίζουν ολόκληρους φανταστικούς κόσμους και να μας ταξιδεύουν.

Στην περίπτωση του Sense8 μπορεί να μην ζούμε σε έναν φανταστικό κόσμο αλλά τον δικό μας ωστόσο οι εναλλαγές σκηνών που εξελίσσονται σε διάφορες χώρες γίνονται με τόσο καλή χρήση του μοντάζ που θα σας ταξιδέψει και θα απογειώσει κάθε σκηνή δράσης αλλά και τις πιο συναισθηματικές σκηνές προσφέροντας τρομερή ανάπτυξη στους χαρακτήρες και τις σχέσεις τους καθώς από άγνωστοι γίνονται οικογένεια! Τα εφέ και τα πλάνα που θα δείτε κόστισαν στο Netflix περίπου 9εκ. το επεισόδιο και σύμφωνα με φήμες το υψηλό κόστος παραγωγής ήταν ο λόγος που η σειρά κόπηκε.

Μέσα από το δράμα και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται η σειρά καταφέρνει να κρατήσει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα με το σενάριο της, που ενώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αργό σε αρκετά σημεία μας δίνει μια πιο ολοκληρωμένη ματιά στους χαρακτήρες της που λόγο των διαφορετικών πιστεύω τους σε θρησκευτικό και πολιτικό βαθμό καθώς και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις περνάει εξαιρετικά μηνύματα για κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν την εποχή μας.Οι ερμηνείες των ηθοποιών σε βασικό και μη Cast είναι πολύ καλές κάτι που βοηθάει στο γρήγορο δέσιμο του θεατή μαζί τους και προσωπικά με έκανε να χαρώ στις χαρές τους και να λυπηθώ στις στεναχώριες τους. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα για χαλαρό Binge που θα σας καθηλώσει.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ