The Mandalorian: Εφτά easter eggs και αναφορές από την πρεμιέρα της 2ης σεζόν

από nikos vel
0 σχολιο 331 προβολές

Η πρεμιέρα της 2η σεζόν του “The Mandalorian“, όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το review μας, ήταν απίστευτη και όπως είναι λογικό, περιείχε πολλά easter eggs και αναφορές στο ευρύτερο σύμπαν του Star Wars. Φυσικά ακολουθούν spoilers, οπότε δείτε πρώτα το επεισόδιο και ελάτε μετά!

Πάμε να τις αναλύσουμε:

spoilers

Η μεγάλη επιστροφή

Ενώ σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου βλέπουμε την δημοφιλή πανοπλία και το jetpack του περιβόητου κυνηγού επικυρηγμένων, Boba Fett, στο τέλος του κάνει την εμφάνιση του ένας μυστηριώδης χαρακτήρας που παρατηρεί τον Mando την ώρα που απομακρύνεται από την έρημο του Tatooine. Ποιος είναι αυτός ο χαρακτήρας; Ο Boba Fett φυσικά!

Θα μου πείτε, δεν είχαμε δει τον Boba να πέφτει σε ένα λάκκο με ένα τέρας στο “Return of the Jedi“; Η απάντηση είναι πως με κάποιο τρόπο κατάφερε να επιβιώσει και πλέον έχει γυρίσει πιθανότατα ψάχνοντας τον εξοπλισμό του, τον οποίο έχει ο Mando.

Τον χαρακτήρα αυτόν υποδύεται ο Temuera Morrison, γνωστός από το ρόλο του ως Jango Fett στην prequel τριλογία. Υποδυόταν δηλαδή τον πατέρα του Boba Fett, οπότε προφανώς η ομοιότητα μεταξύ τους είναι απολύτως λογική. Τον βλέπουμε να φοράει έναν μαύρο μανδύα ενώ έχει στην πλάτη του δύο μεγάλα όπλα. Μένει να δούμε αν και πότε θα τον δούμε στη συνέχεια!

Ποιος είναι ο Cobb Vanth;

Στην πρεμιέρα γνωρίζουμε έναν νέο χαρακτήρα, τον Cobb Vanth, τον οποίον υποδύεται ο Timothy Olyphant. Ο συγκεκριμένος είναι ο σερίφης της περιοχής Mos Pelgo, στην οποία βρίσκεται ο Mando. Ο χαρακτήρας αυτός εμφανίστηκε πρώτη φορά στις Star Wars νουβέλες του Chuck Wending, με το όνομα “Aftermath“.

Όπως διηγείται ο συγκεκριμένος στον Mando, γιόρταζε την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας όταν ξαφνικά εγκαταστάθηκαν με τη βία στην περιοχή του ομάδες στρατιωτών. Φεύγοντας κυνηγημένος από εκεί παίρνει μαζί του ένα σακί με κρυστάλλους, που θα του χρησιμεύσουν στη συνέχεια, καθώς πέφτει θύμα ομηρίας των μικρών Jawas.

Συμφωνεί μαζί τους να τους δώσει τους κρυστάλλους σε αντάλλαγμα με τον εξοπλισμό του Bobba Fett, που είχαν μαζέψει! Η συνέχεια είναι γνωστής και ο Cobb Vanth έκανε δική του την πανοπλία του Bobba.

O Gor Koresh και τα εξωγήινα είδη

Ο μονόφθαλμος χαρακτήρας που συναντάμε στο ξεκίνημα του επεισοδίου μπορεί να μην έχει αρκετό τηλεοπτικό χρόνο αλλά είναι άξιο αναφοράς ποιος ενσαρκώνει. Ο John Leguizamo (When They See Us, Moulin Rouge!) “χαρίζει” τη φωνή του στον χαρακτήρα, που ανήκει στο εξωγήινο είδος των Abyssin από τον πλανήτη Byss. Το είδος αυτό κάνει την εμφάνιση του πίσω στο 1977 και στη ταινία “A New Hope“.

Άλλα εξωγήινα είδα που κάνουν την εμφάνιση τους είναι οι Twi’lek, που έκαναν την εμφάνιση τους στην 1η σεζόν της σειράς. Παράλληλα, συναντάμε το είδος των Gamorrean, που παλεύουν στο ring. όπως και τους Weequays, που επιστρέφουν στο επεισόδιο αυτό μετά το “Return of the Jedi“.

Ο δράκος Krayt

Ο Cobb και ο Mando έχουν ως στόχο στο επεισόδιο αυτό να σκοτώσουν τον δράκο Krayt, που κατοικεί κάτω από την άμμο και βγαίνει από αυτήν μόνο για να τραφεί, αναστατώνοντας τις γύρω από αυτόν περιοχές. Πρώτη φορά είδαμε ένα δράκο του είδους το και συγκεκριμένα το σκελετό του στο “A New Hope” του 1977 και μέσα στην έρημα του Tatooine.

Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος

Η στιγμή της έντασης ανάμεσα στον Cobb Vanth και στον Mando, όταν ο πρώτος φτάνει στο σαλούν/μπαρ, θυμίζει πολύ το δημοφιλές western. Οι νευρικές κινήσεις, η ένταση, τα κοντινά πλάνα στα όπλα και η όλη ατμόσφαιρα φυσικά έχει επιρροές από την ταινία του Sergio Leone.

R5-D4

Στην αρχή του επεισοδίου κάνει την εμφάνιση του ένα droid, το R5-D4, το οποίο, όπως θυμόμαστε από την αρχική τριλογία του Star Wars, είχε αρχικά επιλέξει ο Luke αντί του R2-D2. Πλέον είναι επιδιορθωμένο και εργάζεται στο γκαράζ της Peli Motto.

Graffiti κατά των Stormtroopers και ο C-3PO

Στα πρώτα πλάνα της πρεμιέρας βλέπουμε μερικά graffiti με strormtroopers και από πάνω τους ένα “Χ”, με λίγα λόγια το μίσος των κατοίκων κατά των στρατιωτών της έκπτωτης Αυτοκρατορίας είναι προφανές. Γενικότερα, υπάρχουν πολλά graffiti που πιθανότατα αποτυπώνουν κάποια εξωγήινα είδη.

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ