Τέσσερις θεωρίες από τη πρεμιέρα των Watchmen!

από Catherine
136 προβολές

Το άρθρο περιέχει SPOILERS για την πρεμιέρα της σειράς, οπότε συνέχισε μόνο αν έχεις δει το επεισόδιο (ή δε σε ενοχλούν τα spoilers..)

spoilers


Πολλά υποσχόμενη. Αυτή είναι μια κριτική 2 λέξων για την πρόσφατη δραματική σειρά του HBO, Watchmen. Η πρεμιέρα της σειράς στις 20 Οκτωβρίου έθεσε νέο ρεκόρ τηλεθέασης για το δίκτυο HBO, το οποίο ρεκόρ προβολής πρεμιέρας το διατηρούσε το Westworld μέχρι πρότινος. Το πρώτο επεισόδιο έκλεισε μ’ ένα cliffhanger, εξασφαλίζοντας ότι οι τηλεθεατές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και τα επόμενα επεισόδια.

Σε αντίθεση με το Game of Thrones, οι Watchmen του HBO δεν είναι επακριβής προσαρμογή του πρωτότυπου έντυπου έργου. Αντίθετα, διαδραματίζονται στο ίδιο σύμπαν με το κόμικ -σ’ ένα σύμπαν στο οποίο συνέβησαν όλα τα γεγονότα του κόμικ, και τώρα βλέπουμε τα επακόλουθα.

Γνωρίζουμε νέους χαρακτήρες (και μερικά γνωστά πρόσωπα). Και ήδη εμφανίστηκε και προβληματίζει η δεοντολογία “να αναρωτιέσαι για τα πάντα” του αρχικού κόμικ . Ένας χαρακτήρας, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι ο συμπαθής κύριος πρωταγωνιστής, είναι νεκρός. Ένας άλλος, ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν αβοήθητος γέρος, προφανώς τον σκότωσε. Αυτές οι ανατροπές και μια σειρά μικρότερων μυστηρίων, αποτελούν τροφή για εξονυχιστική μελέτη στις κοινότητες fans στο Reddit και τα κοινωνικά δίκτυα.

Εδώ είναι 4 θεωρίες για το πρώτο επεισόδιο του Watchmen, “It’s Summer and We’re Running Out of Ice.”

1.Hooded Justice.

Είναι εφικτό να παρακολουθήσετε τους Watchmen, ανεξάρτητα από το αν έχετε διαβάσει το αντίστοιχο κόμικ ή όχι. Αλλά αν και δεν είναι απαραίτητο, βοηθάει να έχουμε ένα μικρό πλαίσιο. Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί έχουν μια θεωρία ότι ο γέρος είναι ο Hooded Justice, ο αρχικός, μασκοφόρος υπερήρωας του οποίου η ταυτότητα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ οριστικά στα κόμιξ. Υπάρχουν μερικές οπτικές ενδείξεις, η πιο προφανής είναι ότι ο Hooded Justice φορούσε μια θηλιά γύρω από το λαιμό τoy και ο σερίφης σκοτώθηκε με τον ίδιο τρόπο. To παρασκήνιο της υπόθεσης (φημολογείται ότι ήταν νεκρός) είναι μια άλλη νέα ερώτηση.

Αυτό θα δημιουργούσε επίσης μια origin ιστορία για το μέλος της ομάδας Minutemen. Επειδή οι Watchmen είναι μια απεικόνιση για superhero αφηγήσεις (ενώ ακόμα η ίδια αποτελεί μια ιστορία υπερηρώων), οι ρατσιστικές αναταραχές στη Τulsa, θα μπορούσαν να είναι η ιστορία προέλευσης του Hooded Justice. Οι υπερήρωες συνήθως γεννιούνται από κάποια τραγωδία. στην περίπτωση του Batman, έχασε και τους δύο γονείς του και στην περίπτωση του Spider-Man, οι γονείς του δεν ήταν καν στο προσκήνιο, όταν άρχισε η ιστορία του. Οι ταραχές στη Tulsa φαίνονται σαν το είδος της τραυματικής εμπειρίας, που θα οδηγούσαν ένα άτομο να φορέσει μια θηλιά γύρω από το λαιμό του – ένα σύμβολο των ταπεινώσεων που υπέστησαν οι συντοπίτες του – όπως ο ίδιος καταπολεμώντας το έγκλημα.

2. Ένας διεφθαρμένος Σερίφης?

Ο Σερίφης Judd Crawford παρουσιάζεται ως ένας καλός άνθρωπος στη πρεμιέρα της σειράς. Παρηγορεί τη σύζυγο ενός αστυνομικού, ο οποίος πυροβολήθηκε εν ώρα καθήκοντος. Έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την Angela, η οποία επίσης παρουσιάζεται ως κάποια ηρωίδα που πρέπει να υποστηρίξουμε (αν και έκανε βασανιστήρια στο μάρτυρα, έτσι η άποψή μας για αυτήν μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της σεζόν). Αλλά επειδή πρόκειται για τους Watchmen, θα μάθουμε πολλά περισσότερα για τον Judd Crawford και πιθανότατα δεν πρόκειται να είναι αρκετά ωραία πράγματα.

Παίρνουμε μερικές αφηγηματικές ενδείξεις ότι ο σερίφης μπορεί να μην είναι έννομος και τίμιος. Φαίνεται διστακτικός στην ανάκριση του μέλος του 7ου Kavalry ,που συλλαμβάνει η Angela και αργότερα, όταν κάποια μέλη του Kavalry διαφεύγουν με το αεροπλάνο τους, ο Crawford διακινδυνεύει τη ζωή τη δική του και της ομάδας του για να τους πυροβολήσει εν πτήσει. Ένας από τους λόγους για τους οποίους ίσως είχε την έντονη επιθυμία να τους σκοτώσει είναι ότι, ίσως, είχε κάτι να κρύψει (είναι κρυφός κατάσκοπος του Kavalry?) και ανησύχησε ότι θα το μαρτυρήσουν.

Υπάρχουν επίσης αποδείξεις στις αναφορές του μιούζικαλ “Οκλαχόμα”, το οποίο είναι γεωγραφικά κατάλληλο για το σκηνικό της σειράς, αλλά επίσης προειδοποιεί ότι ο Σερίφης ίσως δεν είναι ο συμπαθητικός τύπος που φαίνεται να είναι. Ο κακός στο μιούζικαλ Οκλαχόμα, που ονομάζεται επίσης Jud, σχηματίζει ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον εαυτό του, τον Curly (τον ήρωα του έργου) και τη Laury. Ο Jud πεθαίνει στο τέλος του έργου, πέφτοντας ο ίδιος στο μαχαίρι του και όχι λόγω μαχαιρώματος από τρίτο άτομο, γεγονός που υποδηλώνει περαιτέρω ότι ο θάνατος του Crawford δια απαγχονισμού, δεν είναι αυτό που φαίνεται.

3.Απουσία σημείων στίξης.

Ο ηλικιωμένος στο αμαξίδιο είναι σχεδόν σίγουρα το νεαρό αγόρι που ξέφυγε από τις ρατσιστικές διαδηλώσεις στην Tulsa, που ανοίγουν τo επεισόδιο.Ηλικιακά ταιριάζει, είναι αρκετά μεγάλος (οι ταραχές έλαβαν χώρα το 1921), και το σημείωμα στην αγκαλιά του, το οποίο αναφέρει “Watch Over This Boy”, το επισφραγίζει.

Αρχικά φαίνεται να είναι ένα αίτημα από τον πατέρα του αγοριού, ο οποίος έγραψε το σημείωμα, για όποιον κατέληξε να φροντίσει το γιο του. Αλλά ορισμένοι, υποστηρίζουν ότι το σημείωμα θα πρέπει να διαβάσει πραγματικά ως “Watch Over This, Boy.” Έτσι, είναι ένα αίτημα του γιου να φροντίσει το συγκεκριμένο χαρτί, το οποίο μπορεί να έχει κάποια σημασία, την οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα.

4. Περίεργο υπηρετικό προσωπικό.

Παρόλο που η σειρά διατηρεί μια μυστικοπάθεια σχετικά με τους προβαλλόμενους χαρακτήρες, ο Jeremy Irons παίζει σίγουρα έναν γηραιότερο Adrian Veidt / Ozymandias, ο οποίος είναι ο χαρακτήρας -μεγαλύτερος ανταγωνιστής που επιστρέφει από το κόμικ. Όταν τον συναντάμε για πρώτη φορά, ζει σε ένα παρακμιακό κάστρο, έχοντας φανταστεί τον θάνατό του (βλέπουμε έναν τίτλο εφημερίδας νωρίτερα στο επεισόδιο που λέει ότι είναι νεκρός.) Επιπλέον, το HBO δημοσίευσε τη νεκρολογία του Veidt στην ιστοσελίδα του, η οποία δίνει συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο,το οποίο επανεμφανίζεται μετά τα γεγονότα των κόμιξ.

Οι οικιακοί βοηθοί του, με τους οποίους συμβιώνει, είναι ιδιαίτερα περίεργοι. Η υπηρέτρια κάνει μασάζ στους γυμνούς μηρούς του χωρίς εμφανή αντίδραση. Και οι δύο μιλούν με μια ουδέτερη έκφραση. Ο μπάτλερ μπερδεύει ένα πέταλο με το μαχαίρι. Ίσως να είναι κάποιου είδους ρομπότ . Ο Veidt είχε μια ευρέως διαδεδομένη φήμη ως φουτουριστής. Ή ίσως, οι υπηρέτες είναι ατελείς κλώνοι προηγούμενων, νεκρών ανθρώπων. Πάντως η νεκρολογία του σημειώνει το ενδιαφέρον του και τις επενδύσεις του στη κλωνοποίηση κατοικίδιων ζώων.

Μένουμε συντονισμένοι για να δούμε τι τελικά ισχύει ή όχι….

0 σχολιο
0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα