The Mandalorian: Easter eggs και αναφορές του 2×05

από nikos vel
0 σχολιο 332 προβολές

Η 2η σεζόν του The Mandalorian συνεχίζεται με πολύ δυνατούς ρυθμούς και το 5ο επεισόδιο δεν αποτελεί εξαίρεση. Η εισαγωγή της Ahsoka Tano, η σκηνοθεσία, ο φόρος τιμής στις ταινίες Samurai είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που συνέθεσαν το εξαιρετικό 5ο επεισόδιο.

Σε αυτό φυσικά υπήρχαν, όπως πάντα πολλά easter eggs και αρκετές αναφορές. Πάνε να τα δούμε αναλυτικά.

spoilers

Επιτέλους, Ahsoka Tano!

Το επεισόδιο δεν σπαταλάει καθόλου χρόνο και μας συστήνει με πολύ badass τρόπο στην Ahsoka Tano, μία πρώην μαθητευόμενη Jedi, η οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ως μαθητευόμενη του Anakin Skywalker στο animation Star Wars: The Clone Wars και συμμετέχει επίσης στο Star Wars Rebels.

Έχει πλέον εγκαταλείψει το Τάγμα των Jedi και ζει μόνη της στον πλανήτη Corvus, αναζητώντας τον Admiral Thrawn. Η Rosario Dawson υποδύεται τον χαρακτήρα που ανήκει στο είδος των Togruta και κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του σε live-action μορφή.

Όχι Baby Yoda, αλλά Grogu και η αναφορά στον Yoda

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να τον λέμε Baby Yoda, αλλά το πραγματικό του όνομα, όπως λέει η Ahsoka, είναι Grogu. Όπως αποκαλύπτει μάλιστα, το μωρό είχε εκπαιδευτεί στο Ναό των Jedi στο Coruscant και μόλις ξεκίνησε το Order 66, που οδήγησε τους κλώνους της Αυτοκρατορίας ενάντια στους Jedi, είχε κρυφτεί στο Ναό αυτό. Στη συνέχεια, η μνήμη του γίνεται “θολή” και μαθαίνουμε πως το μωρό έπρεπε να κρύψει τις δυνάμεις του για να μείνει ασφαλές.

Η Ahsoka επίσης αναφέρεται στον Yoda και φαίνεται πως είναι ο μόνος χαρακτήρας που γνωρίζει για την ύπαρξη των δύο αυτών πλασμάτων του ίδιου είδους.

Ο Grand Admiral Thrawn

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η Ahsoka βρίσκεται σε αναζήτηση του Grand Admiral Thrawn, που ήταν ο αξιωματικός της Morgan Elsbeth/Magistrate. Ο χαρακτήρας αυτός είναι ένας villain στρατηγός της Αυτοκρατορίας. Ανήκει στο είδος των-μπλε δέρματος-Chiss, το όνομα του είναι αλλιώς Mitth’raw’nuruodo και έχει εμφανιστεί σε comics, νουβέλες αλλά και στο Star Wars Rebels.

Η μοίρα του είναι στον “αέρα”, καθώς είχε έρθει αντιμέτωπος με τον Ezra Bridger, ένα μαθητευόμενο Jedi, του οποίου επίσης οι μοίρα είναι άγνωστη. Η Ahsoka λοιπόν βρίσκεται σε αναζήτηση του Ezra και ο τελευταίος άνθρωπος που πιθανότατα τον έχει δει είναι ο Thrawn.

Το test Δύναμης του Baby Yoda

Αφού μας λέει την ιστορία και το όνομα του Baby Yoda, η Ahsoka αποφασίζει να περάσει το μωρό από ένα test Δύναμης, για να εξετάσει αν εκείνο μπορεί ή όχι να την ασκήσει ακόμη. Μπορεί να αποτυγχάνει να μετακινήσει τις πέτρες, όμως μετακινεί με ευκολία τη μπαλίτσα από το πιλοτήριο του Razor Crest. Η Ahsoka δεν δέχεται όμως να τον εκπαιδεύσει, λόγω της εξάρτησης που έχει με τον Mando, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να τον οδηγήσει στη σκοτεινή πλευρά.

Η σκηνή αυτή θυμίζει αρκετά το test που πέρασε ο Anakin στο ναό των Jedi στο Coruscant, όπως θυμόμαστε από το The Phantom Menace. Στην περίπτωση αυτή ο Mace Windu, όπως η Ahoska, δεν δέχεται να τον εκπαιδεύσει και αυτό προκαλεί τον εκνευρισμό του Qui-Gon Jinn, όπως συνέβη με τον Mando.

Η είσοδος της πόλης

Η είσοδος της πόλης που επισκέπτεται ο Mando μπορεί να φαίνεται νέα στο μάτι αλλά δεν είναι. Οι ρίζες του χτίσματος αυτού έρχονται από ένα concept art του 1975 , που δημιούργησε ο Ralph McQuarrie για την πρώτη ταινία Star Wars. Στη 2η σεζόν της σειράς έχουμε ξαναδεί να έρχονται στη ζωή τα concept art του συγκεκριμένου, με τις παγωμένες αράχνες στο 2ο επεισόδιο.

“Το ενεργητικό πεδίο που δημιουργείται από όλα τα ζωντανά στοιχεία”

Μέχρι τώρα ο Mando δεν μπορούσε να δώσει μία εξήγηση τις δυνάμεις που κατείχε ο Baby Yoda, όμως η Ahsoka του προσφέρει την εξήγηση που χρειάζεται. Περιγράφει το φαινόμενο που ενεργοποιεί τη Δύναμη ως “ένα ενεργητικό πεδίο που δημιουργείται από όλα τα ζωντανά στοιχεία.”

Ακριβώς αυτά τα λόγια είχε χρησιμοποιήσει ο Obi-Wan Kenobi για να εξηγήσει τη Δύναμη στον Luke Skywalker στο A New Hope. Μπορούμε να υποθέσουμε λοιπόν, δεδομένου πως ο Obi-Wan εκπαίδευσε τον Anakin και εκείνος με τη σειρά του την Ahsoka, πως ίσως μετέφερε αυτή τη φράση ο Skywalker στην Ahsoka.

Η κουκουβάγια

Όταν ο Mando μπαίνει μέσα στο καμένο δάσος ψάχνοντας την Ahosoka, στο πλάνο πάνω αριστερά εμφανίζεται μια μικρή κουκουβάγια να στέκεται σ ‘ένα κλαδί. Η συγκεκριμένη δεν είναι μια απλή κουκουβάγια αλλά ανήκει στο είδος των convor. Η κουκουβάγια αυτή, που λέγεται Morai, υπήρξε συνοδός της Ahosoka και του φίλου της Ezra, πίσω στο Star Wars Rebels. Επίσης είναι ένα ευαίσθητο στη Δύναμη ον.

“Laser ξίφος”

Τη φράση αυτή χρησιμοποιεί ο Mando για να χαρακτηρίσει τα lightsabers της Ahosaka. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε αυτές τις λέξεις στο Star Wars σύμπαν. Όταν ο μικρός Anakin Skywalker συνάντησε τον Qui-Gon Jinn στο The Phantom Menace είπε πως είδε “ένα laser ξίφος” να κρέμεται από τη ζώνη του. Και στις δύο περιπτώσεις, η χρήση της φράσης αυτής αντικατοπτρίζει την αθωότητα των δύο τους ως προς τους Jedi.

Επιρροές από Akira Kurosawa

Είναι γνωστό πως η σειρά έχει αρκετές επιρροές από τον Ιαπωνικό κινηματογράφο. Το επεισόδιο αυτό ήταν φανερό που είχε επιρροές από κλασσικές samurai ταινίες, όπως το Yojimbo του Akira Kurosawa. Στην περίπτωση μας, ο Mando παίζει το ρόλο του περιπλανώμενου ronin, την ώρα που η Morgan Elsbeth και η Ahoska μονομαχούν για το μέλλον της πόλης, όπως συνέβη και με τις αντιμαχόμενες πλευρές στην ταινία.

Νέες προσθήκες στο cast

Στο επεισόδιο αυτό είδαμε αρκετά νέα πρόσωπα. Ο Michael Biehn (The Terminator) υποδύθηκε τον μισθοφόρο εν ονόματι Lang ενώ η Diana Lee Inosanto (Spy) ενσάρκωσε την Morgan Elsbeth, μια ικανότατα μαχήτρια των πολεμικών τεχνών και τύραννο της πόλης.

H Inosanto είναι επίσης stuntwoman με έφεση στις πολεμικές τέχνες και νονός της μάλιστα ήταν ο μύθος του χώρου αυτού, Bruce Lee. Ο Wing Tao Chao, μπορεί να ενσαρκώνει τον κάτοικο του χωριού που στη συνέχεια γίνεται ο Κυβερνήτης του, όμως δεν είναι ηθοποιός αλλά πρώην στέλεχος του Walt Disney Imagineering.

Ο πλανήτης Tython

Ο πλανήτης Tython θεωρείται από τους σημαντικότερους για τους Jedi, καθώς εκεί φιλοξενείται ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, Ναούς τους. Στον πλανήτη αυτόν υπάρχει ένα βουνό και κάπου εκεί ένας βράχος, όπου πρέπει να καθίσει ο Baby Yoda και να επιλέξει ποιο θα είναι το μέλλον του.

Η γάτα Loth

Όταν η Ahsoka και ο Mando παλεύουν με τους στρατιώτες και τα droids της πόλης, μια μικρή-κάποιου είδους-γάτα κάνει την εμφάνιση της, τρέχοντας στο έδαφος φοβισμένη από τις μάχες. Αυτού του είδους οι γάτες προέρχονται από τον πλανήτη Lothal και ανήκουν στο υπό-είδος Loth της ευρύτερης οικογένειας των Tookas. Μάλιστα, μία από αυτές τις γάτες εμφανίστηκε και στην περασμένη σεζόν, τρομάζοντας σε ένα bar τον Baby Yoda.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ