The Last Kingdom – Review 4ης Season

από Shadow
1571 προβολές

Αν και στη Ελλάδα με τα αποκλειστικά δικαιώματα της σειράς από την Cosmote TV δεν καταφέραμε να έχουμε την 4η season του “The Last Kingdom” στο Netflix όπως άλλες χώρες, καταφέραμε (όπως και πολλοί) να την δούμε και να σας μεταφέρουμε την άποψή μας.

Σίγουρα η 4η season του “The Last Kingdom” ήταν κάπως διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς ακολουθούμε μία άλλη εκδοχή του χαρακτήρα του Uhtred με την έντονη δράση να λείπει αρκετά. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι είδαμε σε αυτή τη season.

Όπως σε κάθε μας review μπορείτε να προσπεράσετε τα spoilers και στο τέλος του άρθρου να διαβάσετε την άποψή μας.

spoilers

Στην 4η season του “The Last Kingdom” και με την αποκλειστική επιμέλεια πια από το Netflix είδαμε μία αρκετά διαφορετική προσέγγιση καθώς αν είχαμε συνηθίσει στις αρκετές μάχες και την έντονη δράση στις προηγούμενες, το στοιχείο αυτό πλέον λείπει.

Στα πρώτα κιόλας επεισόδια ο Uhtred βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς στην προσπάθειά του να ανακαταλάβει το Bebbanburg και επιτέλους να έχει μία πατρίδα, όχι μόνο δεν τα καταφέρνει αλλά χάνει και έναν πολύ αγαπημένο του πρόσωπο. Από εκείνη την στιγμή και σε όλη την σεζόν ακολουθούμε τον ήρωά μας ο οποίος βρίσκεται σε μία συνεχόμενη θλίψη και αυταπάρνηση για όλα. Σίγουρα δεν είναι ο Uhtred που γνωρίζαμε, καθώς θα δούμε στην πορεία πως νιώθει πως χάνει όσους αγαπά, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά.

Η μόνη του παρηγοριά οι φίλοι του που προσπαθούν να τον “ξυπνήσουν” αλλά και τα δύο του παιδιά η Stiorra, που φαίνεται να μπορεί να γίνει πολύ ικανή πολεμίστρια και ο Uhtred που έχει αφοσιωθεί στον Θεό. Ίσως κάποια στιγμή έπρεπε να δούμε τον Uhtred να αποδυναμώνεται λίγο και που αν και μεγάλος πολεμιστής δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα.

Βέβαια στο 4ο επεισόδιο μας δίνουν μία εξαιρετική μάχη με αρκετά Χριστιανικά Βασίλεια ενωμένα κατά των Δανών προκειμένου να σώσουν την χώρα της Μερκίας που την είχαν καταλάβει.. Αν και στο στο πεδίο της μάχης είναι ενωμένοι, σε πολιτικό επίπεδο δεν υπάρχουν οι καλύτερες σχέσεις, πράγμα που γίνετε χειρότερο με τις αρκετά λανθασμένες αποφάσεις του Βασιλιά Edward που όπως φαίνεται δεν μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια και το όνειρο του πατέρα του. Για καλή τους τύχη και πάλι ο Uhtred με την πονηριά του καταφέρνει και εξοργίζει τον Cnut και τον φέρνει στο σημείο που θέλει για μάχη με αποτέλεσμα να κερδίσουν.

Στην μάχη αυτή τραυματίζεται σοβαρά και ο Βασιλιάς της Μερκίας Aetherled ο οποίος πέφτοντας στην παγίδα των Δανών είχε αφήσει απροστάτευτα τα εδάφη του. Αποτέλεσμα πλέον αυτής της κατάστασης είναι ο Βασιλιάς Edward να βρίσκεται με το στρατό του στην Μερκία για να είναι παρών στην επιλογή νέου βασιλιά ώστε να κρατήσει την συμμαχία τους. Και ο ίδιος όμως θα πληρώσει την παραμονή του εκεί με όλο του τον στρατό καθώς ένας νέος Δανός με το όνομα Sigtryggr καταλαμβάνει το Winchester, την καρδία του Wessex.

Πλέον όλοι πρέπει να ενωθούν ξανά καθώς ο Sigtryggr έχει καταφέρει να αιχμαλωτίσει και τους δύο διαδόχους του Βασιλιά Edward καθώς και την κόρη του Uhtred. Βέβαια με τον συγκεκριμένο φαίνεται να υπάρχει κάτι διαφορετικό πάνω του σε σχέση με τους προηγούμενους Δανούς που μπορεί να εξελιχθεί σε καλό.

Σε γενικές γραμμές ήταν μία σχετικά πιο “ήσυχη” season σε σχέση με τις προηγούμενες χωρίς όμως να σημαίνει πως ήταν κακή ή κούρασε. Προσωπικά μου άρεσε που επιτέλους βλέπουμε μία εντελώς ανθρώπινη πλευρά του Uhtred σαν απλό άνθρωπο και όχι σαν μεγάλο πολεμιστή. Επίσης πιστεύω πως έπρεπε να δούμε και αυτή την πτώση, όταν έχει περάσει τόσα πολλά από μάχες, προδοσίες αλλά και από θανάτους αγαπημένων του προσώπων.

Στο περισσότερο κομμάτι της season επικεντρωνόμαστε κυρίως πλέον στα πολιτικά παιχνίδια της εποχής για την δόξα και τα πλούτη και λιγότερο σε μάχες. Ίσως και για τον λόγο αυτό ο πρωταγωνιστής μας αν και είναι παρών είναι σαν να είναι απών, καθώς μέσα στην season έχει αρκετές αποτυχίες και όπως προαναφέραμε και εντελώς φυσιολογικά, πλέον αισθάνεται πως μένει μόνος του και χάνει όσους αγαπά από δίπλα του.

Ο Alexander Dreymon καταφέρνει πολύ καλά να μας μεταφέρει την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του Uhtred αλλά και το τι προσπαθεί να κάνει πια στην πορεία του. Τέλος δεν γνωρίζω αν ευθύνεται το Netflix γι’ αυτό αλλά υπήρχαν πολύ όμορφα πλάνα που δείχνουν πως υπήρξε βελτίωση όσον αφορά την σκηνοθεσία.

Ανυπομονούμε για την επόμενη season και το σίγουρο είναι ένα… Destiny is all

3 Σχόλια
3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
3 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα