Surviving Death – Η Ζωή Μετά το Θάνατο – Review

από Shadow
0 σχολιο 314 προβολές

Ένα νέο ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Netflix πριν λίγες ημέρες, με σκοπό να ερευνήσει αν τελικά υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο. Μεγάλο ερώτημα που “βασανίζει” την ανθρωπότητα από την αρχή της ύπαρξής της.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει με αυτό που περίμενα αλλά και αυτό που ήθελα και πιο συγκεκριμένα με την εμπειρία μιας γυναίκας που ήταν νεκρή για κάποια δευτερόλεπτα και περιγράφει τι είδε πριν την επαναφέρουν στην ζωή. Οι αναφορές της δεν διαφέρουν πολύ από όσα έχουμε ακούσει λίγο πολύ όλοι σχετικά με ένα τούνελ με πολύ δυνατό φως στην έξοδό του αλλά και την συνάντηση με αγαπημένα πρόσωπα. Αυτό που αξίζει σε αυτή την περίπτωση είναι πως η φιγούρα που συνάντησε της ανέφερε ένα γεγονός σχετικά με τα παιδιά της που έγινε και πραγματικότητα

Στην πορεία το ντοκιμαντέρ κάπου με “έχασε” καθώς χαραμίζει κατά την άποψή μου δύο επεισόδια σε μέντιουμ και πως αυτά καταφέρνουν να επικοινωνούν με πνεύματα αλλά και να δίνουν το σώμα τους σε αυτά. Όλα διαδραματίζονται σε ένα καταφύγιο μέντιουμ όπως το ονομάζουν στην Ολλανδία.

Αρκετός κόσμος που θα ήθελε να νιώσει μία εμπειρία με κάποιον αγαπημένο του που είχε χάσει πλήρωνε για να παρακολουθήσει τις συνεδρίες. Αποκορύφωμα όλου του καταφύγιου ήταν οι σεάνς όπου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με την βοήθεια του μέντιουμ καλούσαν και εμφανίζονταν κάποια πνεύματα από συγγενείς των παρευρισκόμενων. Το μόνο που ίσως να είδα πιο ενδιαφέρον σχετικά με τα μέντιουμ. ήταν κάποιες περιπτώσεις που όντως έλεγαν σε ανθρώπους πληροφορίες των εκλιπόντων που δεν θα μπορούσαν με τίποτα να γνωρίζουν.

Αφήνοντας τα μέντιουμ το ντοκιμαντέρ συνεχίζει με περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν μεταθανάτιες εμπειρίες αλλά βλέποντας κάποια αγαπημένα τους πρόσωπα και όχι να έχουν βιώσει κάτι οι ίδιοι. Αναφέρουν κυρίως μηνύματα από αγαπημένους τους που έχουν πεθάνει είτε αυτό είναι με το να δούνε το πνεύμα τους, ή να τρεμοπαίζουν τα φώτα σπίτι ή να τους στέλνουν κάποια ζωάκια που όσο ζούσαν κάτι σήμαιναν για αυτούς. Και στις περιπτώσεις αυτές ίσως πολλά ήταν συμπτώσεις και άλλα ίσως όχι.

Το τελευταία σκέλος του ντοκιμαντέρ ασχολείται με την μετενσάρκωση που ίσως να βρήκα και το πιο ενδιαφέρον τελικά. Επικεντρώνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών που ανέφεραν πως κάποτε ήταν κάποιοι άλλοι δίνοντας μάλιστα και ονοματεπώνυμα. Με την βοήθεια ενός ειδικού που μελετά την μετενσάρκωση οι γονείς ψάχνουν στοιχεία για τα άτομα αυτά και διασταυρώνουν όσα στοιχεία αποκαλύπτουν τα παιδιά. Πράγματα και στις δύο περιπτώσεις όσες λεπτομέρειες αποκαλύπτουν είναι σωστές και δεν θα μπορούσε να τις γνωρίζει κανείς εκτός των ανθρώπων που είχαν πεθάνει. Μάλιστα στην μία περίπτωση ο θάνατος τους ενός προσώπου είχε γίνει και πολλά χρόνια πριν.

Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα με άλλη διάθεση να δω το ντοκιμαντέρ και στην πορεία με κούρασε. Η τόση αφοσίωση και ο τηλεοπτικός χρόνος στα μέντιουμ με ξένισε και με έκανε να χάσω το ενδιαφέρον μου αρκετά καθώς σαν περιεχόμενο περίμενα κάτι άλλο από το ντοκιμαντέρ. Όταν μάλιστα έβλεπα πως αρκετός κόσμος πλήρωνε για τα συνέδρια αυτά νομίζω κάπου το λες και εκμετάλλευση του πόνου τους.

Όπως προανέφερα το μόνο που άξιζε στο ντοκιμαντέρ ήταν το κομμάτι με τις ενσαρκώσεις καθώς όντως ήταν πολλά εκείνα που σε έκαναν να πιστέψεις ότι δεν μπορεί να είναι λάθος όλο αυτό. Σε γενικές γραμμές και εγώ είμαι άνθρωπος που πιστεύω πως μετά τον θάνατο ίσως να υπάρχει κάτι, θέλετε να είναι παράδεισος, θέλετε να είναι κάτι άλλο, δεν ξέρω, αλλά όσους είχαν πεθάνει για λίγο και είχαν μία τέτοια εμπειρία που μπορεί να είδαν κάτι, δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω.

Όλα τα υπόλοιπα όμως που είδα στο ντοκιμαντέρ νομίζω πως τελικά αρκετός κόσμος τα πιστεύει γιατί μέσα στην θλίψη τους θέλει να είναι αληθινά και αντί να βλέπει την πραγματικότητα, προσπαθεί να τα συνδέσει με όσα θέλει. Δεν τους αδικώ βέβαια καθώς ο χαμός ενός αγαπημένου είναι μεγάλος πόνος που αρκετοί δύσκολα ξεπερνούν.

Κλείνοντας αν θέλετε να το δείτε δεν θα χάσετε και την ώρα σας που λέμε, αλλά μην περιμένετε και κάτι πολύ δυνατό.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.


guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα