The Business of Drugs- Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 238 προβολές

Ο “Πόλεμος” εναντίον των Ναρκωτικών μαίνεται ακόμα. Πρόκειται για μια μάχη που για να κερδηθεί, απαιτείται αντιμετώπιση της προβλήματος από τη ρίζα του. Καθώς πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως μαστίζονται από την κοινωνική ανισότητα και το αυξανόμενο οικονομικό χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, η απασχόληση σε επιχειρήσεις ναρκωτικών φαντάζει οικονομικά ελκυστική. Καθώς αρχίζουμε να βλέπουμε τη νομιμοποίηση ναρκωτικών, όπως η κάνναβη, το The Business of Drugs (Ναρκωτικά: Μια Σκοτεινή Αγορά) είναι ένα ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων που εξετάζει την παραγωγή, τη διανομή και τον οικονομικό αντίκτυπο του εμπορίου ναρκωτικών.

Εντυπώσεις

Από την κολομβιανή κοκαΐνη έως τους απασχολούμενους στη διακίνηση ηρωίνης στην Κένυα, υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια να συμπεριληφθούν όλοι όσοι βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε εμπορίου. Δυστυχώς, αυτή η προσπάθεια δεν διευρύνεται και έτσι η σειρά παραμένει προσανατολισμένη κυρίως για τις Η.Π.Α.

Το ντοκιμαντέρ σίγουρα δεν ξεκινά πολύ καλά, συγκρίνοντας το Πόλεμο εναντίον των Ναρκωτικών με αυτό της τρομοκρατίας προτού αναφέρει μια άλλη αμφισβητήσιμη σύγκριση με τις τιμές βιντεοπαιχνιδιών και τις τιμές της κοκαΐνης! Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αναλογία είναι τελείως στρεβλή, δεδομένου ότι τα βιντεοπαιχνίδια περιλαμβάνουν τώρα DLC, μικρο-συναλλαγές, μηχανές τυχερών παιχνιδιών και πολλά άλλα που συνθέτουν μια από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες στον κόσμο.

Η Αmaryllis Fox

Τελικά η σειρά καταλήγει σε έναν πιο σταθερό ρυθμό με την αφήγηση της πρώην αναλύτριας της CIA, Amaryllis Fox. Κάθε επεισόδιο ασχολείται μ’ ένα διαφορετικό ναρκωτικό. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των επεισοδίων, το The Business Of Drugs περιλαμβάνει έναν συνδυασμό συνεντεύξεων με ειδικούς επιστήμονες και εργαζόμενους στις πρώτες γραμμές, στη διακίνηση ή στη παραγωγή ναρκωτικών. Η σειρά έτσι αποκτά λίγο περισσότερο βάθος και αντίληψη των συμβάντων. Σε ορισμένα επεισόδια υπάρχει αναδρομή στο παρελθόν, όπου βλέπουμε την ιστορία κερδοφορίας του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Παρουσιάζονται επίσης πολλές εκθέσεις, χάρτες και διαγράμματα, αλλά όλα αυτά παρουσιάζονται με δολάρια ΗΠΑ και πώς η συγκεκριμένη χώρα αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα και όχι μεμονωμένες χώρες παγκοσμίως. Για παράδειγμα, ακόμα και το επεισόδιο της κάνναβης δεν επεκτείνεται πέρα ​​από το Los Angeles και δεν εξετάζει τις περιπτώσεις της Τζαμάικα και της Ολλανδίας, όπου η νομιμοποίηση υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια.

Τελική Ετυμηγορία

Εάν σας ενδιαφέρει η εμπορία των ναρκωτικών επί αμερικανικού εδάφους , το Business On Drugs ίσως να αξίζει της προσοχής σας. Υπάρχει πολιτικά φορτισμένα υλικό εδώ, το οποίο είναι επίκαιρο. Τα συνεχή διαγράμματα και οι συγκρίσεις με τις βιομηχανίες στις Η.Π.Α σίγουρα βοηθούν να κατανοήσουμε τι συμβαίνει. Ενώ υπάρχουν μερικά θετικά στοιχεία του,το The Business Of Drugs υστερεί σε σύγκριση με άλλες συναφείς σειρές.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ