The Letter for the King – Review

από Shadow
1 σχολιο 1.8k προβολές

Κυκλοφόρησε στις 20 Μαρτίου από το Netflix η νέα σειρά φαντασίας “The Letter for the King” που είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Tonke Dragt. Η υπόθεση της σειράς έχει να κάνει με έναν αδίστακτο πρίγκιπα που μόνο το κακό έχει στο μυαλό του καταστρέφοντας έτσι τον λαό του και την χώρα. Εμπόδιο στις διαβολικές ενέργειές του θα είναι ένας εκπαιδευόμενος ιππότης με το όνομα ‘Tiuri’ ο οποίος έχει σαν επικίνδυνη αποστολή να παραδώσει στον βασιλιά ένα άκρως απόρρητο γράμμα.

Αν και όταν άκουσα για την σειρά ήθελα πολύ να την δω, δεν σας κρύβω πως είχα κάποιους ενδοιασμούς θέλετε λίγο το cast, θέλετε λίγο ότι θα κυκλοφορούσε και μεταγλωτισμένο στα ελληνικά, δεν ξέρω αλλά ευτυχώς με δικαίωσε. Πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά για το “The Letter for the King”.

Μπορείτε να προσπεράσετε τα spoilers και στο τέλος του άρθρου να βρείτε την άποψή μας.

spoilers

Ο Κόσμος που διαδραματίζονται όλα αυτά χωρίζεται από τρία Βασίλεια όπου βρίσκονταν σε πολυετή πόλεμο, κυρίως τα βόρεια Βασίλεια που ήταν τα Βασίλεια του Dagonaut και Unauwen με το νότιο που ήταν το Βασίλειο του Eviellan. Στον πόλεμο αυτό έβαλαν ένα τέλος οι πρίγκιπες Iridian και Viridian που είναι γιοι του Βασιλιά του Unauwen Favian. Βέβαια όλη την φήμη πήρε ο Viridian που κυριευμένος από την εξουσία καταστρώνει ένα σατανικό σχέδιο για να σκοτώσει και να πάρει τον θρόνο από τον πατέρα του. Για να το πετύχει όμως αυτό θα χρειαστεί την βοήθεια των συμμάχων του, όπου τους ενημερώνει για την μεγάλη ώρα στέλνοντας στον καθένα από ένα γράμμα.

Photo Credit: Bookwitch

Όλα τα γράμματα παραδίδονται εκτός από ένα που καταφέρνει και το παίρνει ο Μαύρος Ιππότης που ήταν ενάντια στα σχέδια του Viridian. Βέβαια ο Μαύρος Ιππότης χτυπημένος και με τους Κόκκινους Καβαλάρηδες να τον πλησιάζουν πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε αυτό το γράμμα να φτάσει στον Βασιλιά Favian και να αποκαλυφτεί το σχέδιο. Κάπου εκεί κάνει την εμφάνισή του και ο ήρωάς μας ο Tiuri ο οποίος με καταγωγή από το Βασίλειο του Eviellan και μετά την καταστροφή του, αυτός και η μητέρα του είναι υπό την προστασία του θετού πατέρα του πια Sir Tiuri The Valiant που τον υποδύεται ο David Wenham (Faramir- Lord of the Rings).

Στο Βασίλειο του Eviellan κυριαρχούσε κυρίως η μαγεία και είχε και αρκετούς ιερείς ακουστούς για τις υπερφυσικές δυνάμεις τους. Μετά την καταστροφή του Βασιλείου από τον Viridian, ο ίδιος τους κυνήγησε και μέσα από μία ειδική τελετή μπόρεσε να αποκτήσει τις δυνάμεις τους βυθισμένος κάθε φορά όλο και περισσότερο στο σκοτάδι.

Ο Tiuri όπως και όλα τα παιδιά των αρχόντων έπρεπε να γίνει ιππότης αλλά ο ίδιος όσο και αν πιεζόταν από τον πατέρα του δεν τα κατάφερνε, παρ’ όλα αυτά συνέχιζε ώστε να τον ικανοποιήσει. Στις δοκιμασίες για να γίνει ιππότης είναι και η στιγμή που γνωρίζει τον Μαύρο Ιππότη όπου και του εμπιστεύεται το γράμμα και την αποστολή. Από εκείνη την στιγμή και μετά ένα τεράστιο κυνηγητό ξεκινά από τον Βασιλιά Viridian και τους Κόκκινους Καβαλάρηδες μέχρι και όλους τους συμμάχους του πρίγκιπα ώστε να βρουν τον Tiuri o οποίος ανακαλύπτει σιγά σιγά τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του. Ή μήπως όχι;

Όπως προανέφερα αν και είχα κάποιους ενδοιασμούς στην αρχή, η σειρά με δικαίωσε. Με την λέξη “δικαίωσε” από την μία δεν εννοώ φυσικά ότι είδα κάτι που θα το συζητάω για μέρες, αλλά από την άλλη πέρασε πάρα πολύ ευχάριστα η ώρα μου βλέποντάς το. Αν το έχετε δει και διαβάσατε τα παραπάνω spoilers ή αν το δείτε και τα διαβάσετε μετά, θα νομίζετε πως κάνω αφήγηση ενός παραμυθιού.

Εν τέλη το “The Letter for the King” είναι ακριβώς αυτό, ένα παραμύθι για όχι τόσο μικρούς αλλά και μεγάλους, με πολύ ωραία σκηνοθεσία, κοστούμια, τοπία, πολύ τίμια εφέ όπου χρειάστηκαν αλλά και το ανάλογο καλό σενάριο. Αυτές τις δύσκολες μέρες είναι μία άριστη – ανάλαφρη πρόταση για να περάσει πολύ όμορφα η ώρα σας καθώς η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια διάρκειας 40-50 λεπτών, που δεν καταλαβαίνεις και πως περνάνε. Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το αν θα υπάρξει άλλη season αλλά σύμφωνα με την λογική το “The Letter for the King” τελειώνει με την 1η season.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
1 Σχόλιο
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια
Giwta
LotS
Giwta
23 Μαρτίου 2020 23:15

Θα συμφωνήσω απόλυτα πως είναι ένα παραμύθι που περνάει ευχάριστα η ώρα σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ