The Last Kingdom – 1-2-3 Seasons Review

από ΒΤΚ
3 σχόλια 1,894 προβολές

The Last Kingdom” μια τηλεοπτική προσαρμογή της σειράς βιβλίων του Bernard Cornwell, «Τhe Saxon Stories», τον σημαντικότερο και πιο δημοφιλή συγγραφέα της ιστορικής φαντασίας της Βρετανίας. Η ιστορία επικεντρώνεται την εποχή που οι Δανοί – Vikings, είχαν καταλάβει τα περισσότερα εδάφη της σημερινής Αγγλίας εκτός από το Βασίλειο του Wessex και συνδυάζει φανταστικούς χαρακτήρες και ιστορικά γεγονότα έχοντας εμπνευστεί από την μεγάλη επιτυχία του Game of Thrones, όπως και πολλοί άλλοι.  

Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί τρεις σεζόν, με τις δύο πρώτες να είναι παραγωγής BBC με 8 μονόωρα (περίπου) επεισόδια η κάθε μία, ενώ η τρίτη σεζόν είναι παραγωγής Netflix με 10 επεισόδια.

Η Σειρά που χρονολογείται μεταξύ 800 και 900 μ.Χ., ακολουθεί τη ζωή του Uhtred of Bebbanburg ή Uhthred Ragnarson (Alexander Dreymon), υιό ενός Σάξονα ευγενή που λόγω συγκυριών καταλήγει στην οικογένεια του Δανού άρχοντα Ragnar.  Όταν πια ενηλικιωθεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τεράστιο δίλημμα, να επιλέξει μεταξύ της πατρίδας του ή του λαού που τον ανέθρεψε. Στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τα πατρογονικά του δικαιώματα θα βρεθεί αντιμέτωπος με δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις. Τι θα επιλέξει λοιπόν… Σάξονας ή Βίκινγκ;  

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ο Alfred the Great (David Dawson) ονειρεύεται για μια ενωμένη Αγγλία. Τα μονοπάτια τα δικά του και του Uhtred βρίσκονται πολύ κοντά, επηρεάζοντας έτσι τις αντίστοιχες πορείες ζωής τους.

Το “The Last Kingdom” είναι μια σειρά γεμάτη από τεράστια ένταση, συναρπαστική δράση, πολιτικές ίντριγκες και συναισθηματικές αντιλήψεις. Για τον θεατή, όλα αυτά τα συναισθήματα έχουν αποδειχθεί ότι είναι πολύ πιο βαθιά από το αναμενόμενο.

Επίσης με το πέρασμα των χρόνων, το “The Last Kingdom” έχει βελτιωθεί και σε κάθε σεζόν η ανοδική του πορεία είναι και καλύτερη. Είναι κάτι περισσότερο από μια περιπέτεια, είναι ένα δράμα χαρακτήρων που πολλές φορές σε εκπλήσσει με τις εξελίξεις του. Η σχέση του Uhtred και του Βασιλιά Alfred είναι ο πυρήνας της σειράς. Πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικούς ανθρώπους, των οποίων τα διαφορετικά πλεονεκτήματα ταιριάζουν μεταξύ τους. Οι ζωές των δύο ανδρών αντικατοπτρίζουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με διάφορους τρόπους.

Ακόμη η πολύ καλή παρουσία του Aethelwold (Harry McEntire), δίνει στην σειρά ένα δυσοίωνο ύφος. Είναι ο άνθρωπος  που σκέφτεται πάντα το συμφέρον του και προσπαθεί να το πετύχει με απροσδόκητο τρόπο και χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Αντίθετα, η αξιοπρεπής ερμηνεία του David Dawson ως βασιλιάς Alfred δίνει στο “The Last Kingdom” μια ευγενή παρουσία. Είναι πολύ σημαντικός σαν χαρακτήρας και εμπνέει σεβασμό σαν Βασιλιάς σε όλη τη διαδρομή της ζωής του.  Από την παραγωγή δεν λείπουν και οι γυναικείοι χαρακτήρες όπως η Brida (Emily Cox) να δίνει μια πειστική απόδοση, που δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους Δανούς δεσμούς της. Ακόμη και η Βασίλισσα Aelswith (Eliza Butterworth) διαδραματίζει επίσης έναν σκληρό ρόλο, ειδικά απέναντι στον Uhtred .

Το “The Last Kingdom” διαθέτει πολλούς δυναμικούς χαρακτήρες, που με κάποιους θα ταυτιστείς και κάποιους θα τους μισήσεις. Ο Uhtred του Bebbanburg σαν πρωταγωνιστής υπομένει την δική του τραγωδία. Πότε σκληρός και πότε συναισθηματικός είναι από αυτούς που ξεχωρίζουν και σε κάνει να δεθείς μαζί του. Είναι νέος και για όλη την σκληρότητα της εποχής του και την ανάγκη να μεγαλώσει γρήγορα μπορεί να γίνεται επιπόλαιος και ανόητος. Η γενναιότητά του είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη αρκετών νικών, αλλά κάποιες φορές δρουν και εναντίον του. Ευτυχώς, διάφοροι σύμμαχοι όπως ο ιερέας Beocca (Ian Hart ) και ένας μεγάλος πολεμιστής του Wessex ο Leofric (Adrian Bower) είναι έτοιμοι να τον βοηθήσουν να επιβιώσει.

Όπως και η σειρά ως σύνολο, έτσι και ο Uhtred αναπτύσσεται μαζί της. Με το πέρασμα των τριών σεζόν, “Το τελευταίο Βασίλειο” έχει γίνει αυτό που θέλει κάθε θεατής, θέλοντας περισσότερο κάθε φορά που τελειώνει.

Μια επική δραματική σειρά εποχής που δεν πρέπει να χάσετε!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
3 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια
Μαρία Β.
LotS
Μαρία Β.
12 Απριλίου 2020 15:33

Υπέροχη σειρά!!!! Ειδικά η τελευταία σεζόν πολύ αισθαντικη πέρα από το πολεμικό χαρακτήρα!

Βασιλική
LotS
Βασιλική
23 Οκτωβρίου 2019 17:59

Νομίζω στην πορεία έγινε πολύ καλύτερο

Giorgos
LotS
Giorgos
10 Οκτωβρίου 2019 23:18

Ισχύει είναι πολύ καλή σειρά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα