The Mandalorian Season 2: Easter Eggs 2ου επεισοδίου

από Catherine
0 σχολιο 231 προβολές

Στο 2ο επεισόδιο της σεζόν ο Mando αναλαμβάνει νέα καθήκοντα. Αυτή τη φορά, μεταφέρει μια εξωγήινη μητέρα πίσω στο πλανήτη της, ενώ αντιμετωπίζουν διάφορες περιπέτειες στην πορεία. Μπορείτε να διαβάσετε τη γνώμη μας για το επεισόδιο εδώ.

Στο άρθρο θα βρείτε όλα τα easter eggs που βρήκαμε στο 10ο επεισόδιο.

spoilers

– Η επιβάτης του επεισοδίου (Frog Lady)

Η “Frog Lady” ήταν πραγματικά το αστέρι αυτού του επεισοδίου. Δεν γνωρίζουμε το όνομα της φυλής της ή ποια γλώσσα μιλάει, αλλά κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού, σχεδόν όπως ο Baby Yoda. Ο στόχος της στο επεισόδιο είναι απλός: να πάει τα αυγά της σε ένα κατοικήσιμο μέρος του γαλαξία, όπου μπορούν να εκκολαφθούν και τα παιδιά της να μπορούν να ζήσουν. Μέχρι το τέλος του επεισοδίου, αποδεικνύεται μια μεγάλη βοήθεια για το Mando και ελπίζουμε να τη δούμε λίγο περισσότερο.

– Τοποθεσίες: Trask, Kol Iben, Adelphi & Maldo Kreis

Σε αυτό το επεισόδιο αναφέρονται τρεις νέες τοποθεσίες: ο γιγαντιαίος πλανήτης Kol Iben, το φεγγάρι του, Trask και το Adelphi. Δεν είναι σαφές εάν το τελευταίο είναι πλανήτης ή φεγγάρι, αλλά εκεί βρίσκεται ένα φυλάκιο της New Republic. Εν τω μεταξύ, το Trask και το Kol Iben βρίσκονται στο Kol Iben System, το οποίο είναι μόλις ένα αστρικό σύστημα μακριά από το Tatooine στο Outer Rim.

– Το μεγαλύτερο μέρος του μισού επεισοδίου διαδραματίζεται στο παγωμένο πλανήτη Maldo Kreis. Αυτή ήταν και η πρώτη τοποθεσία που είδαμε στην πρεμιέρα της σειράς!

Αράχνες

Πραγματικά όποιος θεατής σιχαίνεται τις αράχνες θα τα βρει σκούρα σ’ αυτό το επεισόδιο. Οι ζαβολιές και η ακόρεστη πείνα του Baby Yoda ξυπνά τη γιγαντιαία βασίλισσα- αράχνη, αποδεικνύοντας ότι αυτή είναι η “villain” του επεισοδίου.
Αυτές οι αράχνες είναι μια μεγάλη αναφορά στο παρελθόν του SWU. Αναφέρονται στο concept art του Ralph McQuarrie για τη ταινία The Empire Strikes Back, όπου μια βασίλισσα αράχνη απεικονίζεται να γεννάει αυγά στην Dagobah, όπου ο Luke Skywalker εκπαιδευόταν από το Yoda. Αυτό το σχέδιο, γνωστό ως “knobby white spider” δεν το είδαμε ποτέ στη ταινία. Τελικά, όμως, εμφανίστηκε στη συνέχεια του Legends στο κομιξ Darksaber του Kevin J. Anderson.
Οι αράχνες του επεισοδίου δεν φαίνεται να είναι του ίδιου είδος με τις Krykna, που έχουμε δει στο Star Wars Rebels, αλλά είναι μια ανατριχιαστική νύξη προς αυτές. Η σκηνή των αυγών της αράχνης φαίνεται επίσης να είναι μια αναφορά στη φωλιά των αυγών που ανακαλύπτει το πλήρωμα του Nostromo στη ταινία Alien. Τα αυγά ανοίγουν μάλιστα με τον ίδιο τρόπο! Και μήπως ο τρόπος με τον οποίο η βασίλισσα αράχνη προσπαθεί να φάει τους ήρωες μέσα στη σπηλιά,είνα μια αναφορά στον Shelob από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών?

https://twitter.com/guerrestellari/status/797861898674991104

Guest Stars

– Ο “βετεράνος” σχεδιαστής των ταινιών Star Wars  και executive producer του The Mandalorian, Dave Filon, ξαναεμφανίζεται ως ο πιλότος του X-wing της New Republic, Trapper Wolf. Πρώτη φορά τον είδαμε στο 6o επεισόδιο “The Prisoner.”

– Ο Paul Sun-Hyung Lee, υποδύεται τον Captain Carson Teva, τον άλλο πιλότο της New Republic.

– Ο Richard Ayoade ξαναδίνει τη φωνή του στο droid Q9-0 (“Zero” για συντομία). Ο Mando τον κατέστρεψε στο επεισόδιο “The Prisoner” , όταν το droid προσπάθησε να βλάψει τον Baby Yoda, γι’ αυτό και τώρα είναι διαλυμένο.

Εξωγήινα Είδη

– Είδαμε στην αρχή του επεισοδίου μια τριάδα μισθοφόρων, που προσπαθεί να στήσει ενέδρα στο Mando , σε μια προσπάθεια να κλέψουν το Baby Yoda. Φυσικά αποτυγχάνουν. Το τρίο περιλαμβάνει ένα Nikto, μια φυλή που προέρχεται από τον πλανήτη Kintan, ο οποίος βρίσκεται στο Hutt Space. Αυτό το εξωγήινο είδος χωρίζεται σε τρία διαφορετικά υποείδη: το Kajain’sa’Nikto, το Kadas’sa’Nikto και το Esral’sa’Nikto. Το Nikto που βλέπουμε στο επεισόδιο είναι το Kadas’sa’Nikto, επίσης γνωστό ως “Κόκκινο¨Nikto”. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη στη ταινία Return of the Jedi.

Nikto

– H Peli αναφέρει τους Rodians, ένα δημοφιλές εξωγήινο είδος στο σύμπαν του Star Wars. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ταινία A New Hope. Κατάγονται από το πλανήτη Rodia και προφανώς τους αρέσει το κρέας δράκου krayt καλοψημένο.

Rodian

– O Mando επιστρέφει στο μαγαζί Mos Eisley Cantina, που για πρώτη φορά είδαμε στη ταινία A New Hope ως το στέκι πολλών διαφορετικών ειδών, συμπεριλαμβανομένου ενός γιγαντιαίου εντόμου που είναι στην πραγματικότητα γνωστή ως Yamririi. Ο Dr. Mandible, ο γιγαντιαίος τύπος μυρμηγκιού που παίζει ένα παιχνίδι sabacc με την Peli,είναι μια αναφορά σ ‘εκείνον και (μάλλον) ανήκει στο είδος Kilik.

Mos Eisley Cantina

Droids

Σ’ αυτό το επεισόδιο είδαμε το droid WED-15 Treadwell το οποίο εργάζεται στο συνεργείο τη Peli Motto.Αυτό το αδέξιο droid επισκευών εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ταινία A New Hope ως μέρος της σειράς των droids, που παρουσιάστηκαν στον θείο Owen από τους Jawas στην αρχή της ταινίας.

Το όπλο A280

Ο Carson Teva και ο Trapper Wolf σώζουν τους ήρωες στο τέλος, σκοτώνοντας τις αράχνες που κατακλύζουν το Razor Crest. Μπορούν να στοχεύσουν εύκολα από τα πιλοτήρια των X-wings, χάρη στα αξιόπιστα όπλα τους, A280 Blaster Rifles. Αυτά τα όπλα μεσαίας έως μεγάλης εμβέλειας τα έχουν στρατιώτες της Επανάστασης και της New Republic σε όλη την ιστορία του Star Wars σύμπαντος. Το A280 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ταινία Return of the Jedi, ως ακόλουθο του A295 Blaster Rifle, που χρησιμοποιήθηκε από τους Επαναστάτες κατά τη διάρκεια της Μάχης του Hoth στη ταινία The Empire Strikes Back.

Εσείς πόσα easter eggs βρήκατε? Ξεχάσαμε κανένα?

Μέχρι το επόμενο επεισόδιο Mandalorian μείνετε συντονισμένοι/ες!

Πηγή

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ