Solar Opposites: Review 1ης season (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 513 προβολές

Η νέα animated σειρά του Hulu, Solar Opposites είναι η εξωγήινη sitcom εκδοχή του Rick & Morty. Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι με τον ίδιο τρόπο, η βία και η αιματοχυσία είναι πλούσιες και τα μετα-αστεία και η αφήγηση ακολουθούν το ίδιο ύφος. Αν αυτό το είδος animation σας αρέσει,τότε το Solar Opposites είναι σίγουρα μια σειρά που αξίζει να δείτε. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι γενικά των προτιμήσεων σας, έχει όντως αρκετά αξιόλογα επεισόδια, με το 7ο επεισόδιο να είναι μια υπέροχη αυτοτελής ιστορία. Η έγκριση για τη δεύτερη σεζόν ήδη έχει δοθεί , αφήνοντας πολύ υλικό για τα μελλοντικά επεισόδια. Το Solar Opposites είναι μια αξιόλογη animated φετινή σειρά.

Υπόθεση

Όπως πολλές καλές animation σειρές, χρειάζονται μερικά επεισόδια για να μπείτε στην υπόθεσή της. Πρωταγωνιστές είναι οι εξωγήινοι Terry και Korvo. Απελπισμένοι να διορθώσουν το διαστημόπλοιό τους και να αφήσουν το μίζερο και υπερπληθή πλανήτη μας, συνεργάζονται για να προσπαθήσουν να καταλάβουν, αν τους συμφέρει να παραμείνουν στη Γη και να μάθουν τους περίεργους τρόπους μας ή να διορθώσουν το διαστημόπλοιό τους και να επιστρέψουν στον πλανήτη τους. Τα περισσότερα από τα επεισόδια περιστρέφονται γύρω από αυτό το ντουέτο στο ίδιο κωμικό στυλ με τη σειρά Rick & Morty, έχοντας αυτοτελή επεισόδια που συνδέονται χαλαρά με τη γενική πλοκή.

Terry & Korvo

Η αφηγηματική τεχνική της σειράς έχει δύο μορφές. Στη πρώτη βλέπουμε τα εξωγήινα παιδιά Jesse και Yummyulack να συλλέγουν και να συρρικνώνουν μια σειρά διαφορετικών ανθρώπων, κρατώντας τους ως κατοικίδια ζώα, τοποθετώντας τους μέσα σε ένα γυάλινο τοίχο στο δωμάτιό τους. Αυτή η συνήθεια των παιδιών έχει τη δική της ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς οι κάτοικοι του «Τείχους» προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτόν τον νέο, ζοφερό κόσμο στον οποίο βρίσκονται. Η δεύτερη είναι ο Pupa, ο οποίος συνδέει και τα δύο ζευγάρια εξωγήινων (ενήλικων-ανήλικων) κατά τη διάρκεια των περιπέτειών τους.

Yummyulack & Jesse

Η σειρά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αιματοχυσία, τη βία και τον “σοκαριστικό” διάλογο μεταξύ διάφορων χαρακτήρων. Η σειρά έχει αρκετή βωμολοχία σε μεγάλο μέρος της. Ενώ αυτό μερικές φορές λειτουργεί αρκετά καλά,ουσιαστικά χρησιμοποιείται όχι για την αφηγηματική συνοχή, αλλά για να σοκάρει.

Δομή επεισοδίων (Πιθανά spoilers για το περιεχόμενο κάποιων επεισοδίων)

Χρειάζεται λίγο χρόνο για να μπείτε στο νόημά του Solar Opposites. Σίγουρα χρειάζεται κάποια υπομονή για να φτάσετε στο καλό μέρος του. Τα 2 πρώτα επεισόδια είναι λίγο απλοϊκά και τα αστεία τους δεν είναι πάντα επιτυχημένα. Όμως, μόλις στο 3ο επεισόδιο η ιστορία αρχίζει πραγματικά να βελτιώνεται, αφήνοντας τα καλύτερα για τα τελευταία επεισόδια. Τότε μοιάζει αρκετά με το Rick & Morty. Δεδομένου ότι το προτελευταίο επεισόδιο διαδραματίζεται αποκλειστικά στο “Τείχος” και το φινάλε έχει και ένα ταξίδι στο χρόνο, η 1η σεζόν της σειράς κλείνει επικά.

Tελική Ετυμηγορία

Η σειρά διαφέρει και ξεχωρίζει αρκετά από τη σειρά Rick & Morty (συνδημιουργός ο Justin Roiland) ενώ τα χαρακτηριστικά της την καθιστούν τόσο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη.Φυσικά, δεν είναι τέλεια, αλλά είναι μια πολύ απολαυστική σειρά. Ωστόσο, με μια δεύτερη σεζόν στον ορίζοντα είναι μελλοντικά πολλά υποσχόμενη.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ