Σκηνές από τη ταινία “Star Wars: A New Hope” στη 1η season Μandalorian

από Catherine
0 σχολιο 262 προβολές

Σκεπτόμενοι/ες το Mandalorian το τελευταίο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η ιδέα πως έχει σκηνές ηλικίας 42 ετών!Ωστόσο ισχύει.Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος των οπτικών εφέ (VFX) της σειράς, Richard Bluff, δήλωσε ότι αρκετές σκηνές από τη πρώτη ταινία του Star Wars σύμπαντος επαναχρησιμοποιήθηκαν στη σειρά από την εταιρεία οπτικών εφέ  Industrial Light and Magic.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σχετικά με τη συμμετοχή του στο Mandalorian, ο Bluff αποκάλυψε πώς αξιοποιήθηκαν ορισμένες σκηνές από τη ταινία για τις ανάγκες της σειράς:

“Για παράδειγμα, υπάρχει μια σκηνή στο 5ο Επεισόδιο, όπου ο Mando βλέπει δυο Banthas από μακριά. Ήμουν ανένδοτος πως δεν πρέπει να δημιουργήσουμε από την αρχή Banthas για μόλις δύο σκηνές και πρότεινα να αξιοποιήσουμε το υπάρχον υλικό από τη ταινία A New Hope. Γνώριζα πώς θα μπορούσα να το αξιοποιήσω για γυριστούν μερικές σκηνές με Banthas.”

Η σκηνή από τη σειρά Mandalorian (Disney+)
“Well, there are two banthas down there, but I don’t see any— Wait a second, they’re sand people, alright. I can see one of them now.”
–Luke Skywalker, A New Hope

Αλλά αυτή δεν ήταν η μοναδική σκηνή που δανείστηκε η σειρά από την ταινία. Άλλο ένα τέτοιο δάνειο υπάρχει στη σκηνή που ο χαρακτήρας του Pedro Pascal, o Μandalorian, κατευθύνεται προς το πλανήτη Tattooine.

” Όταν ο Mando πετάει προς το Tatooine, βλέπουμε τη σκηνή του Ralph McQuarrie από την πρώτη ταινία. Επαναχρησιμοποιήσαμε μια άλλη σκηνή για τον Mos Eisley. Σε αυτή την περίπτωση, έστειλα έναν φωτογράφο στο ακριβές σημείο που ο George Lucas γύρισε τη σκηνή της ταινίας, ώστε να φωτογραφήσει κάποιες λεπτομέρειες σε υψηλή ανάλυση, ώστε να μπορέσουμε να τις αξιοποιήσουμε όσο και όπου χρειάζεται ».

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε συγκριτικά τις αλλαγές και τις ομοιότητες στο πλανήτη Tatooine στην κιν/κη και τηλεοπτική εκδοχή του:

Για την ιστορία της σειράς αυτές οι λεπτομέρειες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, καθώς αξιοποιήθηκε το πρωτότυπο υλικό, όχι μόνο φέρνοντας νοσταλγία στους θεατές, αλλά εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα στη σειρά.

Λέτε να δούμε και άλλα τέτοια δάνεια στη 2η season?

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα