The Falcon and the Winter Soldier: Review 1×02

από nikos vel
172 προβολές

Μετά την πολύ καλή πρεμιέρα του “βαριού χαρτιού” των Disney+ και Marvel, The Falcon and the Winter Soldier, ήρθε η ώρα για το δεύτερο επεισόδιο, με τίτλο The Star Spangled Man. Δεν θα χρονοτριβήσω και θα μπω κατευθείαν στο ενδιαφέρον “ψητό” του επεισοδίου αυτού. Αν δεν το έχετε δει απομακρυνθείτε, διότι θα υπάρξουν, όσο το δυνατόν λιγότερα, spoilers!

spoilers

Το επεισόδιο ξεκινάει με τον-στρατιωτικά ντυμένο-John Walker, ο οποίος θα αφήσει σιγά-σιγά πίσω το όνομα αυτό και θα γίνει ο νέος Captain America. Το κοινό θα τον υποδεχτεί πολύ θερμά σε ένα κατάμεστο στάδιο, με μία μεγάλη τελετή και μία ζωντανή συνέντευξη στην οποία θα του συστηθεί.

Σε μία στρατιωτική βάση, ο εκνευρισμένος Bucky την λέει στον Falcon για το γεγονός πως παρέδωσε την ασπίδα του Captain America, επιτρέποντας έτσι να τοποθετηθεί νέο άτομο στη θέση. Ο Falcon όμως έχει να ασχοληθεί με την επαναστατική ομάδα των Flag-Smashers, που βρίσκονται κάπου έξω από το Μόναχο.

Η διαφωνία τους για τον αν υπάρχουν οι Σπουδαίου Τρεις (μάγοι, εξωγήινοι, ανδροειδή) διακόπτεται γρήγορα όταν επιβιβάζονται στο στρατιωτικό αεροπλάνο που θα τους “πετάξει” εκεί, όπου λίγο μετά θα εντοπίσουν, με τη βοήθεια του πάντα χρήσιμου drone, Red Wing, μία ομάδα ανθρώπων να μεταφέρει φορτία μέσα σε φορτηγά.

Γρήγορα θα καταλάβουν πως οι μασκοφόροι, με επικεφαλής ένα νεαρό κορίτσι, διαθέτουν τρομερή σωματική δύναμη, όπως θα καταλάβει αργότερα και ο νέος Captain America, που μάταια θα προσπαθήσει να βοηθήσει. Λίγο μετά, εκείνος θα επιδιώξει ανεπιτυχώς να πείσει το δίδυμο να συνεργαστεί μαζί του ώστε να γίνουν ευκολότερα τα πράγματα για όλους.

Η ομάδα των “Σημαιο-Σπαστών”, που ονειρεύεται έναν παγκόσμιο κόσμο ενωμένο με τα πράγματα όπως ήταν πριν την επαναφορά στη ζωή του μισού πληθυσμού του σύμπαντος, φαίνεται πως έχει αρκετούς θαυμαστές. Με σύνθημα “ένας άνθρωπος-μια λέξη” η ομάδα δεσμεύεται για όσα θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Ο Bucky παίρνει μαζί του τον Falcon για να πάνε σε έναν παλιό γνώριμο του πρώτου, τον Isaiah, έναν υπερ-στρατιώτη ήρωα του πολέμου. Η φάση καταλήγει με τον Isaiah να τους διώχνει από το σπίτι του και εκείνους να πέφτουν πάνω στην αστυνομία, που συλλαμβάνει τον Bucky επειδή δεν πήγε στη ψυχοθεραπεία ως όφειλε.

Σε μια προσπάθεια να τους κάνει να συνεργαστούν μαζί του, ο Captain βγάζει από το κρατητήριο τον Bucky, όμως πριν από όλα αυτά, Bucky και Falcon θα περάσουν από μια κοινή ψυχοθεραπεία. Φυσικά αυτό δεν θα πάει καλά, καθώς για ακόμη μία φορά ο Falcon θα τα ακούσει επειδή παρέδωσε την ασπίδα και θα φύγει εκνευρισμένος.

Στη συνέχεια, αρνούνται για ακόμη μια φορά στην πρόταση του Captain για συνεργασία και καταλήγουν πως πρέπει να συνεργαστούν με τον μεγάλο κακό, Baron Zemo! Την ίδια ώρα, ένας Flag-Smasher θυσιάζεται, καθυστερώντας τον στρατό από το να φτάσει την υπόλοιπη ομάδα που είχε ήδη απογειωθεί με το αεροπλάνο, παρέα με τα σημαντικά της φορτία.

Το 2ο επεισόδιο βαδίζει όπως το περιμέναμε. Χρησιμοποιεί το λατρεμένο δίδυμο των πρωταγωνιστών, για τους οποίους δεν χρειάζονται συστάσεις, ενώ μας παρουσιάζει τον νέο Captain, αγχωμένο αλλά συνειδητοποιημένο για το βαρύ “φορτίο” του. Η νέα ομάδα των Flag-Smashers είναι το μυστήριο και το “αλατοπίπερο” στην όλη πλοκή.

Εκτός των απολαυστικών σκηνών που βρίσκονται μαζί ο Bucky και ο Falcon (πρέπει να δώσουμε έναν πόντο στους ηθοποιούς για την εξαιρετική τους χημεία), τα ειδικά εφέ είναι υπέροχα. Πως να μην είναι αφού έχουμε να κάνουμε με Marvel.

Οι υπό-πλοκές μοιράζονται καλά και δεν θα πεις ποτέ πως το επεισόδιο σε κουράζει. Γενικότερα, πρόκειται για ένα επεισόδιο αρκετά καλό, που λειτουργεί ως σημείο εισαγωγής για τη δυνατή συνέχεια που ακολουθεί.

0 σχολιο
0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα