The Mandalorian Season 2: Easter Eggs 4ου επεισοδίου

από Catherine
0 σχολιο 301 προβολές

Στο 4ο επεισόδιο της σεζόν ο Mando ξανασυναντά γνώριμα πρόσωπα με τη παρέα να εμπλέκεται σε μάχες. Το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει αρκετές αναφορές στη 1η τριλογία του Star Wars σύμπαντος με κάποιες σκηνές να θυμίζουν έντονα κάποιες εμβληματικές σκηνές της μεγάλης οθόνης.
Μπορείτε να διαβάσετε την άποψή μας για το 4ο επεισόδιο ΕΔΩ.


Στο άρθρο αναφέρονται όλα τα easter eggs που βρήκαμε στο 12ο επεισόδιο.

spoilers

Dark Troopers

Στη τελευταία σκηνή του τελευταίου επεισοδίου είδαμε τον Moff Giddeon να ασχολείται με ένα μεγάλο project της Αυτοκρατορίας. Τώρα αν είναι Dark Troopers, Shadowtroopers ή κάτι άλλο, μένει να το δούμε. Μήπως ο Moff Giddeon θέλει να καλύψει το κενό που άφησε ο Anakin Skywalker και να επαναφέρει στην εξουσία στην Αυτοκρατορία;

Mάθημα Γεωγραφίας

-Το επεισόδιο διαδραματίζεται στο Nevarro, το πλανήτη της συντεχνίας των κυνηγών επικηρυγμένων και την πρώην βάση επιχειρήσεων για τη φυλή του Mando. Αυτός ο συγκεκριμένος οικισμός στο Nevarro είναι τώρα πιο ήσυχος, τώρα που η Cara Dune έχει αναλάβει την προστασία του.

-Μπαίνοντας στο σχολείο οι Mando, Greef Karga, και Cara βλέπουμε στο παρασκήνιο ένα android IG-11. Eίναι ένα μνημείο για το δολοφόνο- droid που θυσιάστηκε για να βοηθήσει τους ήρωες να ξεφύγουν από την Αυτοκρατορία στο φινάλε της 1ης σεζόν. Ο Taika Waititi έδωσε τη φωνή του σ’ αυτό το droid στην πρώτη σεζόν.

-Μία από τις μαθήτριες του σχολείου έχει το ίδιο κούρεμα με τη Rey. To σύμπαν του Star Wars έχει μια μεγάλη παράδοση σε εμβληματικά χτενίσματα κάποιων ηρωίδων, όπως της Leia και της Padmé Amidala.

-Το droid-δάσκαλος αναφέρει διάφορες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια του μαθήματος Γεωγραφίας. Σημαντικές υπερδιαστημικές διαδρομές αναφέρονται όπως η Corellian Run και η Hydian Way, γνωστές στους fans του Expanded Universe fans, ενώ η δίνη Akkadese γύρω από το Kessel είναι από τη ταινία Solo: A Star Wars Story. Ο δάσκαλος αναφέρει επίσης τη Coruscant, τη παλαιά πρωτεύουσα της Οld Republic και η Chandrila, η πρωτεύουσα της New Republic.

-Στο τέλος του επεισοδίου αναφέρεται και ο πλανήτης Alderaan,που καταστράφηκε από το Death Star στη ταινία A New Hope. Από τον Alderaan κατάγονται οι Leia Organa και η Cara Dune.

Η Αυτοκρατορία

-H γλώσσα Aurebesh στο πίνακα ελέγχου που χρησιμοποιεί ο Mythrol μεταφράζεται ως “έλεγχος θερμοκρασίας”, σε μια σκηνή που θυμίζει πολύ αντίστοιχη της ταινίας Α Νew Hope.

-To όχημα με το οποίο διαφεύγουν οι ήρωές μας είναι ένα Trexler Marauder. Το βλέπουμε πρώτη φορά στη σειρά, αλλά παρεμφερές όχημα έχουμε δει και στη ταινία Rogue One.

-Η απόδραση από την Αυτοκρατορική εγκατάσταση Imperial παραπέμπει αρκετά στη ταινία A New Hope, συμπεριλαμβανομένης της σκηνής με τον Luke Skywalker στα λέιζερ όπλα του Millennium Falcon κατά τη διάρκεια της απόδρασης από το Death Star, καθώς και την τάφρο στην τρίτη πράξη της ταινίας. Το πλάνο με τα Tie Fighters και η δράση της σκηνής, είναι αρκετά παρόμοια με τη ταινία.

-Το αυτοκρατορικό εργαστήριο φαίνεται να περιέχει strand -casts, δηλαδή όχι ακριβώς κλώνους αλλά βιο-μηχανικούς οργανισμούς. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί ο Supreme Leader Snoke, το αποσυντεθειμένο σώμα μέσω του οποίου ο Emperor Palpatine χειραγώγησε τον Kylo Ren και κυβέρνησε την First Order στην Τρίτη Τριλογία Star Wars. Γνωρίζουμε ότι οι strand-casts δεν λειτουργούν τόσο εύκολα όσο οι κλώνοι και φαίνεται ότι το πείραμα του Dr. Pershing είναι τόσο επισφαλές όσο αυτό που δημιούργησε τον Snoke. Αλλά δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των δύο από μέχρι στιγμής.

-Όταν ο γιατρός αναφέρεται στο «M-count», συντομεύει τη λέξη «midi-chlorians», τις μικροσκοπικές μορφές ζωής που επιτρέπουν στα ζωντανά όντα να χρησιμοποιούν τη Δύναμη. Η ιδέα των mid-chlorians εισήχθη στη ταινία The Phantom Menace απογοητεύοντας τη πλειονότητα των fans, καθώς η προσθήκη μιας βιολογικής εξήγησης για τη μυστική Δύναμη δεν ικανοποίησε σχεδόν κανέναν εκτός από τον ίδιο τον George Lucas. 

– Το αυτοκρατορικό σκάφος στο τέλος του επεισοδίου είναι ένα σκάφος τύπου Imperial Arquitens, το οποίο έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στη σειρά Star Wars Rebels και σε άλλες συναφείς ιστορίες. Η εισαγωγή του είναι μια αναφορά του διάσημου Star Destroyer που βρίσκεται στο εναρκτήριο πλάνο A New Hope.

Εξωγήινα Είδη

-Tο υδρόβιο είδος Aqualish επιστρέφει. Αρχικά εμφανίστηκε στη ταινία Α Νew Hope και κατάγεται από τον υδάτινο πλανήτη του Andor. Συχνά το είδος Aqualish είναι κακοποιοί ή εγκληματίες.

ο Ponda Baba

-Το μονόφθαλμο είδος Mimbanese είναι ένα άλλο κλασικό είδος. Πρωτοεμφανίστηκε πρώτη φορά το 1978 στο κόμικ Splinter of the Mind’s Eye, και στη μεγάλη οθόνη στη ταινία Solo: A Star Wars Story. Στο κόμιξ αυτό το είδος λέγεται Coway και προέρχεται από τον πλανήτη Mimban.

-Ο Mythrol από το πρώτο επεισόδιο της σειράς επιστρέφει. Όπως πολλοί χαρακτήρες στο The Mandalorian, δεν έχει ακόμα ένα πλήρες όνομα και απλώς λέγεται “Mythrol”. Πίσω από τη μπλε μάσκα βρίσκεται ο Horatio Sanz (Saturday Night Live). Σε ένα σημείο, ο Mythrol αναφέρει πως το να καταψύχεται σε carbonite τον άφησε φαινομενικά τυφλό στο αριστερό του μάτι. Αυτό είναι μια αναφορά στο πώς ο Ηan Solo δεν μπορούσε να δει κάποιες ώρες μετά το “ξεπάγωμά” του στη ταινία Return of the Jedi.

– Eπίσης στα επεισόδια είδαμε τα είδη των Jawas, Kyuzo, Melbu, και ένα είδος που είδαμε στις ταινίες  The Last Jedi και Solo: A Star Wars Story , το Silvasu Fi.

Εσείς πόσα easter eggs βρήκατε? Ξεχάσαμε κανένα?

Μέχρι το επόμενο επεισόδιο Mandalorian μείνετε συντονισμένοι/ες!

Ακολουθήστε το lordoftheseries.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από τον κόσμο των σειρών, καθώς και σε Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Spotify.

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ