The Loudest Voice: Γενικό Review

από nikos vel
192 προβολές

Το The Loudest Voice είναι μια μίνι σειρά εφτά επεισοδίων παραγωγής του δικτύου Showtime, το οποίο προβλήθηκε το 2019. Βασίστηκε στο βιβλίο The Loudest Voice in the Room από τον Gabriel Sherman ενώ το σενάριο για τη μικρή οθόνη μετέφεραν οι Tom McCarthy, που κέρδισε Όσκαρ σεναρίου για το Spotlight και ο Alex Metcalf (Sharp Objects). Η σειρά είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του ΕΡΤflix.

Η πλοκή της, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, ακολουθεί τον Roger Ailes (απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών το 2017), έναν μεγάλο τηλεοπτικό παραγωγό και άνθρωπο των media των ΗΠΑ, που συνέδεσε το όνομα του με το FOX News. Υπήρξε επίσης σύμβουλος επικοινωνίας σημαντικών πολιτικών των ΗΠΑ ενώ κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκες με τις οποίες συνεργάστηκε. Εδώ να πούμε πως η ταινία Bombshell ασχολήθηκε επίσης με την περίπτωση του Ailes.

Μέσα από την ερμηνεία του Russell Crowe, σκιαγραφείται σιγά-σιγά ένα “τέρας”, χαρακτηρισμός που σίγουρα θα ταίριαζε σ’ έναν άνθρωπο που ασκεί ψυχολογική βία και παρενοχλεί σεξουαλικά κατώτερες του ιεραρχικά γυναίκες. Παράλληλα, μας μεταφέρεται με έμμεσο τρόπο πως διατηρούσε σεξουαλική σχέση με μία συνεργάτιδα του, την Laurie Luhn, παρά τη θέληση της.

Ο τηλεοπτικός Roger Ailes (Russell Crowe) και ο πραγματικός

Μερικές από τις υπόλοιπες πτυχές του, είναι πως υπήρξε ιδιαίτερα επικοινωνιακός, φιλόδοξος, αλλά και εμμονικός με τις συντηρητικές πολιτικές του απόψεις.

Η σειρά εξετάζει την άνοδο του, που τον κατέστησε μία από τις ισχυρότερες φιγούρες στη δημοσιογραφική σκηνή, με επιρροή σε πολιτικούς όπως ο Donald Trump και εχθρούς όπως η Αλ Κάιντα. Σημείο αφετηρίας αποτελεί η αποχώρηση του από το δίκτυο του MSNBC και η μεταπήδηση του στο νεοσύστατο τότε δίκτυο FOX News, που “βγήκε στον αέρα” το 1996.

Gretchen Carlson και Roger Ailes

Θα μάθουμε πως ο Ailes δόμησε μια μεγάλη δημοσιογραφική ομάδα για το FOX από έμπιστους του ανθρώπους, πως διαχειρίστηκε σημαντικά γεγονότα (11η Σεπτεμβρίου) αλλά και πως αντιμετώπισε από δημοσιογραφικής άποψης έναν πολιτικά και ιδεολογικά εχθρό του, τον Barack Obama.

Παράλληλα, θα δούμε πως ξεφορτώθηκε επί χρόνια στενούς τους συνεργάτες, δίνοντας τους εκατομμύρια για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και γενικότερα, πως “έχασε” το μυαλό του στα τελευταία του χρόνια. Η σειρά φυσικά δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από τον Ailes, αλλά και από τη σύζυγο του, που την υποδύεται η Siena Miller, η οποία αφήνει πίσω την επαγγελματική της ζωή για να μεγαλώσει το παιδί τους.

Roger Ailes με τον ιδιοκτήτη του FOX News, Rupert Murdoch

Φυσικά, υπάρχουν αρκετές σκηνές με τις συνεργάτιδες του Ailes, την Carlson και την Luhn, που παρενοχθλήθηκαν σεξουαλικά από τον Αμερικανό και τις οποίες ενσάρκωσαν οι Naomi Watts και Annabelle Wallis αντίστοιχα.

Η μίνι σειρά του Showtime είναι εξαιρετικότατη, ό’τι πρέπει για ένα, άντε δύο βράδια. Το γεγονός πως αποτυπώνει πραγματικά γεγονότα, την κάνει πολύ ενδιαφέρουσα και παράλληλα τρομαχτική, με τη μεταφορική κυρίως έννοια, από την άποψη πως ο άνθρωπος αυτός που έκανε ό’τι έκανε στη σειρά, το έκανε και στην πραγματικότητα. Φυσικά, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και ειδικά στην χώρα μας, μετά τη “θύελλα” καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης .

Ο Ailes με τον έμπιστο συνεργάτη του Brian Lewis (Seth MacFarlane)

Το Α και το Ω εδώ είναι η ερμηνεία του Russel Crowe, για την οποία απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα για το 2020. Κάθε του κίνηση, κάθε του βλέμμα, ήταν πραγματικά αξιομνημόνευτα, δείχνοντας μας έτσι πως μπήκε για τα καλά στο “πετσί” του ρόλου και προσφέροντας μας μια τρομερή ερμηνεία. Σημαντικό ρόλο στην παρουσίαση του χαρακτήρα έπαιξε και το εξαιρετικό μέικ άπ, που τον πάχυνε και τον γέρασε αρκετά, όπως συνέβη και με πολλά μέλη του cast.

Η σκηνοθεσία μου άρεσε αρκετά, καθώς τα επεισόδια έρρεαν με όμορφο τρόπο, χωρίς καν να το καταλάβεις, και σε κρατούσε με καρφωμένο βλέμμα στην οθόνη, δίχως να “πλασάρει” σκηνές δράσεως ή μυστηρίου. Στο σενάριο το μόνο που με ενόχλησε ήταν πως κάποιες υπό-ιστορίες δεν είχαν τον χρόνο που τους άξιζε και θα ήθελα να αναλυθούν λίγο παραπάνω.

Roger Ailes και Laurie Luhn

Γενικότερα, το The Loudest Voice είναι μια αξιόλογη επιλογή για κάποιον που θέλει να γνωρίσει το “βρώμικο” εσωτερικό μιας δημοφιλούς “βιτρίνας”, με την σπουδαία ερμηνεία του Crowe ως Roger Ailes, ενός σημαντικού ανθρώπου των media των ΗΠΑ, που μετά από μια γεμάτη εικοσαετία στο FOX News, αποκαθηλώθηκε με το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα