The Great Heist-Η Μεγάλη Ληστεία του Αιώνα – Review

από Shadow
0 σχολιο 2,685 προβολές

Η αλήθεια είναι πως άκουσα πολλά για την νέα σειρά του Netflix The Great Heist-Η Μεγάλη Ληστεία του Αιώνα -El Robo Del Siglo” που αρκετοί θεοποίησαν πριν ακόμη την δουν. Πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι είδαμε στη σειρά.

Η σειρά είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και συγκεκριμένα στην μεγάλη ληστεία που έγινε στην κεντρική τράπεζα της Κολομβίας το 1994. Μέχρι και σήμερα χαρακτηρίζεται η ληστεία του αιώνα καθώς είναι η μεγαλύτερη με πόσο που ξεπέρασε τα 24εκ. pesos, 31εκ. δολάρια σημερινά λεφτά. Αξιοσημείωτο αυτής της ενέργειας είναι πως έγινε χωρίς χρήση όπλων και χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

spoilers


Εγκέφαλοι της ληστείας ήταν οι Chayo και Μολίνα που είχαν “συνεργαστεί” ξανά παλαιότερα σε διάφορες ληστείες. Ο Chayo ήταν που πραγματοποιούσε τις ληστείες και ο Μολίνα ήταν το μυαλό. Αν και είχαν σταματήσει πια μετά από τον τραυματισμό του Μολίνα στην τελευταία ληστεία κάποιες απανωτές ατυχίες του Chayo αλλά και η απαραίτητη μεταμόσχευση νεφρού του Μολίνα τους αναγκάζουν να καταστρώσουν το σχέδιο για την μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών.

Όπως είπαμε ο Μολίνα είναι το μυαλό και συντονίζει τα σχέδια αλλά και την επιχείρηση και ο Chayo προσπαθεί να μαζέψει την κατάλληλη ομάδα, πράγμα που καταφέρνει. Έτσι λοιπόν βρίσκει έναν ηλεκτρολόγο για τον συναγερμό έναν μηχανικό και καλό οδηγό για διαφυγή , τον καλύτερο κλειδαρά για το χρηματοκιβώτιο, τον υπαστυνόμο του τοπικού τμήματος αλλά και κάποιους για βοήθεια. Σημαντικό μέλος στην ομάδα είναι και ένας από “μέσα” που δούλευε ως φύλακας και ήξερε τα μυστικά του κτηρίου.

Έχοντας ετοιμαστεί κατάλληλα ξεκινούν την ληστεία που θα τους πάρει ένα ολόκληρο βράδυ για να τρυπήσουν το χρηματοκιβώτιο. Τελικά τα καταφέρνουν και φεύγουν με το πόσο των 22 εκ πέσος.  Για κακή τους τύχη τα λεφτά δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμα οπότε ήταν κατά έναν τρόπο ήταν “άχρηστα”. Μάλιστα δίνοντας και τους συριακούς αριθμούς στην δημοσιότητα δεν μπορούσαν να τα ξοδέψουν. Βεβαία ήταν τόσο μεγάλο το ποσό που δεν γινόταν να παραλύσει μια ολόκληρη χώρα από μια ληστεία και τελικά άρχισαν να γίνονται δεκτά.


Τα λεφτά ήταν κατά κάποιο τρόπο “καταραμένα” καθώς αρκετοί από τους ληστές πέθαναν και ο Μολίνα δεν κατάφερε να κάνει την μεταμόσχευση. Με τον καιρό κατάλαβαν πως δεν θα γλιτώσουν και άρχισαν να παραδίνονται. Ο Μολίνα παραδόθηκε αφού κατάφερε να εξασφαλίσει διαφυγή για την γυναίκα του με μεγάλο μέρος του ποσού. Ο Chayo αν και κρύφτηκε κάποια χρόνια συνελήφθη από τις αρχές .Εν τέλη για μια ληστεία όλοι έχασαν τα πάντα, από οικογένειες μέχρι και την ζωή τους.


Το “The Great Heist” ήταν μια καλή και ευχάριστη σειρά χωρίς όμως τον υπερβάλλοντα ζήλο που έδειξαν αρκετοί . Σίγουρα το ότι είναι βασισμένο σε μια τέτοια θρυλική ιστορία δεν περνάει απαρατήρητο αλλά όπως εξηγούν συχνά οι παραγωγοί στα επεισόδια είναι μυθοπλασία κυρίως όσα βλέπουμε. Η πραγματική ιστορία έχει πάρα πολλές αλλαγές σε σχέση με τα γεγονότα της σειράς.

Αν μου έλεγαν πάντως πως ο Alex Pina εμπνεύστηκε την ιστορία του “La Casa De Papel” από την συγκεκριμένη ιστορία αλλά και την φιγούρα του “Καθηγητή” από τον Μολίνα δεν θα μου έκανε καμιά έκπληξη . Ακόμα και τα γυαλιά που σήκωνε ο Μολίνα ήταν ίδιος με του “Καθηγητή”. Κλείνοντας και καθαρά με ότι είδαμε δεν μπορώ να πω πως το “The Great Heist” ξεπέρασε την 1η σεζόν του “La Casa de Papel” καθώς όπως αναφέραμε κυρίως ήταν μυθοπλασία. Αν μας εξιστορούσαν τα πραγματικά γεγονότα τότε ίσως να μιλούσαμε διαφορετικά.


Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ