The Mandalorian: Review 7ου επεισοδίου

από nikos vel
0 σχολιο 282 προβολές

Στο εξαιρετικό 7ο και προετελευταίο επεισόδιο της 1ης σεζόν του The Mandalorian οι ιστορίες όλων των προηγούμενων επεισοδίων συνδέονται, με παλιούς συμμάχους και με πολλές ανατροπές στη σημαντικότερη αποστολή του Mando.

spoilers

Chapter 7: The Reckoning

Ο Mando δέχεται ένα μήνυμα μέσω ολογράμματος από τον Greef Karga (Carl Weathers), τον αρχηγό της Συντεχνίας των κυνηγών επικηρυγμένων, που τον θεωρούσε νεκρό μετά τα γεγονότα του 3ου επεισοδίου. Ο Greef του αναλύει πως το Nevarro έχει γεμίσει από πρώην Αυτοκρατορικούς στρατιώτες του πελάτη του Mando, που τον προσέλαβε για να πάρει τον Baby Yoda, και πλέον εκείνοι αποτελούν εχθρό της Συντεχνίας! Ο Greef του προτείνει να φέρει τον Baby Yoda ως δόλωμα στον πρώην πελάτη του (Werner Herzog) και στη συνέχεια να τον σκοτώσει ενώ του υπόσχεται πως αν γίνει κάτι τέτοιο θα “καθαρίσει” το όνομα του.

Οι παλιοί σύμμαχοι

Ο Mando αποφασίζει να δεχτή την πρόσκληση του Greef και κατευθύνεται στον πλανήτη Sorgan, εκεί που βρίσκεται η σύμμαχος του στο 4ο επεισόδιο, Cara Dune (Gina Carano). Εκείνη περνάει καλά εκεί και βγάζει λεφτά δέρνοντας κόσμο. Αρχικά, η προσπάθεια του Mando να την πείσει να τον βοηθήσει στη νέα του αποστολή, πέφτει σε τοίχο. Αλλά όταν της αναφέρει πως ο εχθρός τους είναι ένας πρώην Αυτοκρατορικός άρχοντας, τότε εκείνη πείθεται!

Όσο εκείνοι συζητάνε για την αποστολή του στο αεροσκάφος του Mando, ο Baby Yoda έχει μείνει μόνος στο πιλοτήριο και τα κάνει όλα άνω κάτω. Έτσι, ο Mando αποφασίζει πως θα χρειαστούν άλλον ένα σύμμαχο που θα φροντίζει το μωρό. Ποιος καλύτερος από τον Kuiil (Nick Nolte); Όπως αποκαλύπτεται, εκείνος έχει επαναπρογραμματίσει το ανδροειδές, IG-11 (Taika Waititi), που είχε ως στόχο να σκοτώσει τον Baby Yoda αλλά ο Mando τον έβγαλε από την άκρη. Πλέον είναι ένα φιλικό droid, που φυσικά δεν θα χάσει ευκαιρία από το να προστατέψει τον ιδιοκτήτη του.

Ο Mando επιδιώκει να πείσει τον Kuiil να τους βοηθήσει στην αποστολή τους, δίχως όμως το droid, διότι δεν το εμπιστεύεται με τίποτα. Ο Kuill θα τον βοηθήσει στη μάχη του με τους Αυτοκρατορικούς αλλά μαζί του θα πάρει και το droid και τα ζώα Blurrg. He has spoken!

Η σημαντικότερη αποστολή

Στη διάρκεια του ταξιδιού τους, ο Mando και η Cara παίζουν ένα bras de fer αλλά ο Baby Yoda θεωρώντας πως ο Mando απειλείται, επιχειρεί να πνίξει την Cara μέσω της Δύναμης! Σε έναν κόσμο που η Δύναμη είναι μια απλή φήμη, το συμβάν αυτό προκαλεί δέος και πολλές απορίες στους χαρακτήρες.

Η πενταμελής, λοιπόν, ομάδα φτάνει στο Nevarro, όπου τους περιμένει ο Greff με τους στρατιώτες του. Το βράδυ, τους αναλύει το πλάνο, πως δηλαδή ο πελάτης έχει μια τετραμελή ομάδα να τον προστατεύει μόνιμα και μόλις αυτοί βγουν από την μέση, ο υπόλοιπος στρατός θα διασκορπιστεί. Κάποια ιπτάμενα ερπετά όμως έρχονται από το πουθενά, κλέβουν δύο από τα Blurrgs και τραυματίζουν τον Greef! Για δεύτερη φορά στο επεισόδιο αυτό, ο Baby Yoda δείχνει στους πάντες πως δεν είναι ένα απλό πλάσμα και επουλώνει τις πληγές του μέσω της Δύναμης!

Το επόμενο πρωινό και ενώ οι στρατιώτες του Greef ετοιμάζονται να σκοτώσουν την Cara και τον Mando, ο Greef τους ξεκάνει! Παραδέχεται πως το πλάνο στην αρχή ήταν να σκοτώσουν τον Mando και να πάρουν το παιδί αλλά ο ηθικός του κώδικας δεν του επέτρεψε να το κάνει. Έτσι, από κοινού αποφασίζουν να παρουσιάσουν στον Αυτοκρατορικό πελάτη τον Mando ως όμηρο εκείνου και της Cara, μαζί με του άδειο ιπτάμενο καροτσάκι του Baby Yoda. Εκείνος θα είναι μαζί με τον Kuiil και θα κινούνται προς το αεροσκάφος.

Η εμφάνιση του μεγάλου villain

Έτσι ο Greef, η Cara και ο Mando παρουσιάζονται στη γεμάτη με stormtroopers πόλη και στη συνέχεια στο bar του πελάτη. Εκείνος επιθυμεί να δει τον Baby Yoda αλλά την στιγμή εκείνη δέχεται ένα μήνυμα από τον Moff Gideon (Giancarlo Esposito), που τον προειδοποιεί για την παγίδα που του έχουν στήσει! Αμέσως ξεκινάει το πιστολίδι και δεν αργούν όλοι οι Αυτοκρατορικοί να βγουν από τη μέση. Δεκάδες όμως στρατιώτες καταφτάνουν έξω από το bar, την ώρα που δυο κυνηγούν τον Kuill και τον Baby Yoda.

O Moff Gideon καταφτάνει και τους τονίζει πως ο Baby Yoda θα γίνει δικός του. Την ίδια στιγμή, οι στρατιώτες έχουν δυστυχώς σκοτώσει τον Kuiil και έχουν κάνει δικό τους το μωρό!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ