The Falcon and the Winter Soldier: Τα Easter Eggs της πρεμιέρας

από nikos vel
0 σχολιο 887 προβολές

Το The Falcon and the Winter Soldier έκανε πρεμιέρα, η οποία όπως καταλάβατε από το review μας, μας ενθουσίασε. Φυσικά, επειδή είναι project της Marvel, δεν θα μπορούσε να μην είναι γεμάτο από αναφορές στο παρελθόν και easter eggs. Πάμε να τα δούμε:

Οι Flag-Smashers

Η νέα ομάδα κακών που μας συστήνει η σειρά είναι γνωστή ως Flag-Smashers, μια οργάνωση που θέλει να ξεφορτωθεί τα σύνορα των κρατών. Παίρνουν το όνομα τους από τον Flag-Smasher/Karl Morgenthau, έναν κακό από τα comics που “έτρεχε” την τρομοκρατική οργάνωση ULTIMATUM. Στο παρόν, η κοπέλα που μοιράζει τις μάσκες της ομάδας στο πλήθος ονομάζεται Karli Morgenthau και είναι πιθανότατα η αρχηγός τους ενώ ο γεροδεμένος τύπος με την απίστευτη δύναμη ονομάζεται Dovich και φαίνεται πως θα σχετίζεται με τον επιστήμονα Power Broker, που δημιουργεί υπερ-στρατιώτες.

Ο νέος Captain America

Η Αμερικανική κυβέρνηση δεν αφήνει για καιρό “ορφανή” τη θέση του Captain America, δίνοντας το αξίωμα αυτό στον John Walker (Wyatt Russell), γνωστός στα comics ως US Agent. Η κυβέρνηση θεωρεί αυτό το όνομα πλέον περισσότερο σαν μια θέση υπαλλήλου παρά ως ένα σύμβολο της ελευθερίας. Δεν θα μπούμε σε spoilers, όμως τα κίνητρα του νέου Captain America δεν είναι και πιο αγνά.

Η επιστροφή του Georges Batroc

Η πρώτη αποστολή του Sam στο επεισόδιο είχε να κάνει με την ανάκτηση ενός όμηρου στρατιώτη σε ένα αεροπλάνο, το οποίο ελέγχει μια τρομοκρατική οργάνωση με όνομα LAF. Αρχηγός τους είναι ο Georges Batroc, γνωστός ως Batroc the Leaper, που έχει διασταυρωθεί με τον Captain America στο Captain America: The Winter Soldier.

Οι εκθέσεις του Smithsonian

Στα πρώτα λεπτά της πρεμιέρας βλέπουμε μια γνώριμη τοποθεσία, τις εκθέσεις του μουσείου Smithsonian για τον Captain America. Ο ίδιος μάλιστα είχε επισκεφτεί το μουσείο αυτό στο Captain America: The Winter Soldier. Εκεί βρίσκονται διάφορες αναμνηστικές εικόνες του ήρωα της Αμερική, όπως μια τέτοια που τον δείχνει να ποδοπατάει έναν Ναζί στρατιώτη ή εκείνη που τον δείχνει να καλεί τον κόσμο να αγοράσει πολεμικά ομόλογα για την οικονομική στήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Στο μουσείο επίσης υπάρχει τόσο η μηχανή του Rogers, όσο και η ασπίδα του.

Μια μυστική βάση στη Σελήνη

Ο στρατιώτης Joaquin Torres ρωτάει τον Sam αν ισχύει η φήμη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και θέλει τον Steve Rogers να μην είναι νεκρός, αλλά να βρίσκεται σε μία μυστική βάση στη Σελήνη. Στα comics υπάρχουν ορισμένες ομάδες που κατοικούν σ’ αυτές τις μυστικές βάσεις, όπως οι Inhumans ή ο Watcher, ένας πανίσχυρος εξωγήινος που του απαγορεύτηκε να έχει ανάμειξη με τις ανθρώπινες σχέσεις. Μάλιστα, αυτός θα είναι και ο “παρουσιαστής” της νέας animated σειράς της Marvel, What If…?.

Το σημειωματάριο του Bucky

Η πρεμιέρα ουσιαστικά μας δείχνει τη δυσκολία προσαρμογής του Bucky, ενός ανθρώπου 100+ ετών, στο σήμερα. Για να βρει μια κάποια λύτρωση, κρατάει σε ένα σημειωματάριο μερικά ονόματα ανθρώπων, που είναι είτε πλέον νεκροί είτε είναι απλές αναφορές της Marvel είτε ήταν παράπλευρες απώλειες στη μάχη. Ανάμεσα στα ονόματα είναι ο Helmut Zemo, ο κακός του Captain America: Civil War, που μάλιστα θα έχει ρόλο και στο The Falcon and the Winter Soldier, και ο Red Barbarian, έναν αξιωματικό της ΕΣΣΔ, τον οποίο σκότωσε ο Winter Soldier.

Οι αναφορές στον Tony Stark

Έξι μήνες μετά το θάνατο του Tony Stark και φυσικά τα γεγονότα του Avengers: Endgame, το όνομα του συνεχίζει να ζει. Η πρώτη αναφορά ήρθε από τον στρατιώτη Torres, που όταν είδε τον Sam να επισκευάζει το αεροπλανάκι-drone του, το χαρακτήρισε ως μια “τεχνολογία επιπέδου Stark.” Η επόμενη αναφορά ήρθε από τον υπεύθυνο του δανεισμού για τον Sam και την αδερφή του. Μπορεί να αρνείται να τους το δώσει, όμως αναρωτιέται αν ο Tony πλήρωνε τους υπόλοιπους υπερήρωες για τις προσφορές τους.

Ο ύπνος του Bucky στο πάτωμα

Σε μια σκηνή της πρεμιέρας, βλέπουμε τον Bucky να κοιμάται στο πάτωμα του σπιτιού του και όχι στο κρεβάτι. Πίσω στο Captain America: The Winter Soldier, ο Sam και ο Bucky μιλούσαν για τον ύπνο, με τον δεύτερο να λέει “πάω να ‘βουλιάξω’ στο πάτωμα.” Αυτό είναι πιθανότατα ένα δείγμα της δυσκολίας προσαρμογής του στο σήμερα και στο ότι έχει μείνει στον πιο παλιό και παραδοσιακό τρόπο ζωής. Άλλη μια απόδειξη πως ζορίζεται στο σήμερα είναι πως μιλώντας στον ηλικιωμένο του γείτονα, του είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως έχει να απολαύσει τον χορό από το 1943.

Τα credits

Όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους, την εμφάνιση τους έκαναν ορισμένα ενδιαφέρονται στοιχεία. Πρώτο είναι μία φωτογραφία μιας κάτι σαν σύριγγας, που χαρακτηρίζει τον Power Broker, έναν κακό επιστήμονα που δημιουργεί υπερ-στρατιώτες στα comics, τον οποίο αναφέραμε και παραπάνω. Η λογική λέει πως θα τον δούμε και στη σειρά.

Μια άλλη φράση που πέρασε στα γρήγορα ήταν η εξής: “forces from neighboring Madripoor have… committing human rights violations.“Πρόκειται για μία αναφορά στο νησί τον X-Men από τα comics, το Madripoor, που χωρίζεται στη Hightown και στη Lowtown. Στην πρώτη τοποθετούνται δεκάδες εγκληματικές οργανώσεις, όπως η Hydra, και εκεί δραστηριοποιείται ο κακός του σύμπαντος, Kingpin. Το νησί αυτό θα το δούμε στη σειρά.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ