The Mandalorian: Easter eggs και αναφορές 2×07

από nikos vel
0 σχολιο 210 προβολές

Το 7ο επεισόδιο της 2η σεζόν του The Mandalorian μας χάρισε σημαντικές στιγμές δράσεις και εξέλιξης της ιστορίας της σειράς. Μας χάρισε επίσης και ορισμένα easter eggs αλλά και αναφορές σε προηγούμενες ταινίες και γενικότερα στο Star Wars σύμπαν.

Ακολουθούν αναλυτικά:

Ντύσιμο αλά Stormtroopers

Είναι παράδοση να βλέπουμε χαρακτήρες να ντύνονται σαν Stormtroopers και να παρεισφρέουν στα αντίπαλα στρατόπεδα. Πριν τον Mando και τον Mayfeld, το είχαν κάνει οι Luke-Han στην πρώτη Star Wars τριλογία, οι Jyn-Cassian στο Rogue One και οι Finn-Rose στο The Last Jedi.

Υπηρεσία Πληροφοριών της Αυτοκρατορίας

Ο Mayfeld κάνει μια αναφορά στην Υπηρεσία Πληροφοριών της Αυτοκρατορίας. Η Υπηρεσία αυτή είναι γνωστό πως απαρτίζεται από αδίστακτους πράκτορες, που επικεντρώνονται στην αναζήτηση προδοτών της Αυτοκρατορίας. Τέτοιοι ήταν ο Alexsandr Kallus από το Star Wars Rebels και ο Orson Callan Krennic από το Rogue One. Ο πρώτος τέτοιος χαρακτήρας που μας συστήθηκε ήταν ο Wullf Yularen στο A New Hope.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Richard Brake

Ο Richard Brake κάνει την πρώτη (και τελευταία) του εμφάνιση στη σειρά, υποδυόμενος τον Αυτοκρατορικό αξιωματικό, Valin Hess. Ο Βρετανός ηθοποιός είναι γνωστός για το ρόλο του ως Night King του Game of Thrones (στην 4η και 5η σεζόν), ενώ έχει συμμετοχές στο Ray Donovan και στο The Royals.

Επιχείρηση: Στάχτη

Η “Επιχείρηση: Στάχτη” στην οποία αναφέρεται ο Valin Hess ήταν ένα ενδεχόμενο πλάνο του Αυτοκράτορα Palpatine σε περίπτωση θανάτου του. Το πλάνο αυτό αφορούσε την καταστροφή των εχθρικών πλανητών του Αυτοκράτορα, μετά το “θάνατο” του ίδιου στη μάχη του Endor.

Ο Mayfeld λέει πως συμμετείχε στην επιχείρηση αυτή για τον πλανήτη Burnin Konn, στην οποία υπεύθυνος ήταν ο Valin, και κάπως έτσι εξηγείται η πικρία του Mayfeld. Η αποστολή αυτή μάλιστα εμφανίζεται στο video game Star Wars: Battlefront II.

Οι ηχητικές βόμβες του Boba

Ο Boba ρίχνει μία βόμβα στα αντίπαλα μαχητικά, οι οποίες προκαλούν μια ηχητική έκρηξη. Το όπλο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί στο κυνηγητό από αέρος των Jango Fett και Obi-Wan Kenobi στο Attack of the Clones. Ο γιός Boba έμαθε από τον μπαμπά Jango λοιπόν.

Πλανήτης Morak και ρυδόνιο

Ο Mando και η παρέα του επισκέπτονται τον πλανήτη Morak, όπου βρίσκεται η αυτοκρατορική βάση που θα τους δώσει πληροφορίες για το μεταγωγικό του Moff Gideon. Ο πλανήτης αυτός αποτελείται από πυκνές δασικές περιοχές, όπου γίνεται εξόρυξη ενός εκρηκτικού, του ρυδόνιου. Το εκρηκτικό αυτό είναι επίσης και καύσιμο για τα μεταγωγικά της Αυτοκρατορίας. Έχει εμφανιστεί από το Star Wars: The Clone Wars ως το The Forece Awakens.

Ποικιλία από stormtroopers

Στο επεισόδιο αυτό μπορούμε να δούμε αρκετές ποικιλίες από stormtroopers. Αυτοί είναι οι coastal defender troopers/Shoretroopers με τις μπεζ στολές (τους έχουμε δει στο Rogue One), οι Death Star troopers με τα μεγάλα μαύρα κράνη (τους είδαμε στο Α New Hope και Return of the Jedi), οι χειριστές των tanks αλλά και οι κανονικοί stormtroopers.

Taanab

Ο Mayfeld κάνει μία αναφορά στον πλανήτη Taanab, θέλοντας να κοροϊδέψει τον ανώτερο του για την -και καλά- περιορισμένη ακοή του Mando. Ο πλανήτης αυτός είναι γνωστός για τη νίκη του Lando Calrissian σε βάρος μιας πειρατικής μονάδας, πριν τα γεγονότα του Return of the Jedi, κάτι που του έδωσε προαγωγή στις θέσεις της Επαναστατικής Συμμαχίας.

Τα HCVw A9 turbo tank

Τα τεράστια φορτηγά/τανκς, ένα από τα οποία οδηγεί ο Mayfeld δίπλα στον Mando, είναι ένα όχημα που έχουμε δει τόσο στο Clone Wars και στο Rogue One.

Το Cycler τουφέκι

Στο τέλος της περιπέτειας τους, ο Mayfeld αποφασίζει να καταστρέψει την Αυτοκρατορική βάση πυροβολώντας με ένα τουφέκι Cycler σε ένα αδύναμο σημείο, που προκάλεσε αλυσιδωτές εκρήξεις. Τα όπλα αυτά είναι χαρακτηριστικά για τους Tusken Raiders. Το συγκεκριμένο όπλο ανήκει στον Boba Fett, που στην περίοδο παραμονής του στο Tatooine έχει μάθει τα κόλπα τους.

TPS Report

Ο Mayfeld στην προσπάθεια του να ξεφύγει με τον Mando από τον αξιωματικό λέει πως πρέπει να συμπληρώσουν μερικές TPS αναφορές. Αυτό είναι ένα “κλείσιμο ματιού” στη κωμική ταινία Office Space του 1999, όταν ο Bill Lulmbergh “τη λέει” στον Peter για τα “TPS Reports”.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ