Snowpiercer: Review 1ης σεζόν

από nikos vel
0 σχολιο 2,093 προβολές

Το Snowpiercer, η δυστοπική σειρά του TNT και του Netflix, για την οποία σας είχαμε μιλήσει, ολοκλήρωσε την 1η του σεζόν με το 9ο και 10ο επεισόδιο του. Η σειρά που είναι βασισμένη στο κόμικ Le Transperceneige και στην ομώνυμη ταινία του 2013, έχει ονόματα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους όπως η Jennifer Connelly και ο Daveed Diggs ενώ ο Sean Bean ετοιμάζεται να συμμετάσχει στη 2η σεζόν.

Ας αναλύσουμε λοιπόν τι είδαμε σε αυτήν την 1η σεζόν:

spoilers

Εφτά χρόνια μετά το πάγωμα της Γης, άνθρωποι όλων των κοινωνικών τάξεων επιβιβάστηκαν στο Snowpiercer, που κινείται αδιάκοπα, διότι αν σταματήσει, οι πάντες θα παγώσουν μέχρι θανάτου. Τα 1001 βαγόνια του τρένου του Mr. Wilford, του οποίου το όνομα αναφέρεται συνεχώς αλλά εκείνος δεν εμφανίζεται ποτέ, χωρίζονται σε τέσσερις κλάσεις: την Ουρά και την Γ’ κλάση, οι κάτοικοι των οποίων ζουν σε άθλιες συνθήκες και ιδιαίτερα αυτοί της Ουράς, και η ελίτ των Β’ και Α’ κλάσεων, που ζουν πλουσιοπάροχα.

Τα νήματα στο τρένο κινεί η Melanie Cavill (Jennifer Connelly), η οποία παρουσιάζεται στους επιβάτες ως η εκπρόσωπος του Wilford. Με την ψυχραιμία και τη δυναμικότητα της καταφέρνει να κρατάει ενωμένο το τρένο για εφτά χρόνια, χωρίς κανένας να μαθαίνει το μυστικό της, πως δηλαδή ο Wilford δεν βρίσκεται στο τρένο. Το μυστικό αυτό το κρατάει ακόμα και από την φίλη και “δεξί της χέρι” Ruth (Alison Wright). Μαζί με τον Javier και τον Bennett, τους δύο οδηγούς, ουσιαστικά “τρέχουν” το τρένο.

Από την άλλη, ο Andre Layton (Daveed Diggs) είναι ο “μπροστάρης” της Ουράς και μετά από μια δολοφονία στο τρένο και λόγω του ιστορικού του ως αστυνομικός, μετακινείται στις μπροστινές κλάσεις με σκοπό την επίλυση της. Αυτό που τον απασχολεί, όπως και όλη την Ουρά, είναι η επανάσταση με σκοπό την ύπαρξη ισότητας και καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Όταν εκείνος, βλέποντας πως λειτουργεί το αριστοκρατικό κομμάτι του τρένου, μαθαίνει το μυστικό της Melanie, γίνεται ο μεγάλος εχθρός της. Και κάπως έτσι ανάβουν οι σπίθες για την μεγάλη επανάσταση!

Η έκβαση της φέρνει αρκετούς νεκρούς και για τις δύο πλευρές, όμως σύντομα όλοι αντιλαμβάνονται πως ο πραγματικός εχθρός ή και σύμμαχος, ανάλογα πως το βλέπει κανείς, είναι εκεί έξω. Ο Mr. Wilford με το τρένο του έχει “κολλήσει” πάνω στο Snowpiercer και ετοιμάζεται να επιβιβαστεί! Όλα αυτά θα τα δούμε όμως στη 2η σεζόν.

Η επιβλητική παρουσία της Οσκαρικής με το A Beautiful Mind Connelly και η δυναμική ερμηνεία από τον Diggs βάζουν καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν ψηλά τον πήχη για τη σειρά. Όμως σε αρκετά σημεία του, το Snowpiercer “ξεφεύγει” από την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα ιστορία του για ορισμένες αδιάφορες υπό-πλοκές. Μπορεί αυτό να μην καθιστά τη σειρά βαρετή αλλά σίγουρα δεν την κάνει και εξαιρετική. Παράλληλα, προς το τέλος της σεζόν, προσωπικά ένιωσα πως ορισμένες πολύ σημαντικές σκηνές δεν είχαν αυτό το ειδικό βάρος και το σωστό χτίσιμο που χρειαζόταν. Τέλος, τα ειδικά εφέ, όσο τα είδαμε, δεν ενθουσίασαν.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ