The Circle: Review Season 1-2-3

από Frini
0 σχολιο 220 προβολές

Τώρα όταν βλέπεις ριάλιτι ονόματι circle δεν ξέρεις τι να σκεφτείς … φανταζόμουν ότι θα κάνουν κάτι σαν κύκλο παίχτες και ίσως κάνανε κάποιους διαγωνισμούς μεταξύ τους . Διαβάζοντας την περιγραφή βέβαια μετά μου φάνηκε για να πω την αλήθεια κάπως βαρετό .

Τελικά αποφάσισα να κάτσω να το δω . . . Η αρχή ήταν περίεργη και κάπως βαρετή όντως . Είναι παίχτες όπου μένουν κλεισμένοι σε διαμέρισμα και έχουν οθόνες μπροστά τους μικρές και μεγάλες (τηλεοράσεις )και όλοι συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο που ονομάζεται circle . Εκεί κάνουν ένα προφίλ είτε αληθινό είτε ψεύτικο βάζοντας φωτογραφίες και κάποιες πληροφορίες στο προφίλ τους . Το chat ανοίγει κάποια λεπτά μέσα στην μέρα και οι παίχτες εκεί όλοι μαζί χωρίς καμία προσωπική επαφή ή βιντεοκλήση ή φωνητικά μηνύματα , απλά καλά και αγαπημένα text messages έρχονται σε επαφή .Φυσικά έχουν προσωπικά emoji και χρησιμοποιούν πολλά #.

spoilers

Μέσα από αυτη την εντελώς απρόσωπη επαφή των λίγων λεπτών αλλά και από κάποια παιχνίδια που γίνονται πάντα online έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν κάπως καλύτερα . Φυσικά όταν το Chat στο circle κλείσει Οι παίκτες μπορούν να επικοινωνούν και από μικρές ομαδικές που φτιάχνουν μεταξύ τους. Εκεί αναπτύσσουν στρατηγικές ,γνωριμίες, προσωπικές σχέσεις, εχθρικές σχέσεις και γενικά ό,τι είδους σχέσεις μπορείτε να φανταστείτε. Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι παίκτες ανά δύο μέρες να ψηφίζουν το πιο δημοφιλή παίχτη μεταξύ τους και έτσι δημιουργούν τους δυο Influencers. Οι δυο τους λίγο μετά την ψηφοφορία θα πάνε στο στέκι που στην ουσία είναι δύο δωμάτια αντικριστά και μέσα από μία οθόνη θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν έναν παίκτη ,αυτόν που κατά την άποψή τους είναι είτε λιγότερο δημοφιλής είτε δεν έχει έρθει πολύ κοντά μαζί τους ή σε κάποιες περιπτώσεις όταν οι παίκτες είναι πιο ειλικρινείς εκείνον που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πως πάντα ξεκινούν, δηλαδή με το μυαλό τους πλήρως αφοσιωμένο στην νίκη γιατί το έπαθλο είναι και 100.000 €, όμως στην πορεία κάποιοι αν όχι όλοι δημιουργούν πραγματικές σχέσεις και ας μην έχουν δει ποτέ προσωπικά το συμπαίκτη τους. Έτσι λοιπόν εκεί που όλα είναι ένα παιχνίδι και χρήματα βλέπεις αληθινές συμμαχίες να δημιουργούνται από τους ίδιους τους παίχτες και στις περισσότερες φορές είναι πραγματικές , έχουν πάντα την αγωνία αν ο συμπαίκτης που μιλούν και έχουν δεθεί μαζί του είναι αληθινό προφίλ ή ψεύτικο προφίλ.

Οι παίκτες όταν αποχωρούν έχουν μόνο μία ευκαιρία να συναντήσουν κάποιον από κοντά. Τους απαγορεύεται όμως να αποκαλύψουν στους υπόλοιπους παίκτες αν ο παίκτης που επισκέφτηκαν είναι αληθινό προφίλ ή ψεύτικο προφίλ και θα μου πείτε πως; Μπορούν επίσης να αφήσουν ένα βίντεο το οποίο όταν αποχωρήσουν θα παίξει στο κοινό chat και θα λένε δύο τρια πράγματα που θέλουν στους συμπαίκτες τους, αυτό μπορεί να είναι συμβουλές, μπορεί να είναι hate, η και κάποιες γενικές πληροφορίες χωρίς όμως ποτέ να είναι συγκεκριμένες πληροφορίες που δίνουν.

Στην πρώτη σεζόν βλέπουμε πολλά περισσότερα αληθινά προφίλ από τα ψεύτικα και γενικά υπάρχει πολύ μεγαλύτερο άγχος στα προφίλ τα οποία είναι ψεύτικα μη έχοντας καμία εμπειρία από προηγούμενη σεζόν φοβόντουσαν μόνιμα πως οι συμπαίκτες τους Έχουν καταλάβει πως είναι φέικ. Τα αληθινά προφίλ επίσης είναι τόσο κραυγαλέα που σου κινούν υποψίες πως είναι ψεύτικα . Γενικά επικρατεί μία παράνοια …Κανείς δεν ξέρει με ποιον μιλάει και αν αυτά που του λέει είναι αληθινά προσπαθούν με χάσταγκ να πείσουν για την αυθεντικότητα τους. Η χημεία μεταξύ τους πολύ σύντομα δημιουργεί και στρατόπεδα, τα οποία φανατιζονται πραγματικά και προχωρούν ίσως πολλές φορές κάπως ακραίες συμπεριφορές.

Άλλοι άνθρωποι είναι πιο εκρηκτικοί και πιο εξωστρεφείς και αυτοί συνήθως μαζεύουν πάνω τους όλα τα φώτα δηλαδή το προσοχή κάτι που μέσα σ’ αυτό το παιχνίδι δεν πρέπει να έχεις πάνω σου.. Αν κάτι έμαθα μετά από τρεις κύκλους είναι ότι δεν πρέπει να τραβάς την προσοχή πάνω σου πρέπει να περνάς κάπως αδιάφορος για να επιβιώσεις ως το τέλος. Είναι πολύ αστεία επίσης και τα επεισόδια που ένας στρέιτ άντρας μπορεί να φλερτάρει φαινομενικά με μία στρέιτ γυναίκα όμως πίσω από το προφίλ της φαινομενικά στρέιτ γυναίκα κρύβεται ένας άντρας ο οποίος με τη σειρά του προσπαθώντας να φλερτάρει με ένα στρέιτ άντρα αηδιάζει…😂

Στη δεύτερη σεζόν οι παίκτες ήτανε σαφώς πιο υποψιασμένοι έχοντας και την εμπειρία της πρώτης σεζόν οπότε πήγανε πολύ πιο στρατηγικά και πολύ πιο οργανωμένοι. Φαινότανε από κάθε τους κίνηση και από κάθε μήνυμα που έστελναν, προσπάθησαν αμέσως να φτιάξουνε τις συμμαχίες, ακόμα και ψεύτικα φλερτ – σχέσεις οι οποίες σίγουρα τους βοηθούν να γίνουν πιο δημοφιλείς ούτως ώστε να γίνουν influencers και έτσι να αποφύγουν να μπλοκαριστούν.Όταν μία στρατηγική από την παραγωγή παρακολουθούσαν πως βγαίνει σωστά τότε η ίδια η παραγωγή είχε το δικαίωμα να επέμβει και να κάνει κάτι εντελώς απροσδόκητο προκειμένου να ταράξει τα νερά και η όποια στρατηγική των παικτών να ναυαγήσει και αυτό συνέβη πολύ συχνά.

Είδαμε προφίλ τα οποία ήταν ψεύτικα μπλοκαρίστηκαν στην ουσία έπρεπε να αποχωρήσουν όμως η ίδια η παραγωγή να τους δίνει ξανά ψεύτικα προφίλ διαφορετικά από αυτά που είχανε διαλέξει στην αρχή και να ξανά μπαίνουν στο παιχνίδι προσπαθώντας να κερδίσουν μία θέση στο τελικό. Ένα ζευγάρι από αυτά όντως πέτυχε και έφτασε μέχρι τον τελικό. Ήταν κάτι που σε κάποιο άλλο παιχνίδι λογικά θα είχε εξοργίσει παίκτες όμως σε αυτό το παιχνίδι το θεωρούν κάτι πολύ φυσιολογικό και η αντίδραση των παικτών είναι σχεδόν φυσιολογική.

Η τρίτη σεζόν είναι ξεκάθαρα η πιο ενδιαφέρουσα από πάρα πολλές απόψεις, αρχικά γιατί οι παίκτες έχουν τεράστια εμπειρία έχοντας παρακολουθήσει άλλες δύο σεζόν και αφετέρου γιατί πολλοί επιμένουν να παίρνουν μερος με ψεύτικα προφίλ που όμως γίνονται πάρα πολύ γρήγορα αντιληπτά πια. Αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση και πολύ μεγαλύτερη ένταση σε όσους το έχουν καταλάβει. Προσπαθούν Να στήσουν παγίδες ή ακόμα και να σημειώνουν την παραμικρή λέξη που λέει ο παίκτης που θεωρούν πως έχει το ψεύτικο προφίλ και έτσι προσπαθούν να τον τσακώσουν.

Μερικές φορές η έκπληξη τους στις αποχωρήσεις είναι τεράστια για την λανθασμένα έχουν πιστέψει πως κάποιος έχει ψεύτικο προφίλ ενώ δεν έχει ,άλλες φορές η επιβεβαίωση απλά έρχεται σαν βούτυρο στο ψωμί τους, αυτό γιατί αν τον έχουνε καταλάβει και έχουν εκδηλωθεί δημόσια έτσι παρακινούν και άλλους παίκτες να πιστέψουν σε εκείνον και μεγαλώνουν το κοινό τους.Με σόκαρε πολλές φορές το γεγονός και ο τρόπος που προσπαθούν ενώ δεν πιστεύουν αυτά που λένε να ρίξουν λάσπη σε κάποιον μόνο και μόνο για να φανούν εκείνοι καλύτεροι ή να πετύχουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις ψηφοφορίες

Γέλασα πολύ με κάποια στοιχήματα που βάζανε πχ τύπου πάμε τώρα να κάνουμε γυμναστική 40 πους-απο τρεις άντρες που δεν μπορούσαν να δουν ο ένας τον άλλον, ένας μόνο απ’ αυτούς κατάφερε να κάνει τα πους-απς ενώ όλοι οι άλλοι απλά τρώγαν ή έπιναν καφέ και κάποια στιγμή μίλησαν στο chat και είπαν αααααα τέλεια τα κάναμε κι εμείς.


Οι τελικοί ήταν πολύ συγκινητικοί γιατί μετά από όλο το δέσιμο και όλες τις δοκιμασίες ένιωθαν την ανάγκη να αγκαλιάσουν τους συμπαίκτες τους που τους ένιωθαν σαν οικογένεια ….και έβλεπες ένα τσούρμο αγνώστων να χαίρεται να αγκαλιάζεται και να περνά ποιοτικό χρόνο . Ξαφνικά ακόμα και αν αυτός που είχε φτάσει τελικό ήταν τόσο καιρό ο αντίπαλος τους νιώθουν μόνο αγάπη για αυτόν … και οοοοοοοολααααααα αυτά συμβαίνουν μέσα σε μόνο δυο εβδομάδες που διαρκεί το παιχνίδι .

Ουσιαστικά αυτό το ριάλιτι θέλει να μας δείξει τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος ….η μια όψη είναι η ψεύτικη η βιτρίνα μας και ότι όλοι μας μπορούμε να είμαστε οποίοι θελουμε στο διαδύκτιο και η άλλη όψη πως ακόμα μέσα και από αυτό το ψέμα μερικές φορές κερδίζουμε αληθινούς ανθρώπους . ΟΜΩΣ όλοι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με ποιον μιλάμε στο διαδύκτιο και τι αποκαλύπτουμε γιατί εκεί μέσα δεν είναι προστατευμένο περιβάλλον όπου φιλτράρει κάποιος τι είδους άνθρωποι θα μπουν και έτσι μπορεί να μιλάμε ακόμα και με εγκληματίες.

Γενικά είχε τεράστιο ενδιαφέρον να βλέπεις με ποσό μεγάλη ευκολία λέγονται κάποια ψέματα και ποσό πολύ μπορεί κάποιος να σε ξεγελάσει με τα λόγια . Ήταν σαν ένα κοινωνικό πείραμα που σκοπός του είναι να μας δείξει την ασχήμια των social media και ποσό κούφιες είναι οι υποσχέσεις μέσα σε αυτές τις πλατφόρμες .

Γενικά θα μπορούσα να αναλύσω πολλά παραδείγματα που μας έδωσε αυτό το ριάλιτι όμως φοβάμαι πως θα προκαλέσω με τις απόψεις μου γιατί δεν ειμαι και ένα συγκρατημένο άτομο . Αξίζει χίλια τα εκατό να το δει κάποιος γιατί είναι πολύ εθιστικό και έχει πολλά μαθήματα να σου αφήσει .

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.


guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα