The Mandalorian-Review 4ου επεισοδίου

από nikos vel
0 σχολιο 302 προβολές

Μετά τη φυγή από τον πλανήτη του, ο Mandalorian και ο μικρός του φίλος ζουν νέες περιπέτειες και γνωρίζουν καινούργιους συμμάχους. Το 4ο επεισόδιο διατηρεί τη δράση, δίνοντας μεγάλη βάση στα συναισθήματα του πρωταγωνιστή της σειράς και στο “δέσιμο” του με τον νέο του φίλο!

spoilers

Chapter 3: Sanctuary

Ο νέος πλανήτης

Το ξεκίνημα του επεισοδίου μας πηγαίνει σ’έναν νέο πλανήτη και σ’ένα μικρό χωρίο, του οποίου οι κάτοικοι μαζεύουν τα ψάρια από τις λιμνούλες και τα παιδιά παίζουν ανέμελα. Το όμορφο κλίμα διακόπτει απότομα η επίθεση των τεράτων Klatooinians, που κλέβουν τις προμήθειες του χωριού ενώ μία μαμά κρύβεται με την κόρη της στη λίμνη κάτω από έναν καλάθι!

Στο αεροσκάφος του Mandalorian, o Baby Yoda (σπάει όλα τα επίπεδα γλυκύτητας σε κάθε του σκηνή) παίζει με τα κουμπιά του ενώ ο Mando σχεδιάζει την επόμενη τους κίνηση. Καταλήγει πως ο πλανήτης Sorgan, που είδαμε προηγουμένως, είναι ο κατάλληλος ώστε να χαλαρώσουν.

Η σύμμαχος

Ο Mando επιχειρεί να εξερευνήσει την περιοχή μόνος του αλλά το “μείνε στο αεροσκάφος’ δεν λέει τίποτα στον Baby Yoda και έτσι οι δυο τους ξεκινάνε τη βόλτα τους. Στο bar που βρίσκουν στο δρόμο τους, μια γυναίκα, η Cara Dune κινεί την περιέργεια του Mando και τον κάνει να ζητήσει πληροφορίες για εκείνη από την σερβιτόρα. Την αναζητάει έξω από το bar και όταν τη βρίσκει ξεκινάει ένας δυναμικός καβγάς μεταξύ τους! Αυτός δεν κρατάει πολύ γιατί ενώ αλληλοστοχεύονται με τα όπλα τους, ο Baby Yoda τους διακόπτει πίνοντας τη σούπα του.

Στη συνέχεια η Cara του εξηγεί πως εκτελούσε Αυτοκρατορικούς πολέμαρχους και πλέον απολαμβάνει τη “σύνταξη” της ενώ του επιτέθηκε διότι θεώρησε πως ήθελε να τη σκοτώσει!

Το χωριό

Το βράδυ, δύο αγρότες από το χωριό που δέχτηκε την επίθεση του ζητάνε να τους παρέχει προστασία, με το αζημίωτο βέβαια. Εκείνος, αν και είναι διστακτικός, δέχεται την πρόταση τους και δίνει χρηματικό μερίδιο στην Cara ώστε να τον βοηθήσει στη νέα του αποστολή. Οι δύο τους σχηματίζουν μια all-star ομάδα πολεμιστών, που θα δώσουν τη βοήθεια τους στους κατοίκους του χωριού.

Το πρωί, οι κάτοικοι τους υποδέχονται με χαρά ενώ ο Mando γνωρίζεται με μια γυναίκα, την Omera, που τον βολεύει σ’ένα μικρό κατάλυμα. Φαίνεται πως ενδιαφέρεται για εκείνον καθώς του φέρνει φαγητό και τον ρωτάει πότε έβγαλε τελευταία φορά το κράνος του. Εκείνος έχει να το κάνει από πολύ νεαρή ηλικία, όταν τον έσωσαν οι Mandalorians μετά το θάνατο των γονιών του αλλά το βγάζει όταν είναι μόνος του! Ελάχιστες στιγμές μετά, ο Mando βλέπει τα παιδία να παίζουν με τον Baby Yoda και αφαιρεί το κράνος του δίχως να βλέπουμε το πρόσωπο του.

Αργότερα, ο Mando και η Cara αναζητούν τα ίχνη των εχθρών τους και βρίσκουν τεράστιες πατημασιές από ένα AT-ST, ένα πελώριο ρομπότ. Ο Mando ανακοινώνει στους κατοίκους του χωριού πως είναι πολύ επικίνδυνο να ζουν εκεί και η Cara συνεχίζει λέγοντας πως δεν μπορούν να πολεμήσουν ένα τέτοιο ρομπότ. Η επιμονή των κατοίκων όμως να προστατεύσουν το χωριό τους κάνει τον Mando να τους προτείνει να εξασκηθούν στη μάχη. Έτσι, διδάσκουν την τέχνη της μάχης στους ανεκπαίδευτους κατοίκους (πλην της Omera). Το απόγευμα, ο Mando και εκείνη φαίνεται πως έρχονται κοντά αλλά η Cara διακόπτει τη στιγμή τους διότι προέχει το ξεκίνημα της αποστολής!

Η μάχη

Στο δάσος, ο Mando και η Cara ξεκάνουν όλα τα Klatooinian τέρατα και ανατινάζουν το κατάλυμα τους, κάνοντας έτσι το ρομπότ να “ξυπνήσει” και να τους κυνηγήσει μέχρι το χωριό. Το πλάνο είναι να παρασύρουν το ρομπότ στη λιμνούλα του χωριού και να το καταστρέψουν. Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται αλλά αντίθετα έρχονται και άλλοι Klatooinians και ξεκινάει η μάχη! ‘Oσο ο Mando και οι κάτοικοι του χωριού αντιστέκονται στις επιθέσεις, η Cara πλησιάζει το ρομπότ και το πυροβολεί συνεχώς ώστε να το παρασύρει στη λίμνη. Αφού καταφέρνει να το πυροβολήσει στη περιοχή του ματιού, ο Mando τοποθετεί πάνω του εκρηκτικό μηχανισμό και το ανατινάζει. Αποστολή εξετελέσθη!

Ο αποχαιρετισμός

Το επόμενο πρωί, ο Mando αποκαλύπτει στην Cara πως δεν βγάζει το κράνος του επειδή θα ήταν σαν να σπάει την παράδοση των Mandalorians. Στη συνέχεια της αναφέρει πως θα αποχωρήσει από τον πλανήτη, αφήνοντας εκεί τον Baby Yoda, κάτι που αποκαλύπτει αργότερα και στην Omera. Εκείνη επιχειρεί να αφαιρέσει το κράνος και αν δεν ακούγονταν πυροβολισμοί ίσως και να το είχε καταφέρει! Οι πυροβολισμοί ήρθαν από την Cara που σκότωσε έναν κυνηγό, ο οποίος ήθελε να σκοτώσει τον Baby Yoda!

Ο Mando αποφασίζει πως να αφήσει εκεί τον Baby Yoda δεν είναι σωστή επιλογή. Έτσι, λέει “εις το επανιδείν” με την Cara και αφού αποχαιρετάει την Omera, βάζει μαζί με τον Baby Yoda τέλος στην περιπέτεια τους!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ