The Great -Season 2: Review (χωρίς spoilers)

από Catherine
0 σχολιο 242 προβολές

Εκ πρώτης όψεως το The Great φαίνεται για άλλη μια σειρά εποχής με μπόλικα κωμικά στοιχεία. Όμως, το The Great αποδεικνύεται κάτι παραπάνω….

Υπόθεση

Αυτή η σεζόν κρατάει τη κεντρική πλοκή λιτή, αλλά τη συνδέει με διάφορες μικρότερες ιστορίες. Ακολουθώντας τη 1η σεζόν, σκοπός της Αικατερίνης είναι να αποκτήσει και να διατηρήσει την εξουσία. Αυτό αποδεικνύεται δυσκολότερο απ΄ ότι ακούγεται.  Οι σύμμαχοι έχουν διαφορετικές απόψεις. ο πόλεμος απειλεί τη χώρα. Οι υπόλοιποι αμφισβητούν την κυριαρχία της και αντιτίθενται συνεχώς στις ιδέες της. Αλλεπάλληλα απρόοπτα σχηματίζουν μια περίπλοκη υπόθεση στην οποία η Αικατερίνη πρέπει να αποφασίσει: αξίζει το κόπο τελικά η Βασιλεία της Ρωσίας?

Γενικές Εντυπώσεις

Η σειρά του Hulu Τhe Great δεν μοιάζει με καμία άλλη σειρά εποχής. Αναμενόμενα, έχει προσεγμένα κουστούμια και παρουσιάζει γεγονότα και παραξενιές της ιστορικής περιόδου που καλύπτει. Αλλά αυτή η σειρά, που διαδραματίζεται στη ρωσική βασιλική αυλή, με ένα μοναδικό τρόπο δραματοποιεί( όχι απολύτως πιστά) ιστορικά γεγονότα, παίρνοντας διάφορες παραφιλολογίες για την Μ. Αικατερίνη και αποδίδοντας τις κωμικά.

Επ’ ουδενί τα συμβάντα της σειράς δεν αντικατοπτρίζονται στη σύγχρονη κοινωνία, ούτε έχουν την ίδια διδαχή, Αυτό θα ήταν σχεδόν ακατάλληλο, αλλά μέρος της γοητείας του The Great είναι ότι δεν κρατάει τους τύπους. Χρησιμοποιεί απολύτως τρελές καταστάσεις για να παρουσιάσει μια απλή σκέψη και όχι μόνο για χάρη του χιούμορ, αλλά και για να σχολιάσει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και μέρος κάτι μεγαλύτερου.

Ερμηνείες/Χαρακτήρες.

Αλλά περισσότερο από αυτές τις προκλήσεις, η 2η σεζόν εστιάζει στην εξέλιξη των χαρακτήρων, που προκύπτουν από αυτές.

Βλέποντας την Αικατερίνη και το Πέτρο να προσαρμόζονται σ’ αυτές τις νέες καταστάσεις και να διαμορφώνουν τη σχέση τους είναι συναρπαστικό, ενίοτε και επώδυνο. Ακόμα και οι συμπρωταγωνιστές τους φέτος έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες: συγκεκριμένα οι Grigor, Marial, και Elizabeth—αν και η κεντρική ιστορία του Archie μοιάζει κάπως βεβιασμένη και του Orlo κάπως χαμένη. Όλο το κάστ διαπρέπει στους ρόλους, αλλά οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών,Elle Fanning και Nicholas Hoult συγκεκριμένα ξεχωρίζουν.

Tελική Ετυμηγορία

Αν σας άρεσε η 1η σεζόν του The Great, η 2η αξίζει της προσοχής σας. Αν και δεν φτάνει πάντα τον πήχη της πρώτης, εξελίσσει τη δυναμική μεταξύ των χαρακτήρων σε ένα νέο επίπεδο. Η 2η του The Great δεν αφορά μόνο τις σχέσεις εξουσίας και τη κατάληψη του θρόνου: είναι μια ενδιαφέρουσα εξερεύνηση της πολύπλοκης σχέσης αγάπης και μίσους.

Μέχρι το φινάλε της σεζόν , η σειρά έχει βρει τη πορεία της, από το τέλος της πρώτης, με μια νέα προοπτική και σε νέο πεδίο. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η 3η σεζόν.

Ο δικός σας Βαθμός

Μέσος Όρος / 5. Ψήφοι:

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε το νέο μας Podcast στο Youtube ή ακούστε το στο Spotify