The Defenders – Review

από Frini
0 σχολιο 638 προβολές

The Defenders είναι μια αρκετά ικανοποιητική ομάδα νέων και παλιών υπερηρώων με το μοναδικό ύφος που είναι χαρακτηριστικό της Marvel . Φέρνει τους βασικούς χαρακτήρες της Νέας Υόρκης – Τζέσικα Τζόουνς (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter), Daredevil, γνωστός και ως Matt Murdock (Charlie Cox), Iron Fist, γνωστός και ως Danny Rand (Finn Jones), και ο συνεργάτης του Colleen Wing (Jessica Henwick) – σε μια κοινόχρηστη ιστορία μέσω ξεχωριστών υποπεριοχών που δίνουν σε κάθε ήρωα μια έρευνα ή αποστολή να συνεχίσει , κάτι σαν Avengers μικρότερης κλίμακας . Ο κάθε χαρακτήρας έχει φυσικά και την δίκη του σειρά που ρίχνει φως σε όλο το παρελθόν του . Όποτε η σειρά ίσως αξίζει λίγο παραπάνω αν ξέρετε και τις ιστορίες τους .

spoilers

Οι αποστολές καταλήγουν τελικά, όπως πρέπει, κοντά στο τέλος του τρίτου επεισοδίου, δημιουργώντας μια σειρά συνεδρίων συναντήσεων-εχθρικών / χαριτωμένων ή patch-up-your-difference. Φυσικά, αυτά τελειώνουν με τους καλούς να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συντρίψουν μια συνωμοσία με επικεφαλής έναν τελείως άρρωστη, ψυχρή που ονομάζεται Alexandra Reid (Sigourney Weaver) . Η Αλεξάνδρα είναι αρχηγός μιας αίρεσης πρόκειται τελικά να ανακαλύψουμε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των μυστηριωδών εξελίξεων, που περιλαμβάνουν την εξαφάνιση νεαρών εγκληματιών του δρόμου που πρόσφερε προσοδοφόρα εργασία από αόρατο αφεντικά (ένα έγκλημα που διερευνήθηκε από τον Κέιτζ) μια υπόθεση αγνοουμένου που αφορούσε έναν πατέρα που αποδείχθηκε ότι φιλοξενεί εκρηκτικά στο διαμέρισμά του (ιστορία της Τζέσικα) · και δολοφόνοι ninja που διεισδύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες (αποστολή Danny και Colleen).

Ίσως να μπορώ πω ότι είναι όλη η ιστορία είναι το παζλ του Ματ, γιατί η αποκάλυψή του αποτελεί μάλλον τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των ιστοριών . Όπως επιβλέπεται από τους συν-showrunners Douglas Petrie και Marco Ramirez (Daredevil), το The Defenders είναι ένα πολύ ζοφερό σλόγκαν ως επί το πλείστον, προέρχεται κυρίως από την Τζέσικα που είναι ότι πιο antihero μετά τον deadpool , «έκπληξη» εμφανίσεις μεγάλων χαρακτήρων από τις άλλες σειρές της Marvel .

Τα περισσότερα στοιχεία όπως και ιστορία είναι όλα από την σειρά του iron fist και daredevil . Κανείς από τους άλλους δυο δεν είχαν έρθει σε επαφή με τίποτα που αφορά το Χέρι και όλη την ιστορία του. Για πρώτη φορά Jessica και Λουκ πρέπει να ξεπεράσουν ότι τους χώρισε στις δικές τους ιστορίες και να συνεργαστούν για να καταστρέψουν το αθάνατο Χέρι

Όταν όλα αυτά συμβαίνουν χρονικά στις δικές τους ιστορίες βρίσκονται ως εξής :Η Τζέσικα μάχεται με έναν φασματικό βιαστή, ο Ντάνι αισθάνεται ενοχή για το ότι έφυγε από τη μυστική πόλη του Κουν-Λουν , ο Ματ εγκατέλειψε την ταυτότητά του ,τον daredevil , και ο Λουκά αγκαλιάζει το πεπρωμένο του ως καλός Σαμαρείτης και καταλήγει στη φυλακή: Πρόκειται για πολύ πιο προσωπικές, σοβαρές, επώδυνες ιστορίες από ό, τι συνηθίζουμε να βλέπουμε .Μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο οι υπερασπιστές έσπευσαν αυτές τις ιστορίες ή τους ώθησαν στο παρασκήνιο μιας ιστορίας που ενδιαφέρεται κυρίως για τη συγκέντρωση της συμμορίας, ώστε να μπορούν να χτυπήσουν τους κακούς ανθρώπους ως ομάδα.

Κοντά σε κάθε έναν χαρακτήρα είναι και το φιλικό περιβάλλον του , οι άνθρωποι τους τους είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε γύρο τους . Για την Jessica ήταν η αδερφή – κολλητής Πάτση η Τρις και ήταν ωραίο να την βλέπω ξανά όπως ήταν πριν χαθεί στο σκοτάδι του μυαλού της . Για τον Λουκ ήταν η Ζαγια και η Μιστι. Για τον daredevil φυσικά η Πέγκι ο Φρογκι και surprise η Ηλεκτρα. Για τον iron fist η μια και μοναδική Κλοη.

Οι ομάδες είναι ένα πολύτιμο επίκεντρο της μυθοπλασίας υπερήρωα και υπήρξαν μερικά καλύτερα από τον μέσο όρο παραδείγματα στη μεγάλη οθόνη τα τελευταία χρόνια (σίγουρα το πρωτότυπο The Avengers). Αλλά αξίζει να επισημανθεί ότι κανένα από αυτά δεν ήταν τόσο ικανοποιητικό όσο οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές που αγκαλιάζουν τη γεωγραφική οικειότητα (την πόλη ή τη γειτονιά σε αντίθεση με τον κόσμο ή τον γαλαξία) και επικεντρώνονται σε μερικούς χαρακτήρες – κατά προτίμηση έναν κεντρικό ήρωα, ένας κεντρικός κακοποιός, και ένας κατάλληλος αλλά όχι υπερβολικός αριθμός συμμάχων.

Βεβαίως, η ικανοποίηση του προσωπικού δράματος είναι σπάνια ο στόχος σε ομαδικά έργα. Πρόκειται κυρίως για το ξύσιμο αυτής της ρητορικής παιδικής φαγούρας που θέλει να μάθει αν ο Iron Man θα μπορούσε να νικήσει τον Captain America ή αν ο Hulk θα μπορούσε να πάρει τον Thor σε έναν αγώνα μονομάχων – μια ερώτηση που θα απαντηθεί στο επερχόμενο Thor: Ragnarok, εκτός αν τραβήξουν το συνηθισμένο χαρτί “ήταν ισοπαλία” – ή, σε πιο συνηθισμένο επίπεδο, ρωτώντας πόσο εξαιρετικοί αλλά χαλασμένοι άνθρωποι με ριζικά διαφορετικές κοσμοθεωρίες και εμπειρίες ζωής βρίσκουν κοινό έδαφος και αγωνίζονται για το μεγαλύτερο καλό (που είναι η ιστορία της ίδιας της δημοκρατίας) .

Το τέλος των επεισοδίων βρίσκει τους ήρωες μας να κάνουν φουλ επίθεση στους αθάνατους κακούς σπάζοντας πολλά πράγματα πολλά αυτοκίνητα και ένα ολόκληρο κτήριο που μετά από μια κατεδάφιση θάβει στα θεμέλια του τον daredevil . Έμεινε πίσω προκειμένου να σώσει την Ηλεκτρα μιας και την τελευταία φορά δεν τα κατάφερε . Η Ηλεκτρα δυστυχώς εδώ είχε αναστηθεί από τους κακούς σαν το υπέρ όπλο τους με ονομασία black sky . Έχοντας λιγοστές μνήμες από την προηγούμενη ζωή της στράφηκε κατά των ηρώων μας και ο daredevil σαν γνωστός ξεροκέφαλος που είναι προσπάθησε μέχρι και το τέλος να την σώσει .

Και ενώ η πόλη θρηνεί απώλειες οι δικοί μας θρηνούν τον daredevil σαν νεκρό . Αφήνεται μια υποψία στο τελευταίο πραγματικά λεπτό για την ζωή του το οποίο επιβεβαιώνεται ένα πλάνο αργότερα . Ζωντανός και στο νοσοκομείο .

Μένει να δούμε μια ταινία με όλους αυτούς τους καταπληκτικούς ήρωες την νέα γενιά υπέρ ηρώων που δεν έχουν στολές δεν έχουν μάσκες και είναι παιδιά της διπλανής πόρτας . Είναι τόσο συνηθισμένοι άνθρωποι που δεν μοιάζουν με υπερήρωες .

Μια κοπέλα μετρίου αναστήματος , αδύνατη που όμως σε πετάει στο τσιμέντο με 100 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και δεν ξανά σηκώνεσαι , ο γυμνασμένος άντρας που είναι πιο αλεξίσφαιρος και από αλεξίσφαιρο , ο ξανθός άντρας μετρίου αναστήματος ,πλούσιος με την σιδερένια μπουνιά και φυσικά ο τυφλός νίντζα δικηγόρος.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ