The Mandalorian: Review & recap 2×08

από nikos vel
554 προβολές

The Rescue/Η Διάσωση

Το finale της 2ης σεζόν του The Mandalorian κυκλοφόρησε και είναι εντυπωσιακό! Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την τελική αναμέτρηση για τα μάτια του Grogu, με τον Mando και την ομάδα του να αναζητούν το καταδρομικό του Moff Gideon, όπου κρατείται το Παιδί.

Για να βοηθήσουν τον Mando επιστρέφουν γνώριμοι χαρακτήρες και όλοι μαζί καταστρώνουν το πλάνο για την επίθεση τους.

Στο επεισόδιο αυτό, που ονομάζεται “The Rescue“, δηλαδή η διάσωση, εκτός από τον Mando και την παρέα του, γίνεται μία τεράστια (ήρεμα το λέω) και μη αναμενόμενη άφιξη ενός χαρακτήρα! Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθισε ο Peyton Reed, που σκηνοθέτησε και το 2ο αυτής της σεζόν, όπως και τα δύο Ant-Man.

Και αφού είπαμε όσα μπορούσαμε για το επεισόδιο, δίχως να αποκαλύψουμε πολλά, πάμε τώρα και στα spoilers.

spoilers

Η καταδίωξη για τον γιατρό

Ο Δρ. Pershing, ο γιατρός της Αυτοκρατορίας, βρίσκεται σε ένα αερομαχητικό, το οποίο καταδιώκουν ο Mando και η παρέα του θέλοντας να πάρουν πληροφορίες από αυτόν. Γρήγορα, το αυτοκρατορικό αεροσκάφος αφοπλίζεται, αλλά ο πιλότος του δεν λέει να αποχωριστεί τον γιατρό και απειλεί να τον σκοτώσει. Η Cara όμως σκοτώνει τον πιλότο, που είχε αρχίσει να γίνεται προκλητικός με τα κατορθώματα της Αυτοκρατορίας.

Βοήθεια από την Bo-Katan

Ο Mando με τον Fett προσγειώνονται στον πλανήτη που βρίσκονται οι δυο Mandalorians, η Bo-Katan και η Koska. Ζητάνε τη βοήθεια τους για να εντοπίσουν τον Moff Gideon, όμως τους λένε πως είναι χαμένη υπόθεση. Ο Boba λέει πως δεν τις χρειάζονται, κάτι που προκαλεί τον εκνευρισμό των δύο γυναικών. Η Bo-Katan καταλαβαίνει πως πρόκειται για έναν κλώνο και του τη “λέει”, ενώ η Koska του επιτίθεται.

Η μονομαχία των δύο τους ξεκινάει, και αν δεν επενέβαινε η Bo-Katan, θα θρηνούσαμε θύματα. Η Mandalorian συμφωνεί να τους βοηθήσει ενώ σε αντάλλαγμα θέλει το καταδρομικό του Moff Gideon αλλά και το μυθικό του όπλο, το Darksaber, ώστε να επαναφέρει την τάξη στον πλανήτη της, τον Mandalore.

Το πλάνο επίθεσης

Ο γιατρός ενημερώνει την ομάδα πως στο Αυτοκρατορικό αεροσκάφος βρίσκεται μια πλειάδα από τα φονικά droids, τους Dark Troopers, ενώ τους αποκαλύπτει και την ακριβή τοποθεσία του Grogu. Το σχέδιο που καταστρώνεται είναι οι γυναίκες της ομάδας να το “παίξουν” της Αυτοκρατορίας, βρισκόμενες σε ένα αεροσκάφος τους, ώστε να μπορέσουν να προσγειωθούν στη βάση του Moff Gideon. Από την άλλη, ο Mando θα κινηθεί στις σκιές και θα πάει να βρει το Παιδί.

Η εισβολή

Το πλάνο ξεκινάει, με τον Boba Fett να “καταδιώκει” το Αυτοκρατορικό αεροσκάφος στο οποίο βρίσκονται οι υπόλοιποι. Ο πύργος ελέγχου του καταδρομικού απορρίπτει το αίτημα της Bo-Katan για προσγείωση και αντιθέτως στέλνει μερικά TIE μαχητικά για να τους βοηθήσουν.

Η Bo-Katan προσγειώνει ανώμαλα το αεροσκάφος μέσα στο καταδρομικό, την ώρα που ο Boba γίνεται “καπνός”, κάνοντας άλμα στο υπερδιάστημα. Η φονική τετράδα, Fennec, Cara, Bo-Catan και Koska, ξεκινάει τη δουλειά, ξεκάνοντας όποιον stromtrooper βρει στο διάβα της.

Την ίδια ώρα, ο Mando δεν καταφέρνει να κλείσει την πόρτα από το δωμάτιο των Dark Troopers, που έχουν ενεργοποιηθεί με εντολή του Moff Gideon, και έτσι ένα τους του επιτίθεται. Ο Mando καταλαβαίνει τη φονική δύναμη του droid, αλλά χάρη στο δόρυ του από beskar, το καταστρέφει. Παράλληλα, πατώντας ένα κουμπί πετάει όλους τους υπόλοιπους Dark Troopers στο διάστημα…

Η μονομαχία

Ο Mando εντοπίζει τον Moff και τον φυλακισμένο Grogu, και δεν κάνει τίποτα ριψοκίνδυνο, αφήνοντας κάτω το όπλο του. Ο Moff του εξηγεί τη δύναμη του Darksaber του, ενώ του λέει πως μπορεί να πάρει πίσω το Παιδί, καθώς αξιοποίησε ήδη το αίμα του για να επαναφέρει την τάξη στον Γαλαξία!

Ο Moff όμως είναι πανούργος και του την φέρνει πισώπλατα με το μυθικό του ξίφος, το οποίο όμως δεν μπορεί να διαπεράσει την πανοπλία από beskar. Η πολύ καλά σκηνοθετημένη μονομαχία των δύο αντρών έχει νικητή τον Mando, ο οποίος την χαρίζει στον αντίπαλο του.

Η μυθική επιστροφή

Ο Moff αποκαλύπτει πως για να πάρει η Bo-Katan το Darksaber, οφείλει να σκοτώσει τον Mando, όμως εκείνος δεν χαμπαριάζει από έθιμα και της το παραχωρεί. Τη στιγμή αυτή ηχεί συναγερμός, που τους προειδοποιεί για την άφιξη των Dark Troopers, που φυσικά δεν καταστράφηκαν.

Η ομάδα έχει κλειδωθεί μέσα στο δωμάτια, περιμένοντας απλά την ώρα που τα droids θα σπάσουν τις πόρτες και θα εισβάλλουν μέσα. Λίγα λεπτά αργότερα, την εμφάνιση του κάνει ένα X-wing, προϊδεάζοντας μας για κάτι καλό…. Ένας κουκουλοφόρος Jedi με πράσινο φωτόσπαθο διαλύει όποιον Dark Trooper βρεθεί στο δρόμο του!

Ο Moff βλέπει πως δεν τον παίρνει άλλο και πάει να σκοτώσει το Παιδί, όμως ο Mando μπαίνει μπροστά για να τον προστατέψει. Στη συνέχεια, προσπαθεί να αυτοκτονήσει, αλλά ούτε αυτό το πετυχαίνει. Ο Mando ανοίγει την πόρτα για να μπει ο Jedi, και σε μία μυθική εισαγωγή, αποκαλύπτεται πως αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Luke Skywalker!

Ο Luke καλεί τον Grogu να έρθει μαζί του, ώστε να τον εκπαιδεύσει για να τελειοποιήσει τις ικανότητες του. Ο Grogu, πριν φύγει, θέλει να κοιτάξει το πρόσωπο του Mando και εκείνος δεν του χαλάει χατίρι και βγάζει το κράνος του! Το Παιδί με δυσκολία αποχωρίζεται τον μπαμπά του και πηγαίνει στον Luke αλλά και στον R2-D2, που γίνεται ήδη ο νέος του φίλος.

Με το “Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σας”, ο Luke αποχαιρετάει την ομάδα, με τον δακρυσμένο Mando να κοιτάει για τελευταία φορά το Παιδί…

*Μετά τα credits

Ενώ προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, μεταφερόμαστε μετά τα credits στο παλάτι του Jabba the Hutt στο Tatooine. Εκεί κουμάντο κάνει πλέον ο Bib Fortuna, ένας χαρακτήρας που έχουμε δει σε προηγούμενες Star Wars ταινίες.

Το ήρεμο κλίμα διαταράσσουν εκεί η Fennec με τον Boba, ο οποίος σκοτώνει τον Bib και κάθεται στο θρόνο του. Στη συνέχεια ακολουθεί η ανακοίνωση του spin-off του χαρακτήρα, που θα ονομάζεται The Book of Boba Fett και θα κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα του 2021!

Η εκπληκτική 2η σεζόν έλαβε τέλος με ένα απίθανο επεισόδιο! Οι δημιουργοί της σειράς μας καλομαθαίνουν φέτος, και μετά την Ahsoka Tano, την Bo-Catan και τον Boba Fett, έφεραν και τον Luke Skywalker παρακαλώ!

Αυτό έγινε φυσικά με τη χρήση της τεχνολογίας του CGI και του de-aging μηχανισμού και μπορώ να πω πως με ξένισε κάπως, αν και καταλαβαίνω πως δεν είναι εύκολο να “μικρύνουν” ηλικιακά τον 69χρονο Mark Hamill και να τον κάνουν να έχει σχεδόν τη μισή ηλικία.

Κατά τα άλλα, είδαμε ένα επεισόδιο γεμάτο από σκηνές δράσης και μονομαχιών, όλες τους μάλιστα ήταν εξαιρετικά καλοστημένες, ενώ συναισθηματικά “πονέσαμε” αρκετά με τον αποχωρισμό του Mando και του Grogou. Επίσης, ο Giancarlo Esposito (Moff Gideon) έδειξε ξανά πόσο καλός είναι στο να υποδύεται villains. Φυσικά, για άλλη μια φορά ο Ludwig Göransson δίνει απλά ρεσιτάλ στον μουσικό τομέα της σειράς.

Υπομονή για τη νέα σεζόν, θα περάσει ο καιρός…

0 σχολιο
1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσετε σημαίνει πως αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης μας. Αποδέχομαι Διαβάστε Περισσότερα